Seta Ry

Juno Keijupuro on vuoden sateenkaarinuori

Jaa
Setan nuorisotoimikunta jakoi joulukuussa Vuoden sateenkaarinuori -tunnustuksen kahdeksatta kertaa. Vuonna 2022 tunnustuksen sai Juno Keijupuro.
Juno Keijupuro. Kuva Orion Hannula.
Juno Keijupuro. Kuva Orion Hannula.

Vuoden sateenkaarinuori -tunnustus myönnetään ansioituneelle sateenkaarinuorelle kiitoksena jo tehdystä työstä sateenkaarinuorten parissa: sateenkaarinuorten oikeuksien aktiivisesta ajamisesta, sateenkaarinuorten hyvinvoinnin edistämisestä, esimerkillisestä toiminnasta oman yhteisönsä sisällä ja ulkopuolella tai sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen positiivisesta esiin tuomisesta yhteiskunnassa.

Setan nuorisotoimikunta valitsee Vuoden sateenkaarinuoren yleisön ehdotusten perusteella. Juno Keijupuron mielestä jokainen sateenkaarinuori on sanoillaan ja teoillaan oman elämänsä aktivisti.

”Haluaisin jakaa tämän tunnustuksen jokaisen sateenkaarinuoren kanssa”, Keijupuro toteaa.16-vuotias Juno Keijupuro on aktiivinen järjestötoimija, joka on tuonut esiin sateenkaarinuorten ääntä ja jakanut omalla somekanavallaan tietoa sateenkaarevista aiheista. Hän on myös tehnyt töitä sateenkaarinuorten oikeuksien eteen omassa koulussaan.

Tunnustusta ehdottaneet nuoret nostivat esiin Juno Keijupuron esiintymiset eri medioissa. Keijupuro oli mukana Helsingin sateenkaarityöpajoja käsittelevässä Ylen artikkelissa elokuussa 2022. Lisäksi hän on ollut tänä vuonna Uutisaamussa puhumassa ihmisoikeuksista ja nuorten osallisuudesta.

”Aktivismi ei ole aina helppoa, ja tämä tunnustus todellakin palkitsee jo tehdystä työstä”, Keijupuro sanoo.

Hän myös uskoo, että tunnustus muistuttaa myöhemminkin oman aktivismin merkityksellisyydestä.

”Tämä tunnustus on todella suuri kunnia. Vuoden sateenkaarinuorena oleminen on ollut unelmani siitä lähtien, kun olen tunnustuksesta tiennyt”, Keijupuro kertoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Eliisa Alataloviestinnän asiantuntija

Setan viestinnän asiantuntija Eliisa Alatalo (medianomi YAMK) tukee ja neuvoo toimittajia sateenkaariteemojen käsittelyssä, haastateltavien löytämisessä sekä kuvituskuvien hankkimisessa. Hän kehittää sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä koskevan uutisoinnin sensitiivisyyttä.

Puh:050 572 3259eliisa.alatalo@seta.fi

Kuvat

Juno Keijupuro. Kuva Orion Hannula.
Juno Keijupuro. Kuva Orion Hannula.
Lataa
Juno Keijupuro. Kuva Orion Hannula.
Juno Keijupuro. Kuva Orion Hannula.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Seta Ry
Seta Ry
Pasilanraitio 5, 2 krs.
00240 Helsinki

https://seta.fi/

Seta on valtakunnallinen ihmisoikeusjärjestö, jonka tavoitteena on, että kaikki voisivat elää yhdenvertaisina riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä, sukupuolen ilmaisusta tai kehon sukupuolta määrittävistä piirteistä.

Setan nuorisotoimikunta on 14–29-vuotiaista nuorista koostuva Setan hallituksen asettama itsenäinen toimielin, joka toimii asiantuntijana koskien sateenkaarinuorten hyvinvoinnin ja oikeuksien toteutumista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Seta Ry

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye