Business Tampere

5G mmWave Hackathon 2022 käynnistyy - Tampere ja teknologiayritykset kutsuvat innovoimaan huippunopeaan 5G-verkkoon

Jaa
Syyskuussa 2022 käynnistyy Tampereen kaupungin isännöimä XR + 5G mmWave Hackathon, jossa globaalit teknologiajohtajat Qualcomm, Nokia, Elisa ja CGI edistävät 5G-korkeataajuusverkon käyttöönottoa. Huippunopea 5G-verkko mahdollistaa pienelle alueelle suuren verkkokapasiteetin, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi laajennetun todellisuuden (XR) käyttöön.
Skyfox, Marko Kallio
Skyfox, Marko Kallio

Hackathonin tavoitteena on kehittää parempia palveluita kaupunkilaisille paikallista dataa ja nopeaa verkkoa hyödyntäen. Opiskelijat ja startup kehittäjät kutsutaan suunnittelemaan uusia laajennetun todellisuuden käyttökohteita 5G korkeataajuusverkossa. Hackathonin päätteeksi konseptit testataan Nokia Arenalla, jossa huippunopea 5G-verkko siivittää Tamperetta yhdeksi Euroopan nopeimmista kaupungeista.

Hackathon potkaistaan käyntiin kick-off-tapahtumassa Tampereen Nokia Arenalla 12. syyskuuta 2022. Tapahtumaan ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita. Teknologiayritykset ja kaupungin edustajat keskustelevat kick-off-tilaisuudesa 5G-verkon mahdollisuuksista, ja samalla esitellään myös ainutlaatuiset XR-laitteet, jotka joukkueet saavat käyttöönsä työstäessä projektejaan. 

Tämä on upea tilaisuus kehittäjille tutkia 5G-verkon ja laajennetun todellisuuden (XR) tarjoamia keskeisiä ominaisuuksia ja mahdollisuuksia sekä nähdä, mitä luovia ja innovatiivisia ideoita ne voivat tuoda mukanaan. 5G-verkko mahdollistaa huippunopeat tiedonsiirtonopeudet, sekä lähes reaaliaikaisen vuorovaikutuksen; tämän voi yhdistää SnapDragon XR alustan kanssa, joka on tehokas uudenlaisten sovellusten luomiseen. Olemme ylpeitä saadessamme olla osa tätä jännittävää projektia ja odotamme innolla Hackathonin tuloksia, sanoo George Tsirtsis, Senior Director of Technology Qualcommilta.

Elisan 5G-verkko ja tiivis yhteistyö Tampereen alueella luovat erinomaiset edellytykset uusien digitaalisten palveluiden innovoinnille – niin kaupungille itselleen kuin koko ekosysteemille. Korkeataajuuksinen 5G-verkko on käyttäjälle kiinnostava siksi, että sillä voidaan luoda pienelle alueelle erityisen suuri mobiiliverkon tiedonsiirtokapasiteetti, joka on verrattavissa nykyisiin kuluttajille tarjolla oleviin kuituyhteyksiin. Onkin mielenkiintoista nähdä, millaisia käyttömahdollisuuksia tällaiselle mobiiliverkolle löytyy hackathonissa, sanoo Elisan teknologiajohtaja Kalle Lehtinen. 

Odotamme innolla, että pääsemme toivottamaan parhaat kehittäjät tervetulleiksi Tampereen Nokia Arenalle. Erityisen kiinnostavaa on nähdä, minkälaisia innovatiivisia laajennetun todellisuuden konsepteja, malleja ja ideoita osallistujat kehittävät Nokian 5G -verkkojen suurta kapasiteettia ja datanopeuksia hyödyntäen. Tampere on jo nyt yksi maailman edistyneimmistä 5G-kaupungeista, ja uudet ideat voivat auttaa tuomaan entistä parempia, koko kaupungin kattavia palveluita sen asukkaille ja yrityksille, sanoo, Ari Kynäslahti, Nokian Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmän strategia- ja teknologiajohtaja

Hienoa saada langattomien teknologioiden globaalit johtavat yritykset mukaan järjestämään kanssamme tätä tapahtumaa Tampereelle. Hackathon tarjoaa paikallisille kehittäjille ja opiskelijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden näyttää osaamistaan ja mielenkiinnolla odotamme, millaisia uusia ideoita tiimeissä syntyy, kertoo älykaupunkikehityksen ohjelmajohtaja Markku Niemi, Business Tampereelta.

Hackathonin fasilitaattorina toimii Ultrahack. Lisätietoja, yksityiskohtaiset kuvaukset haasteesta ja ilmoittautumisohjeet löydät osoitteesta:https://ultrahack.org/xr-5g-hackathon-challenge

Tästä pääset ilmoittautumaan kick-off tapahtumaan 12. syyskuuta. 

Lisätiedot:

Business Tampere:
Markku Niemi, ohjelmajohtaja, älykaupunkikehitys
Mobile: +358 50 511 7341
markku.niemi@businesstampere.com

Elisa 
Elisa viestintä 
mediadesk@elisa.fi  
p. +358 (0)50 305 1605

Qualcomm:
Richard Tinkler, Senior Director, Marketing
Mobile: +44 7720 060619.
tinkler@qti.qualcomm.com

Business Tampere
Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Elisa
Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuja yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2021 oli 2 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 300 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi

Nokia
At Nokia, we create technology that helps the world act together.

As a trusted partner for critical networks, we are committed to innovation and technology leadership across mobile, fixed and cloud networks. We create value with intellectual property and long-term research, led by the award-winning Nokia Bell Labs.

Adhering to the highest standards of integrity and security, we help build the capabilities needed for a more productive, sustainable, and inclusive world. 

Qualcomm
Qualcomm is the world’s leading wireless technology innovator and the driving force behind the development, launch, and expansion of 5G. When we connected the phone to the internet, the mobile revolution was born. Today, our foundational technologies enable the mobile ecosystem and are found in every 3G, 4G and 5G smartphone. We bring the benefits of mobile to new industries, including automotive, the internet of things, and computing, and are leading the way to a world where everything and everyone can communicate and interact seamlessly. 

Qualcomm Incorporated includes our licensing business, QTL, and the vast majority of our patent portfolio. Qualcomm Technologies, Inc., a subsidiary of Qualcomm Incorporated, operates, along with its subsidiaries, substantially all of our engineering,

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Elisa
Elisa viestintä
mediadesk@elisa.fi
p. +358 (0)50 305 1605


Qualcomm:
Richard Tinkler, Senior Director, Marketing
Mobile: +44 7720 060619.
tinkler@qti.qualcomm.com

Kuvat

Skyfox, Marko Kallio
Skyfox, Marko Kallio
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme