Hyvinkään kaupunki saavutti energiansäästötavoitteet etuajassa

Jaa

Hyvinkään kaupunki säästi energiaa mm. ilmanvaihdossa käyntiaikojen muutoksilla ja lämmöntalteenottojen lisäyksillä sekä katuvalaistuksen ja muun valaistuksen uusimisella. Näin kaupunki saavutti sopimuskauden tavoitteensa etuajassa.

Hyvinkaan kaupungin Kirjastoaukion valot on muutettu ledivaloiksi.
Hyvinkaan kaupungin Kirjastoaukion valot on muutettu ledivaloiksi. Jetro Staven Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään kaupunki on ollut mukana kunta-alan energiatehokkuussopimuksessa (KETS) vuodesta 2004. Se on Työ- ja elinkeinoministeriön, Energiaviraston ja Kuntaliiton välinen sopimus energian tehokkaammasta käytöstä vuosina 2017–2025.

Eri toimialojen energiatehokkuussopimusten tavoite on vapaaehtoisesti tehostaa energiankäyttöä. Ne ovat Suomen ensisijainen keino täyttää EU:n velvoitteet energian tehokkaammasta käytöstä ilman uutta lainsäädäntöä tai muita uusia pakkokeinoja.

Hyvinkään kaupungin energiansäästötavoite nykyisellä sopimuskaudella 2017–2025 on 4 119 MWh vuodessa. Tähän mennessä saavutettu, vielä vuonna 2025 voimassa oleva Hyvinkään kaupungin vuotuinen energiansäästö on 6 244 MWh. Hyvinkää on siis jo saavuttanut sopimuskauden tavoitteensa (toteutuminen 152 %). Suurimmat säästöt on saatu ilmanvaihdossa käyntiaikojen muutoksilla ja lämmöntalteenottojen lisäyksillä, sekä katuvalaistuksen ja muun valaistuksen uusimisella.

Hyvinkää on mukana myös hiilineutraalisuutta tavoittelevien HINKU- kuntien verkostossa ja kestävää elämäntapaa tavoittelevan FISU-verkoston (Finnish Sustainable Communities) jäsen. Kaupungin energiatehokkuustavoitteet tukevat osaltaan myös näitä tavoitteita.

Kaupungin energiansäästötyöryhmä valmistelee vuosittain Hyvinkään Energiatehokkuus- ja ilmastotoimenpiteiden vuosikellon. Siihen kootaan kyseisenä vuonna tehtäviä toimia kaupunkikonsernissa ja myös sidosryhmissä. Vuosikello toimii energiatehokkuussopimuksen vuositason toimintasuunnitelmana.

Hyvinkään kaupunginhallitus vahvisti kokouksessaan 29.1.2024 Hyvinkään energiatehokkuus- ja ilmastotoimenpiteiden vuosikellon kuluvalle vuodelle. Voit tutustua toimenpiteisiin erillisen linkin kautta.

Lisätiedot

Markku Nieminen
projektipäällikkö 
p. 040 155 4244
markku.nieminen@hyvinkaa.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Hyvinkaan kaupungin Kirjastoaukion valot on muutettu ledivaloiksi.
Hyvinkaan kaupungin Kirjastoaukion valot on muutettu ledivaloiksi.
Lataa

Linkit

Hyvinkää on Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan elinvoimainen elämyskaupunki. Kaupunkimme tarjoaa asukkailleen ja vierailijoilleen monipuoliset palvelut ja mahdollisuudet kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään tilinpäätös vuodelta 2023: Kaupungin tilikauden 2023 tulos odotetun hyvä poistuvien rahoituserien vuoksi9.4.2024 12:00:13 EEST | Tiedote

Hyvinkään kaupungin tilinpäätöksen ennakkotietojen mukaan kaupungin tilikauden tulos vuodelta 2023 on 26,6 milj. euroa. Vahvan tuloksen taustalla on poikkeuksellisen suuria hyvinvointialueuudistukseen liittyviä rahoituseriä, jotka poistuvat kaupungin tulopohjasta takautuvasti. Kaupunki ei ottanut uutta lainaa viime vuonna, mutta seuraavina vuosina lainakanta kasvaa nopeasti suurten rakennusinvestointien vuoksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye