Viisas Elämä Oy

Maria Nordinin meditatiivinen satukirja Taikamatka – Den magiska resan on ilmestynyt ruotsiksi

Jaa

Maria Nordinin lastenkirjassa Den magiska resan (Viisas Elämä, 2023) mielikuvituksen voima ja meditoinnin hyödyt yhdistyvät uudella tavalla satujen kautta. Nyt ruotsiksi ilmestyneessä teoksessa erityistä on myös tarinoiden vuorovaikutteisuus, jonka avulla on mahdollista käsitellä monenlaisia tunteita ja arjen haasteita.

Kirjailijan kuva: Olga Poppius. Kansi: Jaana Racero. Kuvitus: Anna Ratilainen.
Kirjailijan kuva: Olga Poppius. Kansi: Jaana Racero. Kuvitus: Anna Ratilainen.

Nykyajan hektisessä arjessa rauhoittuminen on entistä tärkeämpää, ja siksi sitä on hyvä opetella jo lapsesta lähtien. Itsekin perheensä kanssa ruuhkavuosia elävä Maria Nordin tietää, mistä puhuu, ja uskoo meditointitaitoihin merkittävänä voimavarana.

“Meditaation monet terveyshyödyt ovat alkaneet avautua hyvinvoinnista kiinnostuneiden lasten ja nuorten vanhemmille”, Maria kertoo. “Siksi halusinkin kirjoittaa Den magiska resan -kirjan, koska sen meditatiiviset tarinat voivat auttaa säätelemään tunteita, käsittelemään pelkoja sekä lievittämään muutenkin stressiä.”

Meditatiiviset tarinat sopivat erityisesti sellaisille lapsille, joilla on haasteita keskittymiskyvyn tai itseluottamuksen kanssa tai esimerkiksi sosiaalisissa tilanteissa. Lisäksi sadut tarjoavat lapselle turvallisen ja jännittävän maailman, jossa kaikki on mahdollista. “Erityistä kirjassani on se, että päähenkilönä seikkaileekin lapsi itse yhdessä lukijan tai jonkun muun lapselle tärkeän aikuisen kanssa”, Maria jatkaa. “Oman kokemukseni perusteella lapset todella nauttivat kuunnellessaan tarinaa, jossa he saavat itse olla mukana.”

Den magiska resan -teoksen interaktiivisia tarinoita voi käyttää yleisemminkin hyvinvoinnin tukena, sillä tekstit sopivat niin iltasaduiksi kuin ryhmien rentoutumishetkiin mielikuvamatkojen tavoin. Kirja sisältää kuusi meditatiivista tarinaa, jotka johdattelevat aikuisen ja lapsen yhdessä kohti positiivista elämänasennetta ilon, ihastuksen, turvallisuuden ja yhteyden kokemusten myötä. Tarinat kertovat lapsille tutuista aiheista, kuten syntymäpäivän vietosta, uintiretkestä, pulkkailusta ja leikkimisestä. Niissä luodaan miellyttäviä mielikuvia omasta kehosta, sosiaalisista suhteista, ruoasta ja syömisestä, ja harjoitellaan myös kiitollisuudentunteen vahvistamista.

Den magiska resan ilmestyi kirjakauppoihin lokakuussa 2023.

Kirjan kirjoittaja Maria Nordin on neljän lapsen äiti, arkkitehti, ja hyvinvointia vahvistavan Free to Heal® -tietoisuustaitomenetelmän luoja. Menetelmää esittelevä kirja Eroon oireista julkaistiin vuonna 2020 (Viisas Elämä).

Viisas Elämä Oy on suomalainen kustantamo, jolla on 30 vuoden kokemus kotimaisen ja ulkomaisen tietokirjallisuuden julkaisemisesta. Julkaisemme huippuasiantuntijoiden kirjoittamia innostavia ja koskettavia teoksia elämän eri osa-alueilta. Viisas Elämä on Suomen johtavin kustantamo hyvinvoinnin ja elämäntaidon kategoriassa. Teoksemme tarjoavat oivalluksia merkitykselliseen elämään.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Olga Poppius
Kuva: Olga Poppius
Lataa
Kansi: Jaana Racero. Kuvitus: Anna Ratilainen.
Kansi: Jaana Racero. Kuvitus: Anna Ratilainen.
Lataa

Linkit

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viisas Elämä Oy

Vallankumouksellista tietoa vaihdevuosista – Naisen aivot muuttuvat keski-iässä yhä vahvemmiksi20.3.2024 08:55:00 EET | Tiedote

Tiede osoittaa, että vaihdevuodet voivat olla naisen aivoille hyvinvointia edistävä vaihe. Kalifornian yliopiston neuropsykiatri Louann Brizendine kertoo uudessa teoksessaan Vaihdevuosien vallankumous – Aivojen hyvinvointi keski-iässä vaihdevuosien tuovan voimaa, iloa ja selkeyttä naisen elämään. Kirja tarjoaa tieteeseen pohjautuvia keinoja huolehtia aivojen hyvinvoinnista koko loppuelämän ajan.

Keski-ikä on otollinen aika kasvulle – omien vahvuuksien löytäminen luo iloa ja tasapainoa18.3.2024 08:55:00 EET | Tiedote

Marjo Rantanen kertoo uutuusteoksessaan Ansaitset parempaa – Näin löydät ilon, tasapainon ja sisäiset aarteesi (Viisas Elämä, 2024), miten voimme päästä eroon stressaavista tekijöistä elämässämme ja täydentää voimavarojamme entisestään iästä riippumatta. Teoksen lähtökohta on oppia tunnistamaan omia vahvuuksia, luontaisia taipumuksia ja kehittämiskohteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye