Vetter Communications Oy

Tamperelainen tehoelektroniikkayritys MSc laajentaa toimintaansa vetymarkkinoille

Jaa

Tampereen Messukylässä toimiva MSon yli 35 vuoden ajan valmistanut konverttereitvaativaan rautatiekäyttöön, teollisuuden erikoislaitteisiin sekä uusiutuvan energian tuotannon ja varastoinnin tarpeisiin. MSc:n kansainvälisiin asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Deutsche Bahn, Skoda-Transtech, General Electric ja ABB. Yrityksen tuotteista yli puolet menee vientiin. Nyt tamperelaisyhtiö laajentaa toimintaansa vetymarkkinoille valmistamalla konverttereita vedyn tuotannossa tarvittaviin elektrolyysereihin. 

"Olemme 35 vuoden aikana toimittaneet jo lähes 17000 konvertteria rautateiden ja teollisuuden käyttöön. Nyt laajennamme toimintaamme vahvasti kasvaville vetymarkkinoille",  yhtiön toimitusjohtaja Pekka Seppälä toteaa.
"Olemme 35 vuoden aikana toimittaneet jo lähes 17000 konvertteria rautateiden ja teollisuuden käyttöön. Nyt laajennamme toimintaamme vahvasti kasvaville vetymarkkinoille", yhtiön toimitusjohtaja Pekka Seppälä toteaa. Kuva: Mikko Vares

Konverttereihin erikoistunut MSc on nyt laajentamassa toimintaansa perinteisen rautatiekaluston ja teollisuuden lisäksi myös nopeasti kasvaville kansainvälisille vedyntuotantomarkkinoille. 

EU:n ilmastotavoitteet ja uusiutuvan energian kasvubuumi vauhdittavat vetymarkkinan kasvua. Vedystä haetaan ratkaisua sekä aurinko- ja tuulivoimalla tuotetun energian varastointiin että päästöttömien polttoaineiden, kuten ammoniakin ja metanolin valmistukseen. Vetyä valmistetaan muun muassa elektrolyysillä, jossa vety erotetaan vedestä sähkön avulla. Pieni, mutta kriittinen osa elektrolyyserin toimintaa on konvertteri, joka muuntaa vaihtojännitteen tasajännitteeksi.

Nyt MSc valmistautuu toimittamaan ensimmäisessä vaiheessa vuosittain jopa 250 megawatin kapasiteetin verran AC/DC-konverttereita, myöhemmin tuotantokapasiteetti on tarkoitus tuplata.

“MSc tuo kasvavalle vetymarkkinalle uusimman teknologian ja innovoinnin myötä uuden ratkaisun, joka pienentää vedyntuotannon kokonaiskustannuksia vanhoihin ja perinteisiin megawattiluokan laitteistoihin nähden. MSc:lle tämä tuote ja kasvava vetymarkkina on kauan etsitty avain yhtiön kasvuun”, sanoo MSc:n toimitusjohtaja Pekka Seppälä.

”MSc:n konvertterit edustavat maailman kärkeä teho/tilavuus-suhteessa. Luotettavuutta ja huollettavuutta parantavan modulaarisen rakenteensa avulla MSc:n konvertterit ovat hyvin kilpailukykyisiä kansainvälisillä markkinoilla”, Seppälä jatkaa. 

MSc (MSc electronics Oy ja MSc Traction Oy) on toimittanut 35 vuoden aikana jo lähes 17000 konvertteria rautateiden ja teollisuuden käyttöön. Järjestelmien toiminnan kannalta kriittisten konverttereiden suunnittelu, valmistus ja testaus tehdään yrityksen tuotantoyksikössä Messukylässä. MSc:n tuotteiden elinkaari on pitkä ja huoltoväli jopa yli kaksikymmentä vuotta. Myös tuotteiden huolto tehdään yhtiön omissa tiloissa Messukylässä. 

MSc lyhyesti

  • MSc Electronics Oy valmistaa tehoelektroniikan ratkaisuja uusiutuvan energian, älyverkkojen ja teollisuuden käyttöön
  • MSc Traction Oy tuottaa konverttereita raideliikenteeseen
  • Liikevaihto noin 3 Meur
  • Henkilöstömäärä 20
  • Perustamisvuosi 1985

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Jutta Vetter/Vetter Communications Oy
press@vetter.fi
0505466000

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vetter Communications Oy on tamperelainen viestintätoimisto, joka tarjoaa kokonaisvaltaisia palveluja yritysmaailman viestintä- ja mediatiedotustarpeisiin suomeksi, englanniksi, ruotsiksi, saksaksi, espanjaksi, ranskaksi ja italiaksi. 


Yhtiö osallistuu monipuolisesti myös operatiiviseen toimintaan asiakkaidensa kansainvälisissä suhteissa, ja viestintää hoidetaan luonnollisena osana asiakkaiden myyntiprosessia.

Asiakkaina on liike-elämän toimijoita monelta eri sektorilta, muun muassa kotimaisia ja kansainvälisiä IT-taloja, tekniikan ja teollisuuden toimijoita, asianajotoimistoja, ilmailualan edustajia sekä kulttuurialan toimijoita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vetter Communications Oy

Suomalaiset B2B-ohjelmistoyhtiöt Pohjoismaiden optimistisimpia: 70 % uskoo kasvun kiihtyvän tänä vuonna10.5.2024 10:30:00 EEST | Tiedote

Pohjoismaiden suurin B2B-ohjelmistoalan sijoitusyhtiö, suomalaisen Valonan (ent. M-Brainin) pääomistaja Monterro on julkaissut vuosittaisen tutkimuksensa. Siinä tarkastellaan pohjoismaisten B2B SaaS-ohjelmistoalan yritysten tilaa. Tutkimusta esitellään Monterron Nordic Software Tour -kiertueella, joka saapuu ensi viikolla Suomeen: Helsinkiin, Tampereelle, Turkuun ja Ouluun. Yhtiö haluaa löytää kiehtovia suomalaisia SaaS-yhtiöitä.

Suomeen on rakentumassa uudenlainen IT-yritysrypäs24.1.2024 10:15:00 EET | Tiedote

Suomeen rakennetaan parhaillaan uudenlaista IT-alan yritysrypästä. Krosswise-nimisen emoyhtiön alle rakentuvan kokonaisuuden tytäryhtiöistä jokainen keskittyy tarkoin valittuihin toimialoihin. Yhteistyön takana on useita kotimaisia digialan konkareita Matti Ristimäen johdolla sekä sijoittajana teknologiayhtiö Reaktor. Yritysrypäs on lähtöisin Tampereelta, ja suunnitelmissa on toimisto myös Helsinkiin vielä tämän vuoden aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye