Viisas Elämä Oy

Kehity taitavaksi kuuntelijaksi ja auttajaksi uutuuskirjan avulla

Jaa

Kaipaatko toimintaohjeita erilaisten vaikeuksien ja kriisien ratkaisemiseen? Olli Lehtisen uutuusteos Auta kaveria keskustellen – Näin kuuntelet, ymmärrät ja ratkaiset ongelmia (Viisas Elämä, 2024) tarjoaa oivalluksia taitavan ja toisen huomioivan keskusteluavun antamiseen. Teos kerää yhteen kriisityöntekijöiden ja psykoterapeuttien osuvimmat keskusteluohjeet helposti omaksuttavaksi oppaaksi.

Kansi: Laura Noponen
Kansi: Laura Noponen

”Maailman hiilipäästöjä on mahdotonta pudottaa puolessa tunnissa, mutta puolessa tunnissa pystyy pudottamaan läheisensä hartiat.”

– Olli Lehtinen teoksessa Auta kaveria keskustellen – Näin kuuntelet, ymmärrät ja ratkaiset ongelmia

Läheisen auttaminen keskustellen voi tuntua toisinaan haastavalta, mutta todellisuudessa se ei ole vaikeaa. Olli Lehtisen käytännönläheinen uutuusteos auttaa ilmaisemaan ymmärrystä ja löytämään kuhunkin auttamistilanteeseen sopivat sanat. Auta kaveria keskustellen sisältää keskustelun tueksi noin 1000 vinkkiä ja yli 100 helposti samaistuttavaa esimerkkikohtaamista, jotka opastavat lukijalle, kuinka avuntarvitsijaa kuunnellaan ja miten hänen vaikeuksiinsa tulee suhtautua.

Teos tarjoaa vastauksia muun muassa siihen, minkälaiset kysymykset ja sanonnat edistävät keskustelua, ja mitä puolestaan ei kannata sanoa. Käytännön neuvojen lisäksi kirja käsittelee myös auttajan omaa jaksamista auttaen ymmärtämään, kuinka suojata voimavaroja haastavissa auttamiskeskusteluissa ja miten toimia oman epävarmuuden tunteen kanssa. Teos on tehty kaikille, jotka haluavat auttaa läheistään keskustellen.

”Kirjan tarkoitus on antaa lukijalle valmiudet toimia kaveriauttajana, joka asenteensa ja tietotaitojensa puolesta osaa keskustella läheistensä kanssa vaikeissakin tilanteissa” kertoo Lehtinen ja lisää, että kaveriauttaja voi olla kuka tahansa ymmärtävällä asenteella varustettu ihminen: perheenjäsen, ystävä, naapuri, kadunkulkija, joka haluaa auttaa läheistään keskustelemalla. Avuntarvitsijaa ei tarvitse tuntea, eikä auttaja tarvitse sosiaali- ja terveysalan koulutusta. Riittää, että on halu auttaa.

Olli Lehtinen on kriisityöntekijä, kirjailija ja Vapaan taidekoulun käynyt taidemaalari, rakennusmaalarikisälli ja kauppalaivaston puolimatruusi. Vuonna 2001 sokeutunut Lehtinen opiskeli sosiaali- ja terveydenhoitoalan perustutkinnon ja pätevöityi kriisityöntekijäksi. Kirja perustuu Lehtisen kokemuksiin kriisityöntekijänä 14 vuoden ajalta. Lehtinen on käynyt yli 30 000 kriisikeskustelua.

Auta kaveria keskustellen – Näin kuuntelet, ymmärrät ja ratkaiset ongelmia ilmestyy kirjakauppoihin viikolla 7.

 

Viisas Elämä Oy on suomalainen kustantamo, jolla on 30 vuoden kokemus kotimaisen ja ulkomaisen tietokirjallisuuden julkaisemisesta. Julkaisemme huippuasiantuntijoiden kirjoittamia innostavia ja koskettavia teoksia elämän eri osa-alueille. Viisas Elämä on Suomen johtavin kustantamo hyvinvoinnin ja elämäntaidon kategoriassa. Teoksemme tarjoavat oivalluksia merkitykselliseen elämään.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi: Laura Noponen
Kansi: Laura Noponen
Lataa
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viisas Elämä Oy

Vallankumouksellista tietoa vaihdevuosista – Naisen aivot muuttuvat keski-iässä yhä vahvemmiksi20.3.2024 08:55:00 EET | Tiedote

Tiede osoittaa, että vaihdevuodet voivat olla naisen aivoille hyvinvointia edistävä vaihe. Kalifornian yliopiston neuropsykiatri Louann Brizendine kertoo uudessa teoksessaan Vaihdevuosien vallankumous – Aivojen hyvinvointi keski-iässä vaihdevuosien tuovan voimaa, iloa ja selkeyttä naisen elämään. Kirja tarjoaa tieteeseen pohjautuvia keinoja huolehtia aivojen hyvinvoinnista koko loppuelämän ajan.

Keski-ikä on otollinen aika kasvulle – omien vahvuuksien löytäminen luo iloa ja tasapainoa18.3.2024 08:55:00 EET | Tiedote

Marjo Rantanen kertoo uutuusteoksessaan Ansaitset parempaa – Näin löydät ilon, tasapainon ja sisäiset aarteesi (Viisas Elämä, 2024), miten voimme päästä eroon stressaavista tekijöistä elämässämme ja täydentää voimavarojamme entisestään iästä riippumatta. Teoksen lähtökohta on oppia tunnistamaan omia vahvuuksia, luontaisia taipumuksia ja kehittämiskohteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye