Seta Ry

Oulu Priden pääpäivänä ennätysyleisö: kulkueessa 2500-3000 ja puistojuhlassa 4000-4500

Jaa

Oulu Pride -viikkoa vietettiin 31.7.-6.8. ja viikon tapahtumat keräsivät runsaasti yleisöä. Oulu Priden pääpäivä oli lauantai 5. elokuuta, joka keräsi ennätysmäärän yleisöä Pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan. Oulu Pride arvioi, että kulkueeseen osallistui 2500-3000 henkilöä sekä puistojuhlaan 4000-4500 henkilöä.

Oulu Pride 2023. Kuva Silja Aalto.
Oulu Pride 2023. Kuva Silja Aalto.

Oulu Pride ry
lehdistötiedote
7.8.2023

“Tämä osoittaa, miten vahva tuki Oulussa on sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille. Nyt tuntuu erityisen ylpeältä olla oululainen”, kommentoi Oulu Pride ry:n puheenjohtaja Minna Pallari.

Tapahtumaviikko sujui hyvin rauhallisesti ja isommilta järjestyshäiriöiltä vältyttiin.

”Vastaanotto Oulu Pride -viikon ohjelmalle on ollut todella positiivista ja tilausta tämän kaltaisille tapahtumille on selkeästi kovasti. Pitkä yhteinen urakka on takana ja tällä hetkellä fiilis on väsynyt mutta onnellinen siitä, miten kaupunki on ottanut Priden omakseen”, iloitsee Oulu Priden tuottaja Topi Paananen.

Oulu Pride ry on syksyllä 2018 perustettu yhdistys, joka organisoi Oulu Pride -tapahtuma­viikon.

Yhdistyksen tarkoitus on edistää ihmis­oikeuksien toteutumista ja työskennellä kaikille tasa-arvoisen ja yhden­vertaisen Oulun puolesta. Prideaatteen mukaisesti juhlistamme ihmisyyden moninaisuutta sekä lisäämme tietoutta seksuaali- ja sukupuoli­­vähemmistöistä. Olemme valtakunnallisen Setan jäsenjärjestö ja Oulun Setan yhteistyökumppani.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Minna Pallari, puheenjohtaja, Oulu Pride ry
minna.pallari@oulupride.fi
050-4676944

Kuvat

Oulu Pride 2023. Kuva Silja Aalto.
Oulu Pride 2023. Kuva Silja Aalto.
Lataa
Oulu Pride 2023. Kuva Silja Aalto.
Oulu Pride 2023. Kuva Silja Aalto.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Seta on valtakunnallinen sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestö. Seta tekee ihmisoikeustyön ohella nuoriso- ja seniorityötä, toimii seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden asiantuntijana, tukee eri puolella Suomea toimivia jäsenjärjestöjään ja ylläpitää Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskusta. Oulu Pride on Setan jäsenjärjestö ja Oulun Setan yhteistyökumppani.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Seta Ry

Uskonyhteisöt saavat käyttöönsä uudet turvallisemman toiminnan ohjeet21.9.2023 14:28:28 EEST | Tiedote

Monissa seurakunnissa on viime vuosina otettu käyttöön turvallisemman tilan ohjeita, jotta eri vähemmistöryhmiin kuuluvat ihmiset voisivat osallistua yhdenvertaisesti ja turvallisesti leiri- tai ryhmätoimintaan. Yhtenäistä mallia ohjeiksi ei ole kuitenkaan ollut. Sateenkaariyhdistys Malkuksen Voimavaraksi-hankkeessa on luotu verkossa vapaasti käytettävissä oleva turvallisen toiminnan malliohjeistus, jonka saa muokata itselleen sopivaksi. Lisäksi samalla sivustolla uskonyhteisöjen työntekijät ovat 1.9. alkaen voineet sitoutua turvallisemmiksi toimijoiksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme