Viisas Elämä Oy

Vallankumouksellista tietoa vaihdevuosista – Naisen aivot muuttuvat keski-iässä yhä vahvemmiksi

Jaa

Tiede osoittaa, että vaihdevuodet voivat olla naisen aivoille hyvinvointia edistävä vaihe. Kalifornian yliopiston neuropsykiatri Louann Brizendine kertoo uudessa teoksessaan Vaihdevuosien vallankumous – Aivojen hyvinvointi keski-iässä vaihdevuosien tuovan voimaa, iloa ja selkeyttä naisen elämään. Kirja tarjoaa tieteeseen pohjautuvia keinoja huolehtia aivojen hyvinvoinnista koko loppuelämän ajan.

Kansi: Jonna Nisu. Kirjailijan kuva: Mihelle Pattee.
Kansi: Jonna Nisu. Kirjailijan kuva: Mihelle Pattee.

Tutkija ja neuropsykiatri Louann Brizendine on tutkinut jo vuosia naisten mielialan ja hormonien muutoksia. Uusimmassa kirjassaan Vaihdevuosien vallankumous hän paljastaa, kuinka naisen aivot ikäänkuin päivittyvät yhä parempaan versioon keski-iässä. Tämä voi tuoda elämään varmuutta, selkeyttä ja aitoa merkityksellisyyden tunnetta, kunhan vain osaa tarttua muutoksen tuomiin tilaisuuksiin. 

“Olen kirjoittanut tämän kirjan tavoitteenani vahvistaa uskoasi siihen, että sinulla on hyviä ideoita, että sinulla on hieno elämä, että sinulla on oma elämä, johon voit vaikuttaa ja jonka voit valita. Haluan rohkaista naisia osoittamaan tukeaan ja hyväksyntäänsä toisia naisia kohtaan ja siten osoittamaan tukeaan ja hyväksyntäänsä myös itseään kohtaan.”, Brizendine painottaa.

Vaihdevuosien vaikeitakin hetkiä on helpompi kohdata, kun ymmärtää niiden naiselle suomat mahdollisuudet. Brizendine esittelee kirjassaan tieteellisiä keinoja, joiden avulla tämän aivojen muutosvoiman voi hyödyntää. Näin nainen voi olla aktiivinen läpi elämän ja ylläpitää aivojen hyvinvointia.

Vaihdevuosien vallankumous – Aivojen hyvinvointi keski-iässä ilmestyi kirjakauppoihin helmikuun lopussa 2024.

Maineikkaista Berkeleyn ja Yalen yliopistoista valmistunut tutkija ja neuropsykiatri Louann Brizendine (MD) on työskennellyt sekä Harvardin yliopiston että Kalifornian yliopiston (San Francisco) lääketieteellisissä tiedekunnissa. Jälkimmäisessä hän hoitaa “Lynne and Marc Benioff” -professuuria psykiatrian laitoksella. Hän on UCSF:n Women's Mood and Hormone Clinicin perustaja. Brizendine on julkaissut kaksi New York Times -myyntimenestystä: The Female Brain ja The Mail Brain -teokset.

Viisas Elämä Oy on suomalainen kustantamo, jolla on 30 vuoden kokemus kotimaisen ja ulkomaisen tietokirjallisuuden julkaisemisesta. Julkaisemme huippuasiantuntijoiden kirjoittamia innostavia ja koskettavia teoksia elämän eri osa-alueilta. Viisas Elämä on Suomen johtavin kustantamo hyvinvoinnin ja elämäntaidon kategoriassa. Teoksemme tarjoavat oivalluksia merkitykselliseen elämään.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi: Jonna Nisu
Kansi: Jonna Nisu
Lataa
Kuva: Mihelle Pattee
Kuva: Mihelle Pattee
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viisas Elämä Oy

Viisas Elämä -kustantamon syksyn 2024 uutuuskirjat on julkaistu15.5.2024 08:47:00 EEST | Tiedote

Syksyn uutuuksissa tutustutaan muun muassa Manuela Boscon taiteeseen ja luontosuhteeseen Noora Mustajoen kirjoittamassa teoksessa Manuela Bosco: Yhteys luontoomme, etsitään Ratkaisuja koulutyön haasteisiin psykiatrian erikoislääkäri Ben Furmanin johdolla, järjestellään tunteita ja tavaroita ammattijärjestäjä Laura Holmströmin kanssa kirjassa Järjestä elämäsi ja perehdytään moninkertaisen maailmanmestari Hanna Skyttän ajatusmaailmaan kirjassa Maailmanmestarin mindset. Käännösuutuuksissa Oprah Winfrey sekä aivo- ja traumatutkija Bruce D. Perry tarjoavat uudenlaisen väylän traumoista selviämiseen ja oman käyttäytymisen ymmärtämiseen bestseller-kirjassa Mitä sinulle tapahtui?

Keski-ikä on otollinen aika kasvulle – omien vahvuuksien löytäminen luo iloa ja tasapainoa18.3.2024 08:55:00 EET | Tiedote

Marjo Rantanen kertoo uutuusteoksessaan Ansaitset parempaa – Näin löydät ilon, tasapainon ja sisäiset aarteesi (Viisas Elämä, 2024), miten voimme päästä eroon stressaavista tekijöistä elämässämme ja täydentää voimavarojamme entisestään iästä riippumatta. Teoksen lähtökohta on oppia tunnistamaan omia vahvuuksia, luontaisia taipumuksia ja kehittämiskohteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye