Kustannusyhtiö Kosmos

Aino Vähäpesolan odotettu toinen romaani Suurenmoinen epävire kertoo arjen tavallisuuden pyhyydestä

Jaa

Suurenmoinen epävire (Kosmos) kertoo tarinaa keskeneräisestä elämästä ja kustannustoimittajan massiivisesta projektista toimittaa kirja urkujen historiasta

Suurenmoinen epävire on Aino Vähäpesolan toinen romaani.
Suurenmoinen epävire on Aino Vähäpesolan toinen romaani.

Suurenmoinen epävire on lämmin romaani elämän kauneudesta ja sen pyhistä hetkistä. Romaani kertoo Viivi-nimisestä kustannustoimittajasta, joka saa työstettäväkseen tietokirjan urkujen historiasta. Samaan aikaan hänen ystävänsä nukkuu hänen sohvallaan, Viivi tapaa kiinnostavan Manun ja tutustuu naapurin kuolemaa tekevään vanhaan rouvaan. Vaikka kaikki ei ole täydellistä, valo läpäisee arjen. Urkujen sointi muuttuu, kun tila täyttyy ihmisten lämmöllä – syntyy epävire, joka tekee kaikesta kiinnostavampaa, kuten elämässä yleensäkin.  

Aino Vähäpesola kuvaa odotetussa toisessa romaanissaan kartturin tarkkuudella niitä pyhiä pieniä hetkiä, jotka tekevät aivan tavallisesta elämästä loisteliaan kaunista. Vähäpesolan kirkas kieli ja veitsenterävät, viisaat havainnot ihmisen luonnosta tekevät hänestä yhden tämän hetken kiinnostavimmista nuorista kirjailijoista. 

Aino Vähäpesola on kirjailija ja kustannustoimittaja, jonka esikoisteos Onnenkissa (2019) oli Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkaana ja keräsi runsaasti kiitosta niin lukijoilta kuin kriitikoiltakin.  
 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusyhtiö Kosmos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye