Hansdotter Oy

Suomeen syntyy kansainvälisestikin harvinainen startupien kasvun arkkitehtuuria ja rahoitusta ruokkiva ekosysteemi

Jaa
Suomi on pitkään ollut Euroopan kiinnostavimpia markkinoita startup-sijoittajille. Markkinoilta on kuitenkin puuttunut toimija, joka kehittää kasvuhakuisia startupeja yrittäjälähtöisesti. Almaral ja Liquido ovat sopineet yhteistyöstä, jonka tavoitteena on luoda Suomeen uniikki yhdistelmä startup-yritysten kasvun arkkitehtuuria ja rahoitusta.

Eurooppalaisen pääomasijoitusalan kattojärjestö Invest Europen tilastot kertovat, että Suomi on noussut merkittäväksi startup-keskittymäksi. Kansantalouden kokoon nähden Suomi on ylivoimainen Euroopan mestari. Kansainväliset pääomasijoittajat ovat hyvin kiinnostuneita Suomesta, mutta nyt Suomeen on syntymässä täysin kotimaisessa omistuksessa olevien yritysten, Almaralin ja Liquido Venturesin, yhteistyönä uniikki yhdistelmä startup-yritysten kasvun rakentamista. Uuden ekosysteemin kaltaisia toimijoita ei ole kansainvälisestikään montaa, tunnetuimpina Antler ja Y-Combinator. 

Almaral on pääomasijoitusyhtiö, jonka erityisosaamisalueena on biotech-alan kasvuyhtiöiden kehittäminen ja rahoittaminen. Liquido Ventures on sijoitusyhtiö, joka kulkee poikkeuksellisen tiiviisti pre-seed ja seed-vaiheen kasvuyritysten rinnalla.

Liquido Venturesin toimitusjohtaja Jonas Lundberg:

”Rahoitus hyvä, arkkitehtuuri paras. Ei talojakaan rakenneta tilitapahtumia lukemalla. Suomesta on puuttunut startupien rakentamiseen erikoistunut ’arkkitehtitoimisto’, jolla on vahva kontaktipinta rahoittajien kanssa. Yhteistyö kanssamme hyvin samankaltaisen arvomaailman jakavan Almaralin kanssa vahvistaa molempien yhtiöiden positiota tällä markkinalla. Ennen kaikkea se tuo kumppaneillemme aivan uusia kasvun mahdollisuuksia ja kilpailukykyä.”

Almaralin toimitusjohtaja, tohtori Maria Severina:

”Almaral tukee yrittäjiä kansainvälisten kasvuyritysten rahoituksessa ja kehittämisessä. Tiedämme kokemuksesta, miten kansainvälinen menestys rakennetaan. Yhdessä Liquidon kanssa meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus rakentaa uniikki, kunnianhimoisia yrittäjiä ja yrityksiä sekä näitä tukevia tahoja ruokkiva ekosysteemi. Rahoituksen ja tavoitteellisen kasvun rakentamisen lisäksi olemme innokkaita jakamaan omia kokemuksiamme kasvuyritysten inspiraatioksi.”

Liquidon ja Almaralin yhteistyö tuo startupeille selviä hyötyjä: laadukkaammat palvelut, monipuolisemman osaamisen ja selvästi laajemmat verkostot. Tavoitteena on, että vuotuinen deal flow on markkinoiden laadukkain.

 

Lisätietoja:

Maria Severina, +358 554 0127, maria.severina@almaral.eu

Jonas Lundberg, +358 400 756 858, jonas@liquido.vc

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Hansdotter Oy
Linnankatu 3
20100 TURKU

https://hansdotter.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hansdotter Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye