Pohjois-Savon ELY-keskus

Uusia työmatkaliikennevuoroja Mikkelin ja Juvan välille (Etelä-Savo)

Jaa
Pohjois-Savon ELY-keskus on yhdessä Juvan kunnan ja Mikkelin kaupungin kanssa hankkinut Mikkelin ja Juvan välille uusia bussivuoroja parantamaan etenkin vuorotyötä tekevien työmatkayhteyksiä. Kyseessä on ainakin kolme vuotta kestävä kokeilu, joka käynnistyy maanantaina 2.5.2022. Kokeilun tavoitteena on parantaa Juvan yritysten saavutettavuutta
Bussiliikenteen kasvihuonekaasupäästöt ovat noin 75% pienemmät kuin henkilöautoilun.
Bussiliikenteen kasvihuonekaasupäästöt ovat noin 75% pienemmät kuin henkilöautoilun.

Kokeilun taustalla ovat Juvan yritysten toiveet paremmista työmatkayhteyksistä Mikkelin ja Juvan välillä. Erityisesti elintarvikeala tarvitsee työvoimaa sesonkityöhön. Nykyiset joukkoliikenneyhteydet eivät palvele muitakaan yrityksiä, joilla on virasto- ja kouluajoista poikkeavat työajat. Yhteystarve on ympärivuotinen, mutta kesäaikaan matkustamisen volyymi on suurempaa sesonkityön vuoksi.

Juvalla toimivia yrityksiä ovat mm. Kruunu Herkku, Sisuwood, Valoe, S-ryhmän ABC ja Kotileipomo Siiskonen. Mikkelissä toimii Ramin Konditorian leipomo Visulahdessa. Vuorotyöläisille suunnatut uudet bussivuorot on suunniteltu ensisijaisesti palvelemaan Sisuwoodin, Kruunu Herkun ja Valoen työskentelyaikoja ja vuorot ajavat tarvittaessa yritysten pihojen kautta.

Osa uusista vuoroista alkaa Mikkelin Laajalammen asuinalueelta mistä töihin ehtii Juvalle kuudelta tai seitsemältä alkaviin aamuvuoroihinja palaamaan klo 22 päättyvältä työvuoroilta. Muilta vuoroilta yhteydet Laajalammelle toimivat Mikkelin paikallisliikenteellä.

Työmatkaliikennekokeilulla tarjotaan vaihtoehto yksityisautoilulle

Työmatkaliikenne käynnistyy kahdella uudella vuorolla suuntaansa maanantaina 2.5.2022 ja laajenee yhdellä uudella lisävuorolla suuntaansa 6.6.2022 alkaen. Ensi maanantaista alkaen Mikkelistä Juvalle pääsee klo 6 ja klo 14 alkaviin työvuoroihin ja palaamaan klo 14 ja klo 22 päättyviltä työvuoroilta. Nämä ns. sesonkivuorot ajetaan toukokuun alusta elokuun loppuun, ja tarvittaessa pidempäänkin. Vuorotarjonta täydentyy 6.6. alkaen uudella ympärivuoden ajettavalla vuoroparilla, joka palvelee Juvalla klo 7 alkavia ja klo 15:30 päättyviä työvuoroja. Työmatkaliikenteessä ovat käytössä Joukkis- ja Waltti-liput. Liikenteen hoitaa Soisalon Liikenne Oy.

Uudella työmatkaliikennekokeilulla tavoitellaan joukkoliikenteen kulkutapaosuuden kasvattamista sekä vaihtoehtoa yksityisautoilulle. Pohjois-Savon ELY-keskuksen laskelmien mukaan matkustamisen kasvihuonekaaupäästöt ovat Mikkeli-Juva välillä noin 75 % pienemmät liikuttaessa bussilla henkilöauton sijaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Savon ELY-keskus:
joukkoliikenneasiantuntija Toini Puustinen, p. 0295 026 757
ilmastoasiantuntija Tapio Kettunen, p. 0295 026 710

Kuvat

Bussiliikenteen kasvihuonekaasupäästöt ovat noin 75% pienemmät kuin henkilöautoilun.
Bussiliikenteen kasvihuonekaasupäästöt ovat noin 75% pienemmät kuin henkilöautoilun.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 28.3.202428.3.2024 10:49:04 EET | Tiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,00. Taso on 8 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon ja vedenpinta on pysynyt muuttumattomana viimeisen kuukauden. Lisäjuoksutus Konnuksen tulvakanavasta on aloitettu 13.3 ja nyt tapahtuu vaiheittainen juoksutuksen aloittaminen Naapuskosken padosta. Tarkoituksena on lisätä juoksutusta vähitellen siinä tahdissa, että Kallaveden pinta pysyy nykyisellä tasolla mahdollisimman pitkään. Iisalmen reitillä juoksutukset ovat pieniä ja vedenpinnat silti kesäkorkeuksissa. Lyhyet lämpimät jaksot eivät ole vielä saaneet vesiä liikkeelle vesistöihin asti. Nyt alkavaksi ennustettu lämpöaalto todennäköisesti saa vedet liikkeelle ja juoksutukset lisääntyvät jo viikonvaihteessa. Nilsiän reitin alaosassa Syvärin vedenpinta on ajankohdan keskimääräistä ylempänä, mutta Vuotjärven vedenpinta ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvossa. Juojärvi on 5 cm ajankohdan keskimääräistä ylemmällä tasolla. Varkauden alapuolella Haukiveden pinta on 38 cm yli ajankohdan

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye