Pohjola Rakennus Oy Suomi

Pohjola Rakennukselle voitto Tampereen kaupungin tontinluovutuskilpailussa – Kissanmaalle uusi kiertotaloutta edistävä asuinkerrostalo

Jaa
Tampereen kaupunki on päättänyt varata Pohjola Rakennus Oy Suomelle Kissanmaalla sijaitsevan tontin omistusasuntotuotantoon. Tontinluovutuskilpailussa edellytyksenä oli tehdä konseptitason suunnitelma siitä, miten tontille sijoitettavassa hankkeessa tullaan hyödyntämään kiertotalouden periaatteiden mukaisia rakennusosia tai -materiaaleja. Kissanmaalla sijaitsevaan tonttiin tuli yhteensä 18 hakemusta, joista raati valitsi Pohjola Rakennuksen konseptisuunnitelman parhaimmaksi.
Tampereen Kissanmaalla sijaitsevalle tontille tullaan rakentamaan yli sata uutta kotia.
Tampereen Kissanmaalla sijaitsevalle tontille tullaan rakentamaan yli sata uutta kotia.

Tampereen kaupungin järjestämän Kissanmaalla sijaitsevan tontinluovutuskilpailun voittajan Pohjola Rakennuksen valintaan vaikuttivat muun muassa se, että esityksessä kuvatut materiaalit olivat saatavilla Pohjola Rakennuksen omilta työmailta ja pääosin Tampereen seudulta. Voittoon vaikutti myös suunnitelmassa korostettu uudelleenkäytettyjen rakennusosien osuus erityisesti asuinrakennuksessa ja olemassa olevien, käytettyjen materiaalien monipuolinen käyttö sekä asuinkerrostalossa että piharakennuksessa.

Rakennettavassa asuinkerrostalossa ja sen piharakennuksessa tullaan hyödyntämään monipuolisesti kierrätysmateriaaleja. Asuinkerrostalon pihaan rakennetaan lähes täysin uudelleenkäytettävistä rakennustuotteista koostuvat polkupyöräkatos ja viherhuone. Asuinrakennuksen rakennusrunko tehdään vähähiilisestä ja uudelleenkäytetystä betonista ja julkisivut tehdään osin uudelleenkäytetystä puusta ja tiilestä. Piharakenteissa ja kalusteissa hyödynnetään uudelleen käytettäviä ja korkean kierrätysasteen tuotteita, kuten uudelleen käytettyjä pihalaattoja. Myös autohallin ajoluiskan seinien muuraamiseen käytetään uudelleen käytettäviä tiiliä Pohjola Rakennuksen omilta työmailta.

"Hankkeissamme on jo aiemmin toteutettu erinomaisia suorituksia purettavien materiaalien uudelleen käytöstä, ja tässä pääsemme hyödyntämään omaa ja yhteistyökumppaneidemme osaamista laajemmalla tavalla. Kohteessa uudelleenkäyttöaste nostetaan suuremmaksi, kuin mitä asuinkohteissa on Suomessa aikaisemmin tehty. Teemme yhteistyöstä alan edistyksellisten toimijoiden ja paikallisen rakennusvalvontaviranomaisen kanssa. Kissanmaalla tulemme hyödyntämään monipuolisesti Pohjola Rakennuksen omien kohteiden materiaaleja muun muassa Kaukajärven Seurakuntatalolta (osoite Keskisenkatu 20 Tampere) sekä Tikkutehtaalta (Tikkutehtaanrinne 3, Tampere).", Pohjola Rakennuksen Tampereen hankekehityspäällikkö Janne Kivimäki kertoo projektista.

Rakennettava tontti sijaitsee Kissanmaalla, osoitteessa Hipposkylänkuja 12 ja sen rakennusoikeus on 6 100 k-m2. Uusia koteja rakennetaan hieman yli 100 kappaletta ja niiden ennakkomarkkinointi alkaa arviolta keväällä 2023. Rakennustyöt alkavat arviolta 2023 vuoden loppupuolella ja valmistuvat arviolta vuoden 2025 loppupuolella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tampereen Kissanmaalla sijaitsevalle tontille tullaan rakentamaan yli sata uutta kotia.
Tampereen Kissanmaalla sijaitsevalle tontille tullaan rakentamaan yli sata uutta kotia.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjola Rakennus Oy Suomi
Pohjola Rakennus Oy Suomi
Televisiokatu 4
00240 Helsinki

020 7759 600http://www.pohjolarakennus.fi

Pohjola Rakennus -konserni on kotimainen perheyritys, jonka emoyhtiönä toimii Pohjola Rakennus Group PRG Oy. Pohjola Rakennus Group PRG Oy:n tytäryhtiöitä ovat Pohjola Rakennus Oy Suomi, Eloisa-asunnot Oy ja PRG Property Development Oy. Olemme luoneet mukavuusalueita Pohjolan elosuhteisiin jo yli 30 vuotta. Suunnittelemme ja rakennamme vuosittain lähes 3 000 kotia, joita yhdistävät hyvä sijainti, toimiva pohjaratkaisu ja laadukkaat materiaalit. Uusien kotien lisäksi palveluihimme kuuluvat myös kiinteistökehitys sekä toimitilojen rakentaminen. Olemme yksi Suomen suurimmista rakennus- ja kiinteistöalan yrityksistä ja työllistämme lähes 4 000 ammattilaista, joista noin 250 on omaa henkilökuntaa. Kun haluat löytää oman mukavuusalueesi, voit luottaa meihin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjola Rakennus Oy Suomi

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye