Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Kutsu medialle: tutustumiskierros Tays Psykiatrian työmaalla 29.9. klo 12-12.45

Jaa

Kutsu medialle: tutustumiskierros Tays Psykiatrian työmaalla 29.9. klo 12-12.45

Kutsumme mediaa kurkistamaan tuleviin Tays Psykiatrian tiloihin ja kuulemaan, millaista psykiatrinen hoito siellä tulee olemaan. Rakennus otetaan käyttöön vuoden 2024 alussa.

 

Tays Psykiatrian uusia tiloja alettiin rakentaa Tays Keskusairaalan alueelle, potilashotellin taakse vuonna 2020. Rakentaminen on edennyt aikataulussaan ja toiminta uusissa tiloissa käynnistyy vuoden 2024 alussa.

Rakennukseen sijoittuvat mm. aikuispsykiatrian osastot, poliklinikat, monitoimitiloja, henkilökunnan työtilat sekä pysäköintitilaa. Rakennuksen kokonaispinta-ala tulee olemaan 29 000 m2 ja kustannusarvio 97,5 M€Uuden rakennuksen myötä Tays Pitkäniemen tilat jäävät pois käytöstä.

Suurinta osa psykiatrisista potilaista hoidetaan avohoidossa.  Osastolla olevien potilaiden keskimääräinen hoitoaika on 25 vrk. Sairaansijoja on yhteensä 184, ja suurin osa potilashuoneista on yhden hengen huoneita.

Rakennus muodostuu osastosiivistä ja niitä yhdistävästä sisäpihaa kiertävästä sisäkadusta, joka sitoo eri toimintoja yhteen. Rakennuksen suunnittelussa on kuultu henkilökunnan ohella potilas- ja omaisjärjestöjen edustajia. Suunnitteluryhmissä on mukana myös kokemusasiantuntijaedustus. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Aihio Arkkitehdit Oy yhteistyössä C.F. Møller Architectsin kanssa.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 23.9.2022

Kurkkaa työmaalle webkamerasta

Paikka
Tays Psykiatrian työmaa, käynti Biokadulta, Tampere. Kokoontuminen työmaan porteilla. 

Pysäköinti

Katso Tays Keskussairaalan kartta  

Alueen lähellä on myös pysäköintitalo P-Kauppi

Lisätietoja

projektinjohtaja Jarko Keivaara, Tays, puh. 050 3732 922, jarko.keivaara@pshp.fi

toiminnallinen projektipäällikkö Hannu Hunnakko, puh. 03 311 63518 hannu.hunnakko@pshp.fi,

Jos kysyttävää tilaisuudesta tai ilmoittautumisesta, ota yhteyttä Paula Pasanen, paula.pasanen@pshp.fi, 050 3605 605

 

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella sekä psykiatrian avohoidon eri toimipisteissä. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa, Tays Sydänsairaala, Fimlab Laboratoriot ja Tays Kehitysyhtiö. Lisätietoja meistä: tays.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tays on ruuhkautunut jatkohoitoon jonottavista potilaista - kiireettömiä toimenpiteitä perutaan, kiireellinen hoito turvataan14.12.2022 11:06:45 EET | Tiedote

Taysin sairaalat ovat ruuhkautuneet ja vuodepaikat täyttyneet poikkeuksellisen monista jatkohoitopaikkaa odottavista potilaista. Kiireettömiä toimenpiteitä joudutaan tämän vuoksi siirtämään. Kiireellinen ja päivystyksellinen hoito turvataan. Tähän asti ruuhkia on yritetty purkaa muun muassa yhteistyössä kuntien kanssa, joustopaikkojen käyttöönotolla sekä hoitopolkuja ja hoitoonohjausta kehittämällä. Uusi jatkohoito-osasto perustetaan tammikuussa

Ylisfestarien ”isä” Taito Roivas palkittiin Elämän tähden -palkinnolla5.12.2022 10:52:32 EET | Tiedote

Ylöjärvellä ja Nokialla järjestetyssä Ylisfestarit -tapahtumassa avainroolissa alusta lähtien toiminut mielenterveyshoitaja Taito Roivas on saanut Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitukselta Elämän tähden -palkinnon. Hän on erinomainen esimerkki siitä, kuinka iso merkitys yksittäisellä työntekijällä voi olla ihmisten yhdenvertaisuuden edistämisessä ja asenteisiin vaikuttamisessa.

Varhainen tunnistaminen parantaa haimasyövän ennustetta – yleisöluentoja ja koulutustilaisuuksia Taysissa 17.–18.11.1.11.2022 10:21:09 EET | Tiedote

Maailman haimasyöpäpäivää (World pancreatic cancer day) vietetään 17.11.2022. Tays järjestää teemaan liittyen kaksi terveydenhuollon ammattilaisille suunnattua koulutustilaisuutta 17.–18.11. sekä yleisöluentotilaisuuden perjantaina 18.11. Tilaisuuksien tarkoituksena on lisätä sekä ammattilaisten että yleisön tietoisuutta haimasyövän oireista ja hoitomuodoista.