Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

Yhteishaku päättyi: Laureaan hakeneita kiinnosti turvallisuus ja rikosseuraamusala

Jaa

Uudellamaalla toimivan Laurea-ammattikorkeakoulun suomenkielisiin koulutuksiin haki tänään 14. syyskuuta päättyneessä yhteishaussa yhteensä 4 626 ensisijaista hakijaa. Keskimäärin ensisijaisia hakijoita jokaista tarjolla ollutta opiskelupaikkaa kohden oli 4,3. Erityisesti hakijoita kiinnostivat turvallisuuteen liittyvät koulutukset.

Opiskelijoita Laurean Leppävaaran kampuksella
Opiskelijoita Laurean Leppävaaran kampuksella

Laurea-ammattikorkeakoulu tiedottaa 14.9.2023

Yhteishaku päättyi: Laureaan hakeneita kiinnosti turvallisuus ja rikosseuraamusala 

Torstaina päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa Laureaa-ammattikorkeakoulun suosituimmat koulutukset seurailevat ajankohtaisessa keskustelussa esillä olevia teemoja; turvallisuuteen liittyvät koulutukset nousevat kokonaisuutena esiin tuoreissa hakijatilastoissa.  

Laurea tarjoaa turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutusta niin alempana (AMK) kuin ylempänä korkeakoulututkintona (YAMK). Koulutuksissa korostuvia teemoja ovat esimerkiksi yritysturvallisuus ja yhteiskunnallinen varautuminen. Syksyn yhteishaussa turvallisuuden ja riskienhallinnan tradenomikoulutukseen Espoon Leppävaaran kampukselle haki 318 ensisijaista hakijaa. Aloituspaikkoja koulutuksessa oli tarjolla 40, joten jokaista opiskelupaikkaa kohden ensisijaisia hakijoita oli 7,95. Myös ylemmän korkeakoulututkinnon tarjoava turvallisuusjohtamisen koulutus oli suosittu ja siihen ensisijaisia hakijoita oli 283.  

Digitalisoituvassa maailmassa kyberuhilta suojautuminen on yhä tärkeämpää liiketoiminnan jatkuvuuden takaamiseksi. Myös Laurean kyberturvallisuuteen keskittyvä tietojenkäsittelyn koulutus keräsi viime syksyä enemmän hakijoita tämän vuoden yhteishaussa. Ensisijaisia hakijoita koulutukseen oli 316. 

Työelämälähtöinen oppiminen korkeakoulun pedagogian ytimenä 

Laurea on aktiivisesti mukana paitsi useissa eurooppalaisissa turvallisuusalan tutkimushankkeissa myös kestävän kehityksen ja sosiaalialan hankkeissa. Hankkeiden sekä korkeakoulun kumppanitoiminnan ansiosta opiskelijat saavat jo opintojensa aikana ansioluetteloihinsa monia työelämä- ja tutkimusprojekteja. Rehtori Jouni Koski uskoo tämän selittävän osaltaan korkeakoulun vetovoiman kasvua. 

- Osaavan ja työelämälähtöisen työvoiman tarve alalla kuin alalla on tärkeää. Tätä tukee korkeakoulumme uniikki pedagoginen oppimismalli, Learning by Developing, missä opiskelijat oppivat aitojen työelämätoimeksiantojen kautta ja ovat siten valmiimpia tarttumaan työelämän haasteisiin. Lukuisat hankkeet ja avainkumppaniverkostomme ovat voimavara, jota hyödynnämme jatkossakin, Koski summaa. 

Ainoa rikosseuraamusalan AMK-kouluttaja Suomessa 

Ainoana ammattikorkeakouluna Suomessa Laurea tarjoaa AMK-tasoista rikosseuraamusalan sosionomin koulutusta. Rikosseuraamusalan koulutus nousikin Laurean suomenkielisistä koulutuksista vetovoimaisimmaksi eli ensisijaisten hakijoiden määrässä yhtä aloituspaikkaa kohti. Ensisijaiseksi vaihtoehdokseen koulutuksen oli valinnut 274 hakijaa, joten yhtä aloituspaikkaa tavoitteli 13,7 hakijaa.  

Tämän syksyn yhteishaussa rikosseuraamusalan sosionomitutkinto sai Laureassa rinnalleen myös ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavan rikosseuraamusalan kehittäminen ja johtaminen -koulutuksen. Kokonaan verkko-opintoina toteutettava koulutus keräsi ensisijaisia hakijoita 82, kun aloituspaikkoja tarjolla oli 30. 

Kaikkiaan Laurean suomenkielisiin koulutuksiin tuli syksyn yhteishaussa 18 169 hakemusta, joka on noin 1 713 enemmän kuin vuosi sitten. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Opiskelijoita Laurean Leppävaaran kampuksella
Opiskelijoita Laurean Leppävaaran kampuksella
Lataa

Linkit

Laurea-ammattikorkeakoulu

Laurea on Uudellamaalla kuudella kampuksella toimiva ammattikorkeakoulu. Opiskelussa Laureassa keskeistä ovat työelämän tarpeista tulevat aidot toimeksiannot, joiden ansiosta opiskelijat verkostoituvat jo opiskeluaikanaan ja oppivat tärkeitä työelämässä tarvittavia taitoja.

Laurea-yhteisöön kuuluu noin 9 900 opiskelijaa, 660 henkilökunnan jäsentä ja yli 35 000 Laureasta valmistunutta alumnia. Laureassa tehdään käytännönläheistä tutkimus- ja kehitystyötä strategisilla tutkimusalueilla, jotka perustuvat tulevaisuuden tarpeisiin ja vahvaan osaamiseen sosiaali- ja terveysalalla, palveluliiketoiminnassa sekä turvallisuudessa.

Laurealle myönnettiin vuonna 2023 Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen toimesta korkeakoulutuksen Excellence-laatuleima laadukkaasta kehittämistyöstä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

Kriittisen tiedonvaihtoinfrastruktuurin ja kyberturvallisuuden kansainväliset asiantuntijat kokoontuvat Vantaalle8.9.2023 08:20:00 EEST | Tiedote

Kansainvälinen CRITIS2023-konferenssi kokoaa yhteen johtavia asiantuntijoita, tutkijoita ja ammattilaisia kriittisen infrastruktuurin ja kyberturvallisuuden alalta jakamaan tietoa, kokemuksia ja ratkaisuja kriittisen tiedonvaihtoinfrastruktuurin suojelemiseksi. Konferenssin tavoitteena on parantaa valmiussuunnitelmia, taata kriittisten toimintojen jatkuvuus ja tiedonvaihto häiriöiden ja hätätilanteiden aikana sekä varmistaa yhteiskuntamme johdonmukainen turvallisuus. Lisäksi tavoitteena on löytää uusia keinoja toimijoiden väliseen yhteistyöhön.

Korkeakoulujen yhteishaku käynnistyy 4.9. - Laurean syksyn uutuuskoulutukset vastaavat työelämän tarpeisiin1.9.2023 09:10:57 EEST | Tiedote

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku käynnistyy jälleen maanantaina 4. syyskuuta. Viime kevään yhteishaussa jälleen Suomen vetovoimaisimmaksi ammattikorkeakouluksi nousseessa Laurea-ammattikorkeakoulussa tarjolla on yli 1 100 aloituspaikkaa. Laureassa syksyn yhteishaussa ensimmäistä kertaa mukana olevat rikosseuraamus- sekä matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alan koulutukset vastaavat työelämän valtakunnallisiin osaajatarpeisiin.

Lähes kaikkien Laureassa opiskelevien kenialaisten jatko turvattu25.8.2023 10:26:50 EEST | Uutinen

Uudellamaalla toimivassa Laurea-ammattikorkeakoulussa vuonna 2022 aloittaneiden kenialaisopiskelijoiden maksuongelmien syitä on selvitetty kevättalvesta 2023 lähtien. Tutkinto-opintoja on keväällä suorittanut yli 90 kenialaisopiskelijaa. Heistä 60 haluaa ja voi jatkaa opintojaan Laureassa maksujärjestelyn turvin ja 31 on siirtymässä oppisopimuskoulutukseen toisen asteen oppilaitoksiin. Vain kahden opiskelijan opinto-oikeus päättyy. Laurea haluaa varmistaa jatkossa, ettei vastaavia epäselvyyksiä jatkossa ilmene ja on tehnyt parannuksia tilauskoulutusprosessiin. Tilauskoulutus tulee jatkumaan, sillä se on keskeinen osa korkeakoulun yhteiskunnallista tehtävää sekä osa Laurean ja Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa sovittua tahtotilaa.

Ammattikorkeakoulu on kilpailukykyinen työpaikka korkeatasoisille tutkijoille24.8.2023 12:06:05 EEST | Tiedote

Tutkijan urapolun tarkoitus on vahvistaa Laurea-ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio- eli TKI-toiminnan vaikuttavuutta. Hallitusohjelmaan kirjatun neljän prosentin TKI-tavoitteeseen sitoutuminen ja sen yhteiskunnallinen vaikuttavuus on tärkeä viesti ammattikorkeakoulun tutkimuskentälle. Laurean tavoite on tehdä ammattikorkeakoulusta houkutteleva vaihtoehto myös akateemista uraa luoville.

Laurean pedagoginen ohjelma vastaa korkeakouluoppimisen muutosvaateisiin11.8.2023 09:10:00 EEST | Uutinen

Laurea-ammattikorkeakoulun pedagoginen ohjelma syntyi yhteiskehittämisellä noin sadan laurealaisen voimin. Pedagogisen ohjelman teemoja ovat muun muassa opiskelijan osaamisen arviointi, aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen sekä opintojen aikana työssä hankittavan osaamisen opinnollistaminen. Kaiken keskiössä on opiskelijan yksilöllisen taustan ja henkilökohtaisten tavoitteiden aiempaa perusteellisempi ja joustavampi huomioiminen. Ohjelma julkaistiin korkeakoulun lukuvuoden avajaisissa Helsingissä Hotelli Scandic Marinassa, johon osallistui yli 500 laurealaista työntekijää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme