Pohjola Rakennus Oy Suomi

Pohjola Rakennus Oy Suomi rakentaa 34 uutta Hitas-kotia Etelä-Haagaan

Jaa
Pohjola Rakennus Oy Suomi on aloittanut Hitas-uudiskohteensa, Asunto Oy Helsingin Hellikin, rakentamisen. Hellikkiin valmistuu yhteensä 34 uutta kotia arviolta toukokuussa 2024.
Hitas-uudiskohteena myytävän Asunto Oy Helsingin Hellikin rakentaminen on nyt alkanut. Hellikki sijaitsee rauhallisella ja turvallisella asuinalueella vehreiden puistojen ja hyvien liikenneyhteyksien lähellä.
Hitas-uudiskohteena myytävän Asunto Oy Helsingin Hellikin rakentaminen on nyt alkanut. Hellikki sijaitsee rauhallisella ja turvallisella asuinalueella vehreiden puistojen ja hyvien liikenneyhteyksien lähellä.

Haagan Alppiruusupuiston viereen, Etelä-Haagan pohjoisosaan rakentuu neljän asuinkerrostalon; Asunto Oy Helsingin Paatsamatie 14:n, Atsalean, Elviran ja Hellikin kokonaisuus, johon valmistuu yhteensä 156 asuntoa arviolta vuoden 2024 loppuun mennessä. Kolmen RS-kohteena myytävän asuinkerrostalon nimet ovat saaneet inspiraationsa Haagan kuuluisasta Alppiruusupuistosta.

Hitas-uudiskohteena myytävän Asunto Oy Helsingin Hellikin rakentaminen on nyt alkanut. Hellikki sijaitsee rauhallisella ja turvallisella asuinalueella vehreiden puistojen ja hyvien liikenneyhteyksien lähellä. Taloyhtiöstä löytyy eri kokoisia koteja niin pariskunnille kuin pienemmille lapsiperheille – yhtä lailla ensiasunnon ostajille kuin omakoti- tai rivitalosta kerrostaloelämisen helppouteen haluaville. Pienimmät kodit ovat kooltaan 34 m2 ja isommat perheasunnot 97 m2. Koteja on yhteensä 34. Lisäksi katutasosta löytyy 44 neliön liiketila, joka myydään erillisinä osakkeina (ei sovellu ravintolaliiketoimintaan).

Koulujen ja päiväkotien sekä juna-aseman läheisyys helpottavat arkea. Kauniiden puistojen lisäksi lähietäisyydellä sijaitsevat Kaari ja Sello -kauppakeskukset auttavat arjen kiireissä. Arvostetulta ja lapsiystävällisenä pidetyltä asuinalueelta on hyvät liikenneyhteydet keskustaan. Huopalahden rautatieasemalle on vain puolisen kilometriä, ja Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja Raide-Jokeri tulee kulkemaan Haagan kautta. Liikennöinnin arvioidaan alkavan heti alkuvuodesta 2024, ja lähin pysäkki on vain 300 metrin päässä Hellikistä.

Hellikin kodit pysyvät lämpiminä vesikiertoisilla pattereilla, jotka on liitetty kaukolämpöverkkoon. Asukkaita hemmottelee kylpyhuoneen sähkökäyttöinen mukavuuslattialämmitys. Kodeissa on energiatehokkaat huoneistokohtaiset ilmanvaihtokoneet, joissa on sekä lämmöntalteenotto että sähköinen jälkilämmitys. Lähes kaikissa asunnoissa on joko ranskalainen tai lasitettu parveke – Paatsamantien puolen 1. kerroksen kodeista löytyy jopa oma asuntoterassi. Ylimmässä kerroksessa sisäpihan puolen maisemia ihaillaan kattoterasseilla. Osassa kodeista lasitettu parveke yltää koko asunnon leveydelle.

Upouudessa, yksiportaisessa asuintalossa on helppo ja mukava asua. Energiatehokas, nykypäivän standardien mukaisesti rakennettava Hellikki on A-energialuokan taloyhtiö, jossa kotien turvallisuus on huomioitu sähköisellä lukituksella sekä ulko-ovien ovikoodijärjestelmällä. Hellikin osakkeenostajilla on mahdollisuus vuokrata pysäköintilaitoksessa sijaitsevia autohallipaikkoja. Pyöräteiden ja hyvien joukkoliikenneyhteyksien ansiosta Hellikki sopii loistavasti myös autottomille. Hellikin ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat väestönsuoja, ulkoiluvälinevarastot, lastenvaunuvarasto, tekniset tilat ja talopesula kuivaushuoneineen. Toisessa kerroksessa sijaitsevat talosauna ja huoneistokohtaiset irtaimistovarastot sekä toinen kuivaushuone. Asukkaiden käyttöön tarkoitettu monitoimitila löytyy kolmannesta kerroksesta.

Savuttomassa taloyhtiössä on muun muassa hissi, laajakaista ja kaapeli-TV. Energiatehokkuuden lisäämiseksi yhtiön vesikatolle asennetaan aurinkopaneelit, joiden tuottama energia hyödynnetään kiinteistön sähköön. Hellikillä on naapuritalojen kanssa yhteinen upea piha-alue, jossa voi nauttia lämpimistä kesäpäivistä naapureiden kesken.

Hellikki on RS-kohde ja sen kaikki asunnot ovat vapaarahoitteisia Hitas-omistusasuntoja. Hitas-yhtiö rakennetaan aina kaupungin vuokratontille. Asunnot on hintasäännelty kaupungin toimesta ja myyntihinnalla on yläraja. Kaupunki valvoo Hitas-asuntojen kauppoja ja kauppahintoja. Mikäli Hitas-asuntojen arvonnan jälkeen asuntoa ei ole hakenut kukaan tai arvonnan etusijajärjestyksen hakijoista kukaan ei halua ostaa asuntoa, niin asunto siirtyy vapaaseen myyntiin ottaen huomioon Hitas-asuntoja koskevat määräykset.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Hitas-uudiskohteena myytävän Asunto Oy Helsingin Hellikin rakentaminen on nyt alkanut. Hellikki sijaitsee rauhallisella ja turvallisella asuinalueella vehreiden puistojen ja hyvien liikenneyhteyksien lähellä.
Hitas-uudiskohteena myytävän Asunto Oy Helsingin Hellikin rakentaminen on nyt alkanut. Hellikki sijaitsee rauhallisella ja turvallisella asuinalueella vehreiden puistojen ja hyvien liikenneyhteyksien lähellä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjola Rakennus Oy Suomi
Pohjola Rakennus Oy Suomi
Televisiokatu 4
00240 Helsinki

020 7759 600http://www.pohjolarakennus.fi

Pohjola Rakennus -konserni on kotimainen perheyritys, jonka emoyhtiönä toimii Pohjola Rakennus Group PRG Oy. Pohjola Rakennus Group PRG Oy:n tytäryhtiöitä ovat Pohjola Rakennus Oy Suomi, Eloisa-asunnot Oy ja PRG Property Development Oy. Olemme luoneet mukavuusalueita Pohjolan elosuhteisiin jo yli 30 vuotta. Suunnittelemme ja rakennamme vuosittain lähes 3 000 kotia, joita yhdistävät hyvä sijainti, toimiva pohjaratkaisu ja laadukkaat materiaalit. Uusien kotien lisäksi palveluihimme kuuluvat myös kiinteistökehitys sekä toimitilojen rakentaminen. Olemme yksi Suomen suurimmista rakennus- ja kiinteistöalan yrityksistä ja työllistämme lähes 4 000 ammattilaista, joista noin 250 on omaa henkilökuntaa. Kun haluat löytää oman mukavuusalueesi, voit luottaa meihin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjola Rakennus Oy Suomi

Pohjola Rakennukselle voitto Tampereen kaupungin tontinluovutuskilpailussa – Kissanmaalle uusi kiertotaloutta edistävä asuinkerrostalo13.10.2022 13:08:38 EEST | Tiedote

Tampereen kaupunki on päättänyt varata Pohjola Rakennus Oy Suomelle Kissanmaalla sijaitsevan tontin omistusasuntotuotantoon. Tontinluovutuskilpailussa edellytyksenä oli tehdä konseptitason suunnitelma siitä, miten tontille sijoitettavassa hankkeessa tullaan hyödyntämään kiertotalouden periaatteiden mukaisia rakennusosia tai -materiaaleja. Kissanmaalla sijaitsevaan tonttiin tuli yhteensä 18 hakemusta, joista raati valitsi Pohjola Rakennuksen konseptisuunnitelman parhaimmaksi.