Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Palvelujen verkostosuunnitelman kuulemiskierroksen tulokset aluehallituksen käsittelyssä

Jaa

Aluehallitus kuuli tiistain kokouksessaan 21.11.23 iltakouluaiheena palvelujen verkostosuunnitelmasta tehdyn kuulemiskierroksen tuloksia. Kuulemiskierros tuotti runsaasti ehdotuksia ja palautteita, joiden käsittelyyn virkamiesvalmistelussa tullaan panostamaan.

Kuvituskuva

Kuulemiskierros järjestettiin kuntalaisille, kunnille ja muille sidosryhmille 25.10.–14.11.23. Kunnille ja sidosryhmille jätetty lausuntopyyntö tuotti yhteensä 22 lausuntoa. Kuntalaisten kuuleminen toteutettiin sähköisellä ja paperisella kyselyllä, johon saatiin 501 kuntalaisvastausta. Vastauksia kyselyyn tuli eniten hyvinkääläisiltä, toiseksi eniten tuusulalaisilta ja kolmanneksi nurmijärveläisiltä. Kyselyn vastanneista suurin osa (57,6 %) oli 60 vuotta täyttäneitä tai sitä vanhempia.  

Digipalveluiden kehittäminen ja lähipalveluiden säilyminen tärkeää

Kuntalaiskyselyyn vastanneiden mielestä suunnitelmassa positiivisia asioita olivat digi-, etä- ja sähköisten palvelujen kehittäminen, liikkuvien ja kotiin tuotavien palveluiden lisääminen, hoitoon pääsyn varmistaminen ja lähipalveluiden säilyttäminen. Omalääkäri ja -hoitajajärjestelmä koettiin toimivaksi.

Se, miten suunnitelma toteutuu, aiheutti vastanneissa huolta. Huolenaiheiksi nousivat muun muassa hoitoon pääsy ja yhteydensaaminen terveyspalveluihin, terveysasemien lakkauttamiset, pitkät matkat palveluihin, ikäihmisten palveluiden huomioiminen ja resurssien, kuten talouden riittävyys. Suurimmat toiveet toimeenpanossa kohdentuivatkin näihin huolenaiheisiin. 

Kuntien ja sidosryhmien lausunnot ja kyselyn tulokset huomioidaan jatkovalmistelussa ennen lopullisia päätöksiä. Palvelujen verkostosuunnitelman tekstiin tullaan tekemään laajoja lisäyksiä ja selvennyksiä vielä ennen päätöksenteon käynnistymistä.

Keusote tiedottikin aiemmin viime viikolla, että palvelujen verkostosuunnitelman päätöksentekoa siirretään, jotta kuulemisesta saatuja palautteiden ja lausuntojen merkitystä suunnitelmaan ehditään arvioimaan riittävästi.

- Aluehallitus halusi ottaa vielä aikalisän ennen palveluverkostosuunnitelman käsittelyä, jotta ehdimme huolellisesti käydä läpi palautteiden sisällöt ja ehdotukset. Saimme todella valtavan määrän kehittämisessä hyödynnettävää tietoa ja yleistä palautetta sote-palveluista, josta lämmin kiitos kaikille kyselyyn vastanneille ja lausuntojen lähettäjille, toteaa Helinä Perttu, aluehallituksen puheenjohtaja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helinä Perttualuehallituksen puheenjohtajaKeski-Uudenmaan hyvinvointialue

Puh:040 315 2490

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Kutsu medialle: Tule tutustumaan Jokelan sote-yksikköön pilottiin torstaina 18.4. kello 1217.4.2024 09:33:29 EEST | Kutsu

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) ja Tuusulan kunta järjestävät medialle mahdollisuuden vierailla Jokelan terveysasemalla (Opintie 1, 05400 Jokela) torstaina 18.4.2024 kello 12−13. Tiloihin on suunnitteilla pilotti. Tavoitteena on, että Keusote, Tuusulan kunta, yritykset ja yhdistykset tarjoavat erilaisia palveluita Jokelan terveysaseman tiloissa vielä vuonna 2024. Alla viime viikolla julkaisemamme tiedote. Tervetuloa!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye