Postimuseosäätiö sr

Kohtaamispaikka Kupla vahvistaa keskustelukulttuuria ja tarjoaa näyttelyitä

Jaa

Postimuseo avaa uudenlaisen museotilan, kohtaamispaikka Kuplan, museokeskus Vapriikkiin Tampereelle 2. helmikuuta. Kupla yhdistää kävijöiden kohtaamisen ja pienimuotoisen näyttelytoiminnan. Kuplan avulla museo vahvistaa keskustelukulttuuria, lisää osallisuutta ja kannustaa vuoropuheluun osana uutta valtakunnallista vastuumuseotehtävää. Kupla on myös esteetön levähdyspaikka.

Sisätilassa keskellä on ympyränmuotoinen katos, jonka sisällä on istumapaikkoja.
Kohtaamispaikka Kupla. Visualisointi: Mint & More Creative Oy

Kohtaamispaikka Kuplassa museo esittää kysymyksiä, pohtii ja ihmettelee viestinnän hurjaa muutosta. Lisäksi Kuplassa pohditaan digitalisaation mukanaan tuomia asioita, esimerkiksi palvelujen sähköistymistä, tekoälyä, pelikulttuurin ilmiöitä ja demokratian merkitystä.

Kohtaamispaikka Kuplassa järjestetään sekä kaikille avoimia että luottamuksellisia keskusteluja.  Näissä on käytössä Sitrassa kehitetty Erätauko-menetelmä, joka on tapa käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua.

Kupla on kaikille avoin tila museokeskus Vapriikin aukioloaikoina. Kuplassa voi levähtää ja pysähtyä pohtimaan kokemaansa. Kuplassa on tarjolla erilaisia pelejä, keskustelukortteja ja lukemista. Kuplan suunnittelussa on huomioitu esteettömyys ja saavutettavuus, mikä lisää kaikkien mahdollisuutta osallistua.

Kohtaamispaikka Kupla on osa Postimuseon ja Tampereen historiallisten museoiden uutta, yhteistä valtakunnallista vastuumuseotehtävää, jonka erityisalana on viestintä, peli, posti ja digitaalinen elämä.

Kantaaottavia näyttelyitä

Kohtaamispaikka Kuplan näyttelyt ovat kantaaottavia ja pohtivat viestinnän, pelin, postin ja digitaalisen elämän ilmiöitä eri näkökulmista. Ensimmäinen näyttely Hyvä ihminen – miksi holokausti koskee meitäkin? (2.2.–26.5.2024) kertoo, miksi suomalaisesta olutravintolasta tuli Berliinissä vuonna 2019 antifasistien kohde, ja miten kieli ja viestintä muokkaavat poliittista ilmapiiriä. Kesänäyttelynä on Hillittömät underground-sarjakuvat (30.5.–25.8.2024).

Avajaispäivän ohjelmaa

Kohtaamispaikka Kuplan avajaispäivänä perjantaina 2. helmikuuta on ohjattua ja omatoimista ohjelmaa, kuten Kohtaamispajoja ja Miten viestit? -paja. Paikalla on museolaisia kertomassa tilasta. Sisältyy Vapriikin pääsymaksuun. Museo on auki kello 10–18, ilmaistunnit klo 15–18.

Kohtaamispaikka Kupla sijaitsee Postimuseon toisessa kerroksessa museokeskus Vapriikissa, Alaverstaanraitti 5, Tampere.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sisätilassa keskellä on ympyränmuotoinen katos, jonka sisällä on istumapaikkoja.
Kohtaamispaikka Kupla. Visualisointi: Mint & More Creative Oy
Lataa
Oranssi ympyränmuotoinen kehä, jossa lukee kohtaamispaikka ja jonka sisällä puhekupla, jossa lukee kupla.
Kuplan logo
Lataa
Oranssi ympyränmuotoinen kehä, jossa lukee kohtaamispaikka ja jonka sisällä puhekupla, jossa lukee kupla.
Kuplan logo reunoilla.
Lataa
Postimuseon näyttelyt sijaitsevat museokeskus Vapriikissa. Kuva Saarni Säilynoja 17.8.2020.
Postimuseon näyttelyt sijaitsevat museokeskus Vapriikissa. Kuva Saarni Säilynoja 17.8.2020.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Postin ja viestinvälityksen historiaa 1600-luvulta nykyisyyteen ja tulevaan.

Postimuseo luo ymmärrystä ja merkityksiä viestintäkulttuurista ja yhteiskunnan perustoiminnoista: viestien ja tavaroiden liikkumisen historiasta, nykyhetkestä ja tulevaisuudesta. Postimuseo tallentaa ja välittää tietoa, aineistoja ja elämyksiä kestävästi.

Postimuseolla ja Tampereen historiallisilla museoilla on yhdessä valtakunnallinen vastuumuseotehtävä, jonka erityisalana on viestintä, peli, posti ja digitaalinen elämä.

Postimuseon näyttelyt sijaitsevat museokeskus Vapriikissa, Alaverstaanraitti 5, Tampere.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Postimuseosäätiö sr

Uusi teos kokoaa Suomen varhaispostin laajan historian yhteen4.4.2024 14:40:09 EEST | Tiedote

Postimuseon julkaisema teos Suomen varhaisposti – kuriiriposti, kruununposti ja varhainen yleinen posti esittelee Suomen varhaispostin kirjeiden eri tyypit ja niillä esiintyvät mustemerkinnät. Yli sadan kuvan avulla esitellään aikakautensa elämästä kertovia kirjeitä vuosilta 1580–1870. Kirja palvelee Suomen filatelian ja historian tutkimusta sekä varhaispostin keräilyä. Teoksesta on iloa myös yleisesti historiasta ja esimerkiksi vanhoista käsialoista kiinnostuneille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye