Jyväskylän yliopisto käynnisti pääomakeräyksen, jossa kärkenä on uusi tekniikan koulutusala

Varainhankintakampanjassaan 2021-2022 yliopisto kutsuu työelämän ja yritysmaailman edustajia vuoropuheluun rakentamaan uuden diplomi-insinöörikoulutuksensa sisältöjä ja oppituoleja. Keräyksen tavoitteena on 3 miljoonaa euroa.
- Digitalisaation myötä tietotekniikkaa tarvitaan kaikkialla. Yliopisto haluaa tukea DI-koulutuksellaan alueen elinvoimaa synnyttämällä osaamista, työpaikkoja ja yrityksiä kaikille toimialoille. Uusi koulutuksemme yhdistää tieto- ja ohjelmistotekniikan opintoihin valinnaisia, monitieteisen yliopistomme tarjoamia oppisisältöjä. Keräyksen kärkenä on tekniikan koulutusala, mutta valtion vastinrahan ansiosta pystymme kohdentamaan keräystuloja muillekin yliopiston painoaloille, rehtori Keijo Hämäläinen valottaa.
Taustavoimana arvovaltainen tukiryhmä
Keräyksen taustatueksi perustettiin vaikutusvaltainen tukiryhmä, joka puheenjohtajansa, SRV-yhtiöiden pääomistajan, vuorineuvos Ilpo Kokkilan johdolla toimii yliopiston puolestapuhujana ja tuo yliopistoyhteistyöhön yritysten tarpeiden ymmärrystä.
Tukiryhmän jäsenistöön kuuluvat Keski-Suomen yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski, Keskisuomalainen Oyj:n toimitusjohtaja, Medialiiton hallituksen pj. Vesa-Pekka Kangaskorpi, Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja, Keski-Suomen kauppakamarin puheenjohtaja, kauppaneuvos Antti Määttä, Valtra Oy:n toimitusjohtaja, kunniatohtori Jari Rautjärvi , OP Keski-Suomen toimitusjohtaja Pasi Sorri, Lähi-Tapiola Keski-Suomen toimitusjohtaja Teemu Toivanen ja Valmet Paperit-liiketoimintalinjan johtaja Jari Vähäpesola.
- Jyväskylän yliopisto on luonut alueelle 12 000 työpaikkaa ja sen taloudellinen vaikutus on yli 1,1 miljardia euroa. On tärkeää tukea alueen omaa yliopistoa ja vahvistaa sen asemaa kiristyvässä kilpailussa. Tieteen ja koulutuksen tukemisessa avautuu nyt paikka jokaiselle. Tähän tarvitaan leveää rintamaa ja verkoston voimaa, tukiryhmän saarijärveläislähtöinen puheenjohtaja ja yliopiston kunniatohtori Ilpo Kokkila painottaa.
Valtio pääomittaa yliopistoja vastinrahoituksella, joka jaetaan yliopistojen kesken suhteessa niiden keräämään yksityiseen pääomaan. Jokainen lahjoituseuro voi tuottaa yliopistolle vastinrahaa jopa 2,5 euroa. Yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt voivat hyödyntää lahjoituksestaan merkittävän verovähennyshyödyn. Keräysaika kestää 30.6.2022 saakka.
Lahjoituksen voi kohdentaa joko yliopistolle yleisesti tai jollekin yliopiston koulutusalalle. Keräyksen tuottoja voidaan kohdistaa mm. henkilörekrytointeihin, kuten työelämäprofessuureihin, tutkimushankkeisiin ja laitehankintoihin.
Jyväskylän yliopiston rahankeruulupa: RA/2020/634.
Tarkemmat tiedot pääomakeräyksestä löytyvät varainhankinnan verkkosivuilta.
Lisätietoja:
rehtori Keijo Hämäläinen, puh, 040 6800 215, keijo.hamalainen@jyu.fi
varainhankinnan tukiryhmän puheenjohtaja Ilpo Kokkila, ilpo.kokkila@pontos.fi
yhteiskuntasuhdepäällikkö Anu Mustonen, anu.mustonen@jyu.fi, 050 564 9022
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto
Kyberyhteistyön puute altistaa yritykset uhkille – Jyväskylän yliopistossa kehitetty materiaalipaketti tuo apua haasteisiin15.5.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Tiivis yhteistyö voi altistaa organisaatioita kyberuhkille. Pahimmillaan yhden organisaation tietoturvahaavoittuvuuksia voidaan hyödyntää hyökkäyksissä muita yrityksiä kohtaan. Jyväskylän yliopistossa informaatioteknologian tiedekunnassa tuotettu materiaalipaketti auttaa yrityksiä kyberturvallisuusyhteistyön aloittamisessa ja tiivistämisessä toisten organisaatioiden kanssa. Materiaalipaketista hyötyvät etenkin toimijat, joilla itsellään on rajalliset kyberturvallisuuteen liittyvät resurssit.
Väitös: Lääkäreille lähetetty informaatio voi vähentää mahdollisesti haitallista lääkkeiden määräämistä14.5.2025 11:11:58 EEST | Tiedote
KTM Iiro Ahomäki Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta tutki taloustieteen väitöskirjassaan Kelan lääkemääräyspalautteiden vaikutuksia. Väitöstutkimuksen tulosten mukaan Kelan lääkäreille lähettämät henkilökohtaiset lääkemääräyspalautteet vähensivät mietojen opioidien määräämistä uusille potilaille ja iäkkäille vältettäväksi suositeltavien lääkkeiden määräämistä yli 75-vuotiaille. Vahvojen opioidien määräämisessä ei havaittu vastaavia vaikutuksia.
Esiopetussiirtymissä ilmenee eroja päiväkotien ja koulujen välillä14.5.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Varhaiskasvatuksesta esiopetukseen siirtyvä lapsi voi asuinpaikastaan riippuen kohdata siirtymän eri tavoin, väitöstutkimus osoittaa. Erot näkyvät esimerkiksi siinä, kuinka lasten osaamiseen suhtaudutaan. KM Jasemin Çan tarkasteli väitöskirjassaan neljää varhaiskasvatus- ja esiopetusyksikköä ja havainnoi millaisia voimavaroja lapsilla on osallistuessaan esiopetussiirtymiin arjen tasolla.
Väitös: Hyvä ESG-luokitus ei takaa hyötyä - mutta ei tuo haittaakaan13.5.2025 13:16:16 EEST | Tiedote
Kestävyyteen kiinnitetään yhä enemmän huomiota, joten ympäristö- ja yhteiskuntavastuuseen ja hyvään hallintotapaan (ESG) panostaminen on noussut tärkeäksi teemaksi kansainvälisessä sijoitusmaailmassa. Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa tekemässään tohtorinväitöksessä Thanh Nam Vu tutki, miten ESG-kriteerien sisällyttäminen sijoitussalkkujen allokaatioon vaikuttaa taloudellisiin tuottoihin, ja haastaa vallitsevat oletukset vastuullisuustiedon arvostuksesta rahoitusmarkkinoilla.
Generatiivista tekoälyä halutaan hyödyntää ohjelmistotuotannon tehostamisessa – Jyväskylän yliopiston hanke sai 840 000 euron rahoituksen13.5.2025 08:55:00 EEST | Tiedote
Jyväskylän yliopisto on saanut Business Finlandilta 840 000 euron rahoituksen hankkeelle, jonka tavoitteena on tutkia generatiivisen tekoälyn mahdollisuuksia ohjelmistokehitysprosessien tehokkuuden ja ohjelmistotuotteiden laadun parantamisessa. Konsortiohankkeessa on mukana viisi suomalaista yritystä sekä useita ulkomaisia toimijoita. Hankkeen kokonaisrahoitus on 1,2 miljoonaa euroa, josta 30 % on yliopiston omaa rahoitusta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme