Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

Laurea-ammattikorkeakoulu tarjoaa tänä keväänä ennätysmäärän opiskelupaikkoja sairaanhoitajakoulutukseen

Jaa

Korkeakoulujen kevään yhteishaku käynnistyy 13.3. Laurea-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimpia sosiaali- ja terveysalan kouluttajia ja tänä keväänä Laurean sairaanhoitajakoulutukseen on tarjolla ennätysmäärä opiskelupaikkoja. Uusilla aloituspaikoilla Laurea vastaa sosiaali- ja terveysalan kiihtyvään osaajapulaan erityisesti Uudellamaalla.

Laurea-ammattikorkeakoulun sairaanhoitajaopiskelijat simulaatioharjoituksessa yhdessä lähihoitajaopiskelijoiden kanssa.
Laurea-ammattikorkeakoulun sairaanhoitajaopiskelijat simulaatioharjoituksessa yhdessä lähihoitajaopiskelijoiden kanssa.

Helmikuun lopussa tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala myönsi korkeakouluille lisärahoituksen uusiin aloituspaikkoihin. Laurea-ammattikorkeakoulun kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että Laurea voi avata 119 uutta opiskelupaikkaa sairaanhoitajakoulutukseen. Näin ollen tänä keväänä Laureassa on tarjolla ennätysmäärä aloituspaikkoja sairaanhoitajakoulutukseen korkeakoulun viidellä kampuksella Uudellamaalla.

Laurea-ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski näkee ministeri Multalan päätöksen lisäaloituspaikoista erittäin tärkeäksi:

– Uudet opiskelupaikat sosiaali- ja terveysalalla Uudellamaalla ovat merkittävä asia sekä sosiaali- ja terveysalan työnantajien että uusmaalaisten nuorten näkökulmasta, rehtori Koski painottaa.

– Uudellamaalla on akuutti tarve uusille sairaanhoitajille ja samaan aikaan korkeakoulutuksen aloituspaikkoja on ollut uusmaalaisille nuorille suhteellisesti vähemmän kuin muissa maakunnissa. Suomen suurimpana sairaanhoitajien kouluttajana Laurea-ammattikorkeakoulu toteuttaa siten tämän koulutuslaajennuksen erittäin mielellään varmasti aitoon tarpeeseen.

Tarjolla kolme väylää sairaanhoitajaopintoihin

Perinteinen tapa hakea opiskelemaan korkeakouluun on yhteishaku. Korkeakoulujen kevään yhteishaku käynnistyy keskiviikkona 13.3. ja jatkuu kaksi viikkoa. Yhteishaussa voi hakea kuka tahansa toisen asteen tutkinnon suorittanut. Opiskelijavalinta tapahtuu joko todistusvalinnan tai valtakunnallisen AMK-valintakokeen perusteella.

Sairaanhoitajaopintoja on Laureassa tarjolla tämän kevään yhteishaussa viidellä eri kampuksella eri puolilla Uuttamaata: Espoon Otaniemessä, Hyvinkäällä, Lohjalla, Porvoossa ja Tikkurilassa. Aloituspaikkoja syksyllä 2024 alkavissa opinnoissa on kaikkiaan 205.

Parhaillaan Laureassa käynnissä on myös erillishaku sairaanhoitajakoulutukseen niin sanotun valintaopintojakson kautta. Haku päättyy 18.3. Valintaopintojakso tarkoittaa sitä, että hakijat suorittavat sairaanhoitajaopintoihin kuuluvan Anatomia ja fysiologia -opintojakson tiettynä aikana. Opiskelijavalinta tehdään valintaopintojakson menestyksen sekä motivaatiokirjeen perusteella. Tämä kohdennettu haku on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tai ylioppilastutkinnon suorittaneille.

Opetus- ja kulttuuriministeriön lisärahoituksen mahdollistamat uudet opiskelupaikat sairaanhoitajakoulutukseen puolestaan tulevat hakuun huhtikuun lopussa. Nämä lisäaloituspaikat on kohdistettu erityisesti ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville.

Lisäksi elokuussa 2024 Tikkurilan kampuksella järjestetään erillinen, kohdennettu haku sairaanhoitajakoulutukseen maahanmuuttajataustaisille hakijoille.

Erinomainen tilaisuus opiskella sairaanhoitajaksi

Edellä mainitut väylät tarjoavat tänä kevään sairaanhoitajan urasta haaveileville poikkeuksellisen hyvän mahdollisuuden päästä opiskelemaan Laureaan, joka on viime vuosina ollut Suomen vetovoimaisimpien ammattikorkeakoulujen joukossa. Aivan erityinen tilaisuus tarjoutuu sellaisille hakijoille, jotka hakevat ensimmäistä opiskelupaikkaansa korkeakoulussa.

Sairaanhoitajaopiskelijaksi valittaville on varattu kuluvan kevään erillishaussa merkittävä osuus ensikertalaisille eli lukion tai lähihoitajan tutkintojen suorittaneille, joilla ei ole Suomessa suoritettua korkeakoulututkintoja. Opiskelupaikan saaminen on toisin sanoen ensikertalaisille todennäköisempää kuin aiemmin on ollut yhteishaussa.

Sairaanhoitajaopinnot ammattikorkeakoulussa ovat luonteva jatko lähihoitajan urapolulla ja erillishaku mahdollistaa tämän sujuvasti:

Lähihoitajaksi valmistuneille opintojen jatkamista helpottavat myös Laureassa käytössä olevat aikaisemman osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen. Tämä mahdollistaa opintojen nopeuttamisen ja opiskeluajan lyhentymisen, kertoo Laureassa sairaanhoitajatutkinnosta vastaava johtaja Salla Seppänen.

– Myös työllistymismahdollisuudet sairaanhoitajana ovat loistavat, koska osaajapula työelämässä on suuri, Seppänen lisää.

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku on käynnissä 13.–27.3.2024. Laurea-ammattikorkeakoulussa on yhteishaussa tarjolla kaikkiaan 1 160 opiskelupaikkaa kuudella kampuksella Uudellamaalla sekä kokonaan verkossa.

 

Lisätietoja hakuväylistä ammattikorkeakouluopintoihin:

Yhteishaku: Yhteishaku suomen- ja ruotsinkielisiin, AMK- ja YAMK-tutkintoon johtaviin koulutuksiin järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Kevään yhteishaku on käynnissä 13.–27.3.2024.

Erillishaku: Erillishaut tarjoavat yhteishaun rinnalla vaihtoehtoisen tien tutkintoon johtavaan koulutukseen Laureassa. Erillishakuja järjestetään ympäri vuoden eri koulutuksiimme.

Lisäaloituspaikat: OKM:n myöntämät korkeakoulujen uudet aloituspaikat, jotka vastaavat työelämän osaajapulaan. Haku 29.4.2024 alkaen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Laurea-ammattikorkeakoulu

Laurea on Uudellamaalla kuudella kampuksella toimiva ammattikorkeakoulu. Opiskelussa Laureassa keskeistä ovat työelämän tarpeista tulevat aidot toimeksiannot, joiden ansiosta opiskelijat verkostoituvat jo opiskeluaikanaan ja oppivat tärkeitä työelämässä tarvittavia taitoja.

Laurea-yhteisöön kuuluu noin 10 200 opiskelijaa, 680 henkilökunnan jäsentä ja yli 36 000 Laureasta valmistunutta alumnia. Laureassa tehdään käytännönläheistä tutkimus- ja kehitystyötä strategisilla tutkimusalueilla, jotka perustuvat tulevaisuuden tarpeisiin ja vahvaan osaamiseen sosiaali- ja terveysalalla, palveluliiketoiminnassa sekä turvallisuudessa.

Laurealle myönnettiin vuonna 2023 Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen toimesta korkeakoulutuksen Excellence-laatuleima laadukkaasta kehittämistyöstä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

Vankimessut Helsingissä 2.6. – vankilasta vapautuvat tarvitsevat tukea ja palveluita31.5.2024 05:50:00 EEST | Tiedote

Vankimessut järjestetään 2.6.2024 klo. 10–15 Dallapénpuistossa Helsingissä. Rikosseuraamusalan lehtori Janika Lindström Laurea-ammattikorkeakoulusta ja Silta-Valmennusyhdistyksen toimitusjohtaja Kimmo Kumlander peräänkuuluttavat yhteiskunnalta tukea vankilasta vapautuville. Yhteiskunnan tehtävänä on antaa mahdollisuus uuteen alkuun. Vankilasta vapautuvien tukeminen on paitsi inhimillistä, myös taloudellisesti kannattavaa.

Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut sairaanhoitaja Gabriel Riako: ”Olen onnellinen, että olen opiskelujen ja työn kautta tärkeä ja merkityksellinen tässä yhteiskunnassa”18.12.2023 11:28:40 EET | Tiedote

Suomeen 20 vuotta sitten Keniasta muuttanut Gabriel Riako suoritti ylemmän korkeakoulututkinnon ja juhli valmistumistaan torstaina monen muun opiskelijan kanssa. Kun Riako saapui Suomeen 19-vuotiaana, hän ei ollut lainkaan varma, tulisiko hän jäämään Suomeen. Nyt Riako iloitsee suomalaiseen yhteiskuntaan ankkuroitumisesta, jossa suurimpina tekijöinä ovat olleet työ terveydenhuoltoalalla, perhe ja kielitaito.

Opetustiimin tuki ja laadukas työharjoittelupaikka auttavat kansainvälisiä opiskelijoita kotoutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan27.10.2023 09:45:39 EEST | Uutinen

Ryhmä nepalilaisia opiskelijoita on aloittanut tänä syksynä ravintola-, matkailu- ja palveluliiketoiminnan opinnot Laurea-ammattikorkeakoulussa Espoossa. Korkeakoulu on tunnistanut kansainvälisten opiskelijoiden tuen tarpeen tärkeyden heti opintojen alussa. Laadukas harjoittelupaikka ja opetustiimin tuki ovat kriittisiä tekijöitä sopeutumismatkalla suomalaisen yhteiskunnan jäseniksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye