Pohjois-Karjalan ELY-keskus

ELY-keskus myönsi kehittämisrahoitusta Pohjois-Karjalaan heinä–syyskuussa yli 6 miljoonaa euroa

Jaa

Suurin osa rahoituksesta, yli 5,2 miljoonaa euroa, oli eri yhteisöille myönnettävää hankerahoitusta. Yrityksen kehittämisavustusta myönnettiin kolmelle eri yritykselle yhteensä lähes miljoona euroa. Uuden EU:n maaseuturahaston rahoituskauden yritys- ja hanketukipäätöksiä ei olla vielä päästy tekemään tietojärjestelmien keskeneräisyyden vuoksi.

Kaavion sisältämät tiedot löytyvät liitteenä olevasta rahoituskatsauksesta.
ELY-keskuksen myöntämät yrityksen kehittämisavustuspäätökset, yritysten kehittämispalvelut sekä ESR+- ja EAKR-hankepäätökset heinä–syyskuussa 2023. Kuva: Ilkka Elo / Pohjois-Karjalan ELY-keskus.

ELY-keskus myönsi vuoden 2023 kolmannen neljänneksen aikana maakunnan yrityksille ja yhteisöille yhteensä yli kuusi miljoonaa euroa erilaista kehittämisrahoitusta. Tästä suurin osa, yli 5,2 miljoonaa euroa, oli eri yhteisöille myönnettävää hankerahoitusta.

ELY-keskus myönsi heinä–syyskuussa yrityksen kehittämisavustusta Pohjois-Karjalan alueen kolmelle yritykselle yhteensä lähes miljoona euroa. Suurin rahoitus, yli 650 tuhatta euroa, kohdistui ampumahiihtotuotteita valmistavalle Suomen Biathlon Oy:lle uuden tuotteen ja tehtaan prosessien kehittämiseen. Kontiolahtelaiselle Hiil Oy:lle myönnettiin lähes 230 tuhatta euroa kiertopuun teollista hyödyntämistä varten.

Heinä–syyskuun aikana eniten rahoitusta myönnettiin Euroopan sosiaalirahaston (ESR+) erilaisiin ryhmähankkeisiin. Suurin rahoitus kohdistui Itä-Suomen yliopiston, Karelia Ammattikorkeakoulu Oy:n, Pohjois-Karjalan Koulutuskuntayhtymän ja pohjoissavolaisten toimijoiden yhteiseen Talent Hub -hankkeeseen, jolle myönnettiin Pohjois-Karjalaan yli kaksi miljoonaa euroa. Hanke edistää kansainvälisten opiskelijoiden kiinnittymistä alueen työelämään. Muissa rahoitetuissa hankkeissa edistetään opiskelukykyä, yrittäjyyttä ja digiosaamista.

Yrityksen kehittämispalveluiden osalta myönnettiin pohjoiskarjalaisille yrityksille rahoitusta yhteensä yli 151 000 euroa 33 eri konsultointipalvelun hankintaan. Eniten konsultointipalveluja myönnettiin Markkinointi ja asiakkuudet -teeman sekä Kasvu, kansainvälistyminen ja uudistuminen -teeman osalta. Uuden hallituksen linjausten mukaisesti yritysten kehittämispalvelut lakkautetaan vuoden 2024 alusta lukien. Palveluihin varattuja määrärahoja on Itä-Suomen alueella vielä käytettävissä ja tämänhetkisen arvion mukaan haku pidetään avoinna marraskuun loppuun asti.

EU:n maaseuturahastosta ei ole myönnetty yritystukea eikä hankerahoitusta heinä–syyskuun aikana. Maaseuturahaston ohjelmakausi (CAP27, Common Agricultural Policy) vaihtui vuodenvaihteessa ja tietojärjestelmien keskeneräisyyden vuoksi yritystuki- tai hankerahoituspäätöksiä ei olla vielä päästy tekemään. Uuden kauden tukien haut käynnistyivät 21.6.2023. Ensimmäisiä päätöksiä päästään tekemään loppuvuodesta, mutta suurin osa päätöksistä ehditään tekemään vasta ensi vuoden puolella. Muilta osin maaseuturahaston päätöksenteko (esimerkiksi perusmaatalouden investointituet) on jo käynnistynyt.

Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto (JTF) on tuonut lisää rahoitusmahdollisuuksia yritysten kehittämiseen ja kestävän energiasiirtymän toteuttamiseen. Kysyntä rahoitukselle on ollut hyvällä tasolla. Uutena rahoituskohteena on esimerkiksi turvetuotannosta vapautuneiden soiden ennallistamiseen suunnattu rahoitus.

Tarkat tiedot myönnetyistä yritys- ja hankerahoituksista löytyvät liitteenä olevasta rahoituskatsauksesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut:
Yksikön päällikkö Kalevi Pölönen, p. 0295 026 091, Etelä-Savon ELY-keskus
Rahoituspäällikkö Pekka Pelkonen, p. 0295 026 086, Etelä-Savon ELY-keskus

Euroopan sosiaalirahaston (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) hankerahoitus:
Rahoituspäällikkö Timo Ollila, p. 0295 026 695, Etelä-Savon ELY-keskus

Maaseudun yritystuki ja hankerahoitus:
Yksikön päällikkö Timo Tanskanen, p. 0295 026 170, Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Johtava asiantuntija Jarmo Heikkilä, p. 0295 021 165, Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Kaavion sisältämät tiedot löytyvät liitteenä olevasta rahoituskatsauksesta.
ELY-keskuksen myöntämät yrityksen kehittämisavustuspäätökset, yritysten kehittämispalvelut sekä ESR+- ja EAKR-hankepäätökset heinä–syyskuussa 2023. Kuva: Ilkka Elo / Pohjois-Karjalan ELY-keskus.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Yhteystiedot

Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Kauppakatu 40 B, PL 69
80101 Joensuu

p. 0295 026 000
www.ely-keskus.fi/pohjois-karjala

ELY-keskuksen logo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye