Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

Opetustiimin tuki ja laadukas työharjoittelupaikka auttavat kansainvälisiä opiskelijoita kotoutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan

Jaa

Ryhmä nepalilaisia opiskelijoita on aloittanut tänä syksynä ravintola-, matkailu- ja palveluliiketoiminnan opinnot Laurea-ammattikorkeakoulussa Espoossa. Korkeakoulu on tunnistanut kansainvälisten opiskelijoiden tuen tarpeen tärkeyden heti opintojen alussa. Laadukas harjoittelupaikka ja opetustiimin tuki ovat kriittisiä tekijöitä sopeutumismatkalla suomalaisen yhteiskunnan jäseniksi.

Opiskelijat Sandesh Bhandar ja Purnima Sauden keskustelivat työharjoittelusta tutoropettaja Mika Vitikan ja ravintola Factoryn Matti Karvosen kanssa.
Opiskelijat Sandesh Bhandar ja Purnima Sauden keskustelivat työharjoittelusta tutoropettaja Mika Vitikan ja ravintola Factoryn Matti Karvosen kanssa. Ilpo Vuorivirta

Koulutusohjelman projektiasiantuntija, tutoropettaja Mika Vitikka Laureasta iloitsee motivoituneesta 15 hengen opiskelijaryhmästä, joka halusi tulla Suomeen opiskelemaan alan korkeakoulututkinnon. Opinto-ohjelmassa on tehty päätös auttaa opiskelijoita mahdollisuuksien mukaan kaikessa, mikä auttaa heitä integroitumaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja lisäämään viihtyvyyttä uudessa asuinmaassaan. Yhtenä merkittävänä tekijänä nähdään tuki opiskelijoiden opintoihin kuuluvan laadukkaan työharjoittelupaikan löytämisessä. Myös vuoropuhelu ja yhteistyö harjoittelupaikan, opiskelijan ja oppilaitoksen välillä nähdään ensiarvoisen tärkeänä. Auttava käsi on ojennettu myös opiskelijoiden mukana Suomeen matkustaneiden puolisoiden työllistymiseksi; heitä kaikkia on autettu löytämään itselleen työpaikka. 
 
- Opiskelijan tyytyväisyys lisää viihtyvyyttä, opiskeluintoa ja halua jäädä maahamme opintojen päätyttyä. Tämä on luonnollisesti paitsi koulun, opiskelijan myös koko Suomen yhteinen intressi. Yksi tärkeimmistä tehtävistämme arjen opetustoiminnan ohella on auttaa opiskelijoita laadukkaan harjoittelupaikan saamisessa. Tähän meillä on onneksi luotettava kumppani, jolla on jo valmiiksi laaja kokemus paikallisesta kulttuurista ja pystyy siksi tukea yhteiskuntaan juurtumisessa, Vitikka summaa. 

Yrityksen kokemus opiskelijan etuna
 
Opiskelijat tapasivat tällä viikolla Laureassa tulevan harjoittelupaikkansa ravintolaketju Factoryn henkilöstön edustajia. Factory on Laurean avainkumppani. Suomalaisomisteisen pääkaupunkiseudulla toimivan ketjun 19 lounasravintolassa työskentelee 145 henkilöä. Laurean opetushenkilöstön ohella opiskelijoita oli tapaamassa ravintolaketjun toimitusjohtaja Matti Karvonen, jolla on vuosien kokemus nepalilaisten kanssa työskentelystä. Hän tietää, kuinka tärkeää ensimmäinen hyvä harjoittelukokemus voi olla tulevan uran kannalta. 
 
- Ravintoloissamme on jo entuudestaan työskennellyt nepalilaisia, joista useampi on edennyt määrätietoisella asenteella esihenkilöasemaan. Kokemukseni mukaan he ovat erittäin motivoituneita ja luotettavia työntekijöitä, jotka lisäksi oppivat kielen varsin nopeasti. Olen iloinen voidessamme auttaa kansainvälisiä opiskelijoita liittymään yhteisöömme. Haluamme olla mukana luomassa uutta kulttuuria opiskelijoiden, oppilaitoksen ja yrityksen välisessä yhteistyössä. 
 
Tilaisuudessa tarkkaan kuunnelleen Sandesh Bhandarin kasvoilla paistoi ilo. Kathmandusta Espooseen saapunut opiskelija hämmästelee sitä, kuinka paljon suomalaiset opettajat auttavat heitä käytännön asioissa opintoihin liittyen, sekä sopeutumisessa uuteen asuinmaahansa. Kotimaassaan turismin parissa työskennellyt Bhandar kertoi valinneensa Suomen opiskelumaaksi korkean koulutustason ja onnellisen kansan maineen vuoksi. 
 
- Halusin päästä ammattikorkeakouluun opiskelemaan sen käytännönläheisyyden vuoksi. Tänne saavuttuani olen huomannut, kuinka paljon opettajat ovat auttaneet meitä asettumaan. Myös työharjoittelupaikka Factoryssa on iso mahdollisuus. Olemme todella onnekkaita, että kaikki tämä on järjestetty meille, Bhandar sanoi. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Opiskelijat Sandesh Bhandar ja Purnima Sauden keskustelivat työharjoittelusta tutoropettaja Mika Vitikan ja ravintola Factoryn Matti Karvosen kanssa.
Opiskelijat Sandesh Bhandar ja Purnima Sauden keskustelivat työharjoittelusta tutoropettaja Mika Vitikan ja ravintola Factoryn Matti Karvosen kanssa.
Lataa
Laurean tutoropettaja Mika Vitikka sekä ravintola Factoryn toimitusjohtaja Matti Karvonen kertoivat opiskelijoille alkavasta työharjoittelusta.
Laurean tutoropettaja Mika Vitikka sekä ravintola Factoryn toimitusjohtaja Matti Karvonen kertoivat opiskelijoille alkavasta työharjoittelusta.
Lataa
Laurean Mika Vitikka sekä ravintola Factoryn Matti Karvonen kertovat opiskelijoille alkavasta työharjoittelusta.
Laurean Mika Vitikka sekä ravintola Factoryn Matti Karvonen kertovat opiskelijoille alkavasta työharjoittelusta.
Lataa

Linkit

Laurea-ammattikorkeakoulu

Laurea on Uudellamaalla kuudella kampuksella toimiva ammattikorkeakoulu. Opiskelussa Laureassa keskeistä ovat työelämän tarpeista tulevat aidot toimeksiannot, joiden ansiosta opiskelijat verkostoituvat jo opiskeluaikanaan ja oppivat tärkeitä työelämässä tarvittavia taitoja.

Laurea-yhteisöön kuuluu noin 9 900 opiskelijaa, 660 henkilökunnan jäsentä ja yli 35 000 Laureasta valmistunutta alumnia. Laureassa tehdään käytännönläheistä tutkimus- ja kehitystyötä strategisilla tutkimusalueilla, jotka perustuvat tulevaisuuden tarpeisiin ja vahvaan osaamiseen sosiaali- ja terveysalalla, palveluliiketoiminnassa sekä turvallisuudessa.

Laurealle myönnettiin vuonna 2023 Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen toimesta korkeakoulutuksen Excellence-laatuleima laadukkaasta kehittämistyöstä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

Vankimessut Helsingissä 2.6. – vankilasta vapautuvat tarvitsevat tukea ja palveluita31.5.2024 05:50:00 EEST | Tiedote

Vankimessut järjestetään 2.6.2024 klo. 10–15 Dallapénpuistossa Helsingissä. Rikosseuraamusalan lehtori Janika Lindström Laurea-ammattikorkeakoulusta ja Silta-Valmennusyhdistyksen toimitusjohtaja Kimmo Kumlander peräänkuuluttavat yhteiskunnalta tukea vankilasta vapautuville. Yhteiskunnan tehtävänä on antaa mahdollisuus uuteen alkuun. Vankilasta vapautuvien tukeminen on paitsi inhimillistä, myös taloudellisesti kannattavaa.

Laurea-ammattikorkeakoulu tarjoaa tänä keväänä ennätysmäärän opiskelupaikkoja sairaanhoitajakoulutukseen13.3.2024 05:55:00 EET | Tiedote

Korkeakoulujen kevään yhteishaku käynnistyy 13.3. Laurea-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimpia sosiaali- ja terveysalan kouluttajia ja tänä keväänä Laurean sairaanhoitajakoulutukseen on tarjolla ennätysmäärä opiskelupaikkoja. Uusilla aloituspaikoilla Laurea vastaa sosiaali- ja terveysalan kiihtyvään osaajapulaan erityisesti Uudellamaalla.

Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut sairaanhoitaja Gabriel Riako: ”Olen onnellinen, että olen opiskelujen ja työn kautta tärkeä ja merkityksellinen tässä yhteiskunnassa”18.12.2023 11:28:40 EET | Tiedote

Suomeen 20 vuotta sitten Keniasta muuttanut Gabriel Riako suoritti ylemmän korkeakoulututkinnon ja juhli valmistumistaan torstaina monen muun opiskelijan kanssa. Kun Riako saapui Suomeen 19-vuotiaana, hän ei ollut lainkaan varma, tulisiko hän jäämään Suomeen. Nyt Riako iloitsee suomalaiseen yhteiskuntaan ankkuroitumisesta, jossa suurimpina tekijöinä ovat olleet työ terveydenhuoltoalalla, perhe ja kielitaito.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye