Ravintolakolmio-konserni

Helsinkiin saapuu uusi kelluva terassi, jolle esikuvia on turha etsiä. Uniikki Meripaviljongin terassi on teknisesti ja arkkitehtonisesti ainutlaatuinen

Jaa
Helsinkiin saapuu huhtikuun ensimmäisenä viikonloppunakaupungin uusin terassi – meriteitse. Rauman telakalla rakennettu ravintola Meripaviljongin terassi matkustaa Helsinkiin hinaajan vetämänä noin 60 tunnissa. Lopulliselle paikalleen Hakaniemen Säästöpankinrantaan, Eläintarhanlahdelle, se siirtyy ja kiinnittyy viikolla 15.
Ravintola Meripaviljonki
Ravintola Meripaviljonki

Meripaviljongin terassi täydentää vuonna 2015 valmistunutta ravintola Meripaviljonkia ainutlaatuisella tavalla: maamme ensimmäiseen kelluvaan, julkiseen rakennukseen kiinnitetäänlisäosa, sekin kelluva. Kun nämä kaksi liitetään Eläintarhanlahden Säästöpankinrannassa yhteen, saa Helsinki samalla uusimman merellisen terassinsa - aivan kuin täydentämään Helsingin merellistä strategiaa.

Kelluvan julkisen rakennuksen rakentaminen on maassamme ainutlaatuista sekä teknisesti että arkkitehtonisesti. Vastaavanlaisia Suomessa ei ole muualla. Rakennuksessa on tehty useita ratkaisuja, joille ei löydy aiempia esikuvia. Terassin pääsuunnittelija on arkkitehti Simo Freese, joka suunnitteli myös vuonna 2015 valmistuneen ravintola Meripaviljongin.

Terassin päämateriaaleja ovat teräs, kupari ja lasi. Siinä ei ole lainkaan suoria kulmia, muoto on ennemminkin kukan terälehden kuin kulmikkaan mallinen. Freesen mukaan sommitelma on pyöreiden muotojen kokoelma, jossa isokokoiseen asiakaspalvelutilaan syntyy suojaisia ja intiimejä sopukoita. Muodoista voi halutessaan löytää viittauksia myös luontoon tai lähistön rakennuksiin, mm. Ympyrätaloon ja Kaupunginteatteriin.

Tietotaito laivanrakennusalalta

Terassi rakennetaan pääasiallisesti kotimaisin voimin Raumalla sijaitsevalla Rauma Marine Constructions -telakalla. RMC on toteuttanut hieman samantyyppisiä kelluvia rakennusprojekteja aiemmin muun muassa Arabiemiraatteihin. Kotimaisen rungon valmistajan valinta muistuttaa myös siitä, että maassamme on runsaasti merialan rakentamisen osaamista.

Terassin rakennuttamisessa on ollut vahvasti mukana elinkaariajattelu. Terassille halutaan alusta asti pitkä käyttöikä ja niinpä esimerkiksi sen ulkoiset korroosiosuojaukset on tehty kestämään kymmeniä vuosia. Ponttoonin rakennusstandardit ovat samat kuin sisävesiproomuilla.

Teräsrakenteisen terassin pinta on valettu valtamerialusten kansissakin käytetyllä Bolidt-pinnoitteella. Se valikoitui terassin lattiamateriaaliksi useastakin merikelpoisesta syystä: pinnoite on pehmeä ja saumaton, eikä se ole liukas. Se on myös hiljainen, ja vaimentaa esimerkiksi tuolien siirtämisestä syntyvää ääntä.

Vuonna 2015 avattu ravintola Meripaviljonki toimii ikään kuin emoaluksena nyt saapuvalle kelluvalle terassille. Erilliset osat kytketään toisiinsa kyljittäin kumi-teräs-adapterein. Adapterien tehtävänä on vaimentaa painonmuutoksen vaikutuksia kelluviin laitteisiin esimerkiksi tuulen tai suuren asiakasjoukon siirtymisen yhteydessä. Terassi kiinnittyy olemassa olevan ravintolan lisäksi myös rantavalliin.

Säästöpankinrannassa, mutta merellä

Terassilla asiakas tuntee olevansa kuin merillä. Jo rakennuksen kellunta muistuttaa siitä, missä ollaan. Terassia reunustavat kaarevat, lasiset kaiteet takaavat merinäköalan. Terassin valo- ja äänimaailman luomisessa on otettu huomioon sen sijainti tiuhaan asutetussa Säästöpankinrannassa, jossa ympäristö ei saa häiriintyä terassin tuottamista äänistä.

Asiakkaat kulkevat terassille Säästöpankinrannasta yli kuusimetristä siltaa pitkin. Terassille pääsee myös sisältä ravintolasta, lisäksi sinne voi saapua meriteitse Meripaviljongin toisella puolella olevan laiturin poijupaikoilta.

Meripaviljongin terassi avautuu yleisölle toukokuussa

Toukokuussa avautuvalla aurinkoisella terassilla voi nauttia merinäköalan ja kesäisten juomien lisäksi herkullisia ruoka-annoksia Meripaviljongin listalta.

Lasikaiteinen terassi on katettu markiisein ja viileinä iltoina sytytetään kaasulämmittimet.  Terassi tulee oleman auki aamusta iltaan sään mukaan. 

Terassin rakennuttaja on Helsinki Congress Paasitorni, ravintoloitsijana toimii Ravintolakolmio-konserni.

Tutustumiskäynnit kiinnitysvaiheen aikana sekä lisätiedot:
Osku Pajamäki, puh. 050 555 5245

Meripaviljongin terassi, Säästöpankinranta 3, Helsinki

  • 150-paikkainen avoterassi, kooltaan 207-neliöinen
  • avoinna toukokuulta kesän loppuun
  • painoltaan noin 47 000 kg
  • kalusteiden, asiakkaiden ja varustelun kanssa noin 75 tonnin painoinen.
  • kelluntasyvyydeltään 60 cm
  • kiinteät penkit valmistetaan kasvatetusta teak-puusta
  • esteettömästi yhteydessä Ravintola Meripaviljonkiin, jonka puolella sijaitsee esim. inva-wc

Yhteyshenkilöt

Joonas Keskinen, Ravintolakolmio-konserni
kentän johtaja, senior partner
puh. 040 738 4087
s-posti joonas.keskinen@ravintolakolmio.fi


Osku Pajamäki, Helsinki Congress Paasitorni
toimitusjohtaja puh. 050 555 5245
s-posti osku.pajamaki@paasitorni.fi

Kuvat

Ravintola Meripaviljonki
Ravintola Meripaviljonki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ravintolakolmio-konserni
Ravintolakolmio-konserni

HELSINKI

020 7424 200https://www.ravintolakolmio.fi

Ravintolakolmio-konserni on 40-vuotias perheyritys, jota luotsaa järjestyksessään jo toinen sukupolvi. Konserniin kuuluu 15 yksilöllistä ravintolaa pääkaupunkiseudulla sekä tilitoimisto Diafora Oy. Ravintolakolmio työllistää kaikkiaan noin 200 henkeä, ja kokonaisliikevaihto vuonna 2018 oli noin 24,5 miljoona euroa. www.ravintolakolmio.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ravintolakolmio-konserni

Blinikuu tulee taas tammikuussa – Ravintolakolmion ravintoloissa tullaan paistamaan kymmeniätuhansia blinejä13.12.2023 10:00:00 EET | Tiedote

Ravintolakolmio-konsernin ravintoloissa uusi vuosi käynnistetään perinteisesti runsaalla blinikattauksella. Vuonna 2024 panostus on laajempi kuin koskaan, sillä kaikki konsernin ravintolat Lasipalatsista ja Meripaviljongista kortteliravintola Weeruskaan lähtevät mukaan paistotalkoisiin. Keittiötoimenjohtaja, partner Sami Hiltunen arvelee, että blinejä tullaan tammi-maaliskuun aikana paistamaan yhteensä yli 30 000 kappaletta.

Ravintola Lasipalatsin ja ravintola Meripaviljongin blinikausi alkoi. Gillet Bar & Bistro keskittyy bisneslounaisiin.10.1.2022 09:06:46 EET | Tiedote

Ravintolakolmion ravintoloissa käynnistellään uutta vuotta, poikkeustilanteessa jälleen. Ravintola Lasipalatsin yli 20 vuoden mittaista bliniviikkojen perinnettä ei silti katkaista. Kauden alkaessa funkkisravintolassa nautitaan blinejä lounaalla ja päivällisaikaan. Hakaniemen ravintola Meripaviljonki kattaa viikonloppuisin suositun blinibrunssin. Gillet Bar & Bistro taas panostaa alkuvuonna bisneslounaisiin.

Joulukuun jälkeen tulee blinikuu - Ravintola Lasipalatsin bliniresepti on pysynyt samana jo 20 vuotta11.12.2019 13:00:00 EET | Tiedote

Voissa rapeaksi paistettu blini raikkaalla smetanalla sekä kotimaisella mädillä on alkuvuoden herkku, joka lämmittää ihanasti talvisia vatsoja. Ravintolakolmion helsinkiläisravintoloissa blinejä tarjoillaan 2. tammikuuta 2020 alkaen. Pisimmät blininpaistoperinteet löytyvät ravintola Lasipalatsista, jossa pienet valurautapannut ovat kuumenneet joka talvi 20 vuoden ajan.

Helsingin Eläintarhanlahdella avautui uniikki, kelluva kesäterassi – Meripaviljongin terassilla nautitaan juomasta ja ruoasta merellisissä tunnelmissa27.5.2019 09:08:56 EEST | Tiedote

Helsinki sai uusimman merellisen terassinsa, kun Hakaniemen Säästöpankinrannassa avautui viikonloppuna ainutlaatuinen kelluva kesäterassi. Aurinkoisella Meripaviljongin terassilla voi nauttia merellisten näkymien ja kesäisten juomien lisäksi herkullisia ruoka-annoksia. Meripaviljongin terassi on kiinnittynyt toiseen kelluvaan rakennukseen, kala- ja äyriäisravintola Meripaviljonkiin.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye