Kansainvälinen maisteriohjelma opettaa vastuullisuutta urheilujohtajille – kauppakorkeakoulu ja liikuntatieteellinen kohti uudenlaista yhteistyötä

Vastuullisen urheilujohtamisen maisteriohjelma vastaa nykypäivän tarpeisiin ymmärtää eettisiä asioita ja vastuullisuutta monitieteisesti sekä Suomessa että kansainvälisesti. Urheilu- ja liikunta-alalla tarvitaan juuri nyt uusia avauksia ja näkemyksellisyyttä.
Muun muassa ilmastonmuutos, eettiset kysymykset sekä viimeisimpänä Covid-19 ovat esimerkkejä globaaleista ilmiöistä, jotka vaikuttavat voimakkaasti myös urheiluorganisaatioiden toimintaan.Kokonaisuus toteutetaan uudenlaisena kahden tiedekunnan yhteistyönä.
– Maisteriohjelmaan kuuluu syventävän tason opintojaksoja muun muassa vastuullisesta johtamisesta ja henkilöstöjohtamisesta, erilaisten liikunta- ja urheiluorganisaatioiden toiminnan logiikasta, urheiluetiikasta sekä urheilusta yhteiskunnallisena ilmiönä. Lisäksi opiskelijat suorittavat pakollisen harjoittelun alan suomalaisissa tai kansainvälisissä organisaatioissa, kertoo Suvi Heikkinen Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta.
Maisteriohjelman järjestävät yhteistyönä Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu ja liikuntatieteellinen tiedekunta. Ohjelmassa yhdistyvät liiketaloustieteellinen ja liikunnan yhteiskuntatieteellinen ajattelu ja teoreettinen ymmärrys. Tämänkaltaista yhteiskoulutusta ei ole Jyväskylän yliopistossa aiemmin järjestetty.
Ohjelmassa hyödynnetään myös laajaa yhteistyö- ja sidosryhmäverkostoa. Yksi tärkeä sidosryhmä on Suomen Olympiakomitea, jonka toimitusjohtaja Mikko Salonen näkee koulutuksen tärkeänä avauksena.
– Urheilun ja liikunnan kenttä on nyt uuden edessä. Urheilu tarvitsee ammattimaisempaa johtamista ja osaamisen vahvistamista, Salonen sanoo.
Uusi koulutusohjelma on 120 opintopisteen laajuinen. Ensimmäiset opiskelijat pääsevät hakemaan koulutusohjelmaan tammikuussa 2021 ja aloittamaan opintonsa syyskuussa 2021. Koulutusohjelma on englanninkielinen.
Maisteriohjelmaan liittyen järjestetään vastuullisen urheilujohtamisen webinaari ke 26.8.2020 kello 13–14. Puhujina ovat kauppakorkeakoulun dekaani Hanna-Leena Pesonen, kansanedustaja ja entinen jääkiekkoilija Sinuhe Wallinheimo sekä Adeccon toimitusjohtaja ja entinen kymmenottelija Sami Itani. Webinaariin voi liittyä Zoom-linkin kautta:
https://jyufi.zoom.us/j/62784505860
salasana:318599
tapahtuman ID: 627 8450 5860
Lisätietoja:
Suvi Heikkinen, ohjelman johtaja, kauppakorkeakoulu, Jyväskylän yliopisto
puhelin +358 40 805 3319
sähköposti: suvi.s.heikkinen@jyu.fi
Hanna Vehmas, ohjelman johtaja, liikuntatieteellinen tiedekunta, Jyväskylän yliopisto
puhelin +358 40 805 3977
sähköposti: hanna.m.vehmas@jyu.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Iiro VuoriViestinnän asiantuntija / kauppakorkeakoulu
Puh:040 805 4636iiro.p.l.vuori@jyu.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto
Väitös: Kielitaidon testaamisen tulisi mitata ymmärrettävyyttä, ei äidinkielisyyttä2.5.2025 12:55:04 EEST | Tiedote
MA Sheryl Cooke tutki väitöstutkimuksessaan, miten englannin kielen maailmanlaajuinen käyttö lingua francana haastaa perinteiset tavat testata kielitaitoa. Hänen mukaansa kielitaidon arvioinnissa tulisi painottaa vähemmän äidinkielenään puhuvien normien mukaista ilmaisua ja enemmän viestinnän toimivuutta kansainvälisissä, todellisissa vuorovaikutustilanteissa.
Mikä tekee kodista kodin? Tuore filosofian väitöskirja tutkii kodin merkityksellisyyttä kokemuksena29.4.2025 13:43:17 EEST | Tiedote
Mikä saa kodin tuntumaan kodilta? Miksi taas kaikki asuinpaikat eivät tunnu kodilta? YTM Olli-Pekka Paanasen väitöstutkimus tarkastelee, miten kokemus kodista rakentuu, millainen on kodin ja asumisen välinen suhde ja miten tunnesiteet kotia kohtaan rakentuvat.
Perinnöllinen lihasvoima pienentää riskiä kuolla sydän- ja verisuonitauteihin29.4.2025 10:26:45 EEST | Tiedote
Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa toteutetussa tutkimuksessa havaittiin, että miehillä, joilla oli parempaa lihasvoimaa tukeva geeniperimä, oli matalampi riski kuolla sydän- ja verisuonitauteihin. Tämä yhteys oli riippumaton aikuisiän vapaa-ajan fyysisen aktiivisuuden määrästä ja muista elämäntapoihin liittyvistä tekijöistä.
Väitöstutkimus paljastaa Raamatun kymmenen käskyn roolin yhteiskunnan muodostumisessa klassikkoteoksen valossa25.4.2025 10:39:50 EEST | Tiedote
Mikä tekee yhteiskunnastamme mahdollisen? YTM Jukka Ruokanen selvitti väitöskirjassaan, millaiset tekijät tukevat sosiaalisuuden, yhteisöjen ja yhteiskunnan olemassaoloa saksalaisen politiisen filosofin ja oikeusoppineen Johannes Althusiuksen teoksessa Politica Methodice Digesta. Althusiuksen mukaan yhteiskunta ei synny vain ihmisten toiminnan tai luonnollisten syiden seurauksena – myös Jumalan toimet, kuten kymmenen käskyä, ovat olennaisia yhteiselomme aikaansaamiseksi.
Kansainvälinen konferenssi rakentaa tulevaisuudenuskoa ja selviytymiskykyä23.4.2025 11:00:47 EEST | Tiedote
Ympäristökysymysten lisäksi aikamme yhteiskunnat kamppailevat monimutkaisten sosiaalisten haasteiden kanssa. Lapset, nuoret ja heidän perheensä ovat usein ensimmäisiä, joita tämän hetken yhteiskunnalliset haasteet koettelevat.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme