Skanska osallistuu UN Global Compactin Tieteeseen perustuvat luontotavoitteet -koulutusohjelmaan
Skanska on valittu Tieteeseen perustuvat luontotavoitteet -koulutusohjelmaan. Ohjelmassa osallistujat perehtyvät Science Based Targets Networkin (SBTN) julkaisemaan ohjeistukseen tiedepohjaisista luontotavoitteista.
Science Based Targets Networkin (SBTN) keväällä julkaistu viitekehys antaa yrityksille valmiudet arvioida vaikutuksiaan luontoon ja asettaa tavoitteet vaikutusten hillitsemiseksi. Menetelmien tarkoituksena on tukea yritysten jo tekemiä toimia ilmasto- ja luontokriisien hidastamiseksi ja toisaalta myös vastata kunnianhimoisempien toimien tarpeeseen.
UN Global Compact Suomi on kehittänyt Tieteeseen perustuvat luontotavoitteet -ohjelman yhdessä Ramboll Finlandin kanssa, ja ympäristöministeriö on myöntänyt ohjelman kehittämiseen osarahoitusta. Koulutusohjelmaan osallistuu 15 suomalaista yritystä eri toimialoilta. UN Global Compact Suomi on ensimmäinen Global Compact -verkosto, joka toteuttaa vastaavan ohjelman.
”Tunnistamme mahdollisuutemme vaikuttaa hankkeidemme luontovaikutuksiin ilmastokysymyksiä ja lähiympäristöä laajemmin, ja tätä näkökulmaa pääsemme selvittämään koulutusohjelman avulla. Koulutusohjelma on myös luonteva jatkumo Science Based Targets Initiativen (SBTi) validoimalle ilmastotavoitteellemme”, kertoo ympäristöpäällikkö Hanna-Maija Tikka Skanskasta.
Tieteeseen perustuvat luontotavoitteet -ohjelmassa osallistujat perehtyvät SBTN:n julkaisemiin ohjeisiin, menetelmiin ja työkaluihin. Ohjelmassa keskitytään erityisesti kattavan olennaisuusarvion tekemiseen, jotta osallistuvat yritykset voisivat tunnistaa oman toimintansa ja arvoketjunsa aiheuttamat luontohaitat ja niiden sijainnit.
Lisäksi osallistujat oppivat muun muassa, miten yritykset voivat mitata tunnistettujen kohteiden nykyistä luonnontilaa, ja miten asettaa riittävän kunnianhimoiset tavoitteet luonnontilan parantamiseksi.
Ohjelman tavoitteena on syventää yritysten välistä vertaisoppimista ja yhteistyötä luontotyön parissa. Seitsemän kuukauden pituisen oppimispolun aikana yritysten edustajat tapaavat kasvokkain työpajoissa sekä opiskelevat itsenäisesti verkossa.
Skanskan lisäksi koulutusohjelmaan osallistuvat Alko Oy, Fazer, HKScan Oyj, Huhtamäki, Kemijoki Oy, Kemira Oyj, KONE Oyj, Lidl Suomi Ky, Lindström Oy, Marimekko, Nokia Oyj, St1 Nordic Oy, Viking Malt Group sekä Ylva.
Skanska AB -konserni liittyi UN Global Compact -yritysvastuualoitteeseen vuonna 2001, ja Skanska Suomi liittyi Global Compact Network Finland -verkoston jäseneksi vuoden 2021 alussa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
UN Global Compact Suomi, Programme Manager, Climate & Environment Karoliina Koistila, puh. 040 516 3772, karoliina.koistila[at]globalcompact.fi
Skanska Oy, ympäristöpäällikkö Hanna-Maija Tikka, puh. 050 339 5747, hanna-maija.tikka[at]skanska.fi
Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Strömberg, puh. 040 519 4787, pilvimaari.stromberg[at]skanska.fi
Tietoja julkaisijasta
Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2022 lopussa noin 2 000 henkilöä Suomessa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Skanska Oy
Skanskalle menestystä kansainvälisessä WDBE Awards -kilpailussa22.9.2023 11:30:00 EEST | Tiedote
Kuudetta kertaa peräkkäin rakennetun ympäristön digitalisaation ammattilaiset kokoontuivat yhteen 19-20.9. järjestetyssä World of Digital built Environment WDBE Summitissa. Osana kansainvälistä konferenssia järjestettiin myös toistamiseen Awards-juhlallisuudet, joissa palkittiin rakennetun ympäristön parhaita digitekoja kuudessa kategoriassa. Ehdotuksia saapui ympäri maailmaa.
Betonielementtien irrotusvaihe käynnistynyt ReCreate-hankkeessa – yli 300 elementtiä siirretään tehdaskunnostukseen5.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote
Kansainvälinen ReCreate-tutkimushanke on siirtynyt betonielementtien irrotusvaiheeseen Tampereella. Ehjinä uudelleenkäyttöä varten irrotetut 1980-luvulla valmistuneen kerrostalon elementit siirretään tehdaskunnostukseen Parman elementtitehtaalle.
Skanska rakentaa Kuopion Opiskelija-asunnoille kaksi kerrostaloa1.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote
Skanska ja Kuopion Opiskelija-asunnot Oy ovat sopineet kahden kerrostalon kokonaisuudesta Kuopiossa. Savilahden rannalle rakennetaan yhteensä 265 opiskelija-asuntoa. Rakentaminen käynnistyy kuluvan vuoden lokakuussa, ja alustavan arvion mukaan ensimmäinen talo valmistuu syksyllä 2025 ja toinen vuoden 2026 kesän aikana.
Koskelan varikon kehitysvaihe on käynnistynyt25.8.2023 11:00:00 EEST | Tiedote
Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy on tehnyt sopimuksen Koskelan varikkohankkeen allianssimallisen urakan kehitysvaiheesta. Hankkeen palveluntuottajana on Akseli-niminen ryhmittymä, johon kuuluvat päätoteuttajana Skanska ja suunnitteluosapuolina Sweco Finland Oy, Sipti Infra Oy, Rejlers Rakentaminen Oy ja Arkkitehtityöhuone APRT Oy.
Kauppakeskus Itiksen uudistus laajenee seuraavaan vaiheeseen4.7.2023 09:00:00 EEST | Tiedote
Skanska ja kauppakeskus Itis ovat sopineet kauppakeskuksen korjaus- ja uudistushankkeen toisen vaiheen toteutuksesta. Toisen vaiheen työt aloitetaan elokuussa 2023, ja uudistus valmistuu kesällä 2024.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme