Vetter Communications Oy

Suomalaiset B2B-ohjelmistoyhtiöt Pohjoismaiden optimistisimpia: 70 % uskoo kasvun kiihtyvän tänä vuonna

Jaa

Pohjoismaiden suurin B2B-ohjelmistoalan sijoitusyhtiö, suomalaisen Valonan (ent. M-Brainin) pääomistaja Monterro on julkaissut vuosittaisen tutkimuksensa. Siinä tarkastellaan pohjoismaisten B2B SaaS-ohjelmistoalan yritysten tilaa. Tutkimusta esitellään Monterron Nordic Software Tour -kiertueella, joka saapuu ensi viikolla Suomeen: Helsinkiin, Tampereelle, Turkuun ja Ouluun. Yhtiö haluaa löytää kiehtovia suomalaisia SaaS-yhtiöitä.

”Suomi on teknologian edelläkävijämaita niin monella tasolla. Haluamme tavata osaavien B2B-ohjelmistotalojen osaajia ja jakaa kokemustamme heidän avukseen". Mukana kiertueen tohinassa myös kuusiviikkoinen Sixten-koiranpentu.
”Suomi on teknologian edelläkävijämaita niin monella tasolla. Haluamme tavata osaavien B2B-ohjelmistotalojen osaajia ja jakaa kokemustamme heidän avukseen". Mukana kiertueen tohinassa myös kuusiviikkoinen Sixten-koiranpentu. Kuva: Emelie Palmquist / Humblestorm

Vuosittainen tutkimus tarkastelee B2B-ohjelmistomarkkinoita myös Suomessa – suomalaiset yhtiöt ajattelevat muita Pohjoismaita positiivisemmin

Ruotsalaislähtöinen Monterro teetti tänä vuonna kolmannen kerran yhteispohjoismaisen Benchmark Report -tutkimuksensa, joka tarkastelee B2B-ohjelmistoyhtiöitä – myös Suomessa: 16,6 % kaikista vastaajista oli suomalaisia yhtiöitä.

Monterron teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset B2B-ohjelmistoyritykset suhtautuvat kaikista Pohjoismaista myönteisimmin vuoteen 2024: peräti 70 % suomalaisista vastanneista uskoo kasvun kiihtyvän. Muissa Pohjoismaissa vastaava luku oli ainoastaan 46 %.

Tutkimuksessa tuli esiin muun muassa:

  • suomalaisten yhtiöiden mediaani-liikevoitto oli 8 %, kun muissa Pohjoismaissa vastaava luku oli ainoastaan 1 %

  • Pohjoismaissa yhtiöiden keskimääräinen kasvu oli 35 %, mutta suomalaisissa yhtiöissä vain 22 %

  • siitä huolimatta suomalaiset olivat optimistisimpia: peräti 70 % uskoo kasvun kiihtyvän vuonna 2024 siinä missä muista pohjoismaisista yhtiöistä ainoastaan 46 % uskoi samaan

  • 62 % suomalaisista yhtiöistä asettaa kansainvälistymisen prioriteetikseen vuonna 2024 siinä missä ruotsalaisista yhtiöistä ainoastaan 37 % panostaa tänä vuonna kansainvälistymiseen

  • tanskalaiset ja norjalaiset yhtiöt ovat edellä tekoälyn valjastamisessa: 46 % vastanneista kertoo, että AI on otettu käyttöön tai se on jo liiketoiminnan ytimessä, kun vain 28 % suomalaisista ja ruotsalaisista vastanneista kertoo samaa

  • suomalaisissa ja tanskalaisissa yhtiöissä naisten osuus työntekijöistä on keskimäärin 27 %, ruotsalaisissa 26 % ja norjalaisissa 24 %

  • lisää tuloksista voit lukea tämän tiedotteen linkkikentästä

Lähes kaikissa B2B-ohjelmistoyhtiöissä ilmeni ongelmia myynnin tehokkuuden kanssa, jopa enemmän kuin aikaisempina vuosina. ”Siksi myynnin tehokkuus on aihe, jonka tuomme vahvasti esille Nordic Software Tour -kiertueemme aikana”, Monterron toimitusjohtaja Gustav Lagercrantz toteaa. ”Myynnin nostaminen ja liiketoiminnan kasvattaminen samaan aikaan on usein haastava yhtälö. Haluamme jakaa osaamistamme ja kertoa, miten myyntiorganisaatiota rakennetaan startup-vaiheesta isoksi liiketoiminnaksi – ja mitä peruspilareita tarvitaan sen onnistumiseen.” Tutkimuksessa kartoitettiin B2B-ohjelmistoyhtiöiden haasteita, prioriteetteja ja liiketoiminnan mittareita.

Nordic Software Tour saapuu

Monterron Nordic Software Tour -kiertue saapuu ensi viikolla jälleen Suomeen. Viime vuonna kiertue vieraili Suomessa ensimmäistä kertaa ja sen aikana tavattiin yli 150 suomalaista perustajaa ja päättäjää. Tänä vuonna kiertue kattaa yhteensä 18 kaupunkia Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Suomen kiertuepäivämäärät ovat:

-maanantai 13.5. Oulu
-tiistai 14.5. Tampere
-keskiviikko 15.5. Helsinki
-torstai 16.5. Turku

”Suomi on teknologian edelläkävijämaita niin monella tasolla”, Lagercrantz toteaa. "Haluamme tavata osaavien B2B-ohjelmistotalojen osaajia ja jakaa strategista ja operatiivista kokemustamme heidän avukseen, sillä olemme itsekin rakentaneet, skaalanneet ja myyneet ohjelmistoalan yrityksiä. Kerromme positioimisesta, myynnin tehokkuudesta, yritysten arvonmäärityksestä sekä siitä mitä menestyjät tekevät eri tavalla kuin muut.”
Tietoa Monterrosta
Monterro on Pohjoismaiden johtava B2B-ohjelmistosijoittaja, jonka tavoite on tehdä pohjoismaisista ohjelmistoyrityksistä markkinajohtajia. Operatiivista kokemusta on kertynyt Pointsecin, Episerverin, Orc Softwaren, Outpost24:n ja Limen onnistuneesta kehittämisestä ja edistämisestä. Monterro työskentelee aktiivisesti salkkuunsa kuuluvien yritysten kanssa auttaakseen niitä kasvamaan. Merkittävä osa rahastojen pääomasta, noin 25 prosenttia, on peräisin Monterron perustajilta ja työntekijöiltä. Yritys perustettiin vuonna 2012, ja sillä on toimipisteet Tukholmassa, Oslossa ja Münchenissä sekä kehityskeskus Scandinavian Software Parkissa Hanoissa. Monterro työskentelee aktiivisesti salkkuunsa kuuluvien yritysten kanssa auttaakseen niitä kasvamaan, ja yhtiö tunnetaan B2B-ohjelmistoalan asiantuntijana.

Tietoa EY:stä
EY rakentaa paremmin toimivaa maailmaa auttamalla luomaan pitkän aikavälin arvoa asiakkaille, kansalaisille ja yhteiskunnalle sekä rakentamalla luottamusta pääomamarkkinoihin. EY:n monipuoliset tiimit hyödyntävät dataa ja teknologiaa, ja auttavat asiakkaita kasvamaan ja kehittymään. EY työskentelee tilintarkastuspalvelujen, konsultoinnin, strategiatyön, verotuksen ja transaktioiden parissa ja kysyvät parempia kysymyksiä löytääkseen vastauksia nykymaailmamme monimutkaisiin haasteisiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Vetter Communications Oy
Jutta Vetter
press@vetter.fi
0505466000

Kuvat

Monterron toimitusjohtaja Gustav Lagercrantz.
Monterron toimitusjohtaja Gustav Lagercrantz.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vetter Communications Oy on tamperelainen viestintätoimisto, joka tarjoaa kokonaisvaltaisia palveluja yritysmaailman viestintä- ja mediatiedotustarpeisiin suomeksi, englanniksi, ruotsiksi, saksaksi, espanjaksi, ranskaksi ja italiaksi. 


Yhtiö osallistuu monipuolisesti myös operatiiviseen toimintaan asiakkaidensa kansainvälisissä suhteissa, ja viestintää hoidetaan luonnollisena osana asiakkaiden myyntiprosessia.

Asiakkaina on liike-elämän toimijoita monelta eri sektorilta, muun muassa kotimaisia ja kansainvälisiä IT-taloja, tekniikan ja teollisuuden toimijoita, asianajotoimistoja, ilmailualan edustajia sekä kulttuurialan toimijoita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vetter Communications Oy

Tamperelainen tehoelektroniikkayritys MSc laajentaa toimintaansa vetymarkkinoille7.3.2024 10:15:00 EET | Tiedote

Tampereen Messukylässä toimiva MSc on yli 35 vuoden ajan valmistanut konverttereita vaativaan rautatiekäyttöön, teollisuuden erikoislaitteisiin sekä uusiutuvan energian tuotannon ja varastoinnin tarpeisiin. MSc:n kansainvälisiin asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Deutsche Bahn, Skoda-Transtech, General Electric ja ABB. Yrityksen tuotteista yli puolet menee vientiin. Nyt tamperelaisyhtiö laajentaa toimintaansa vetymarkkinoille valmistamalla konverttereita vedyn tuotannossa tarvittaviin elektrolyysereihin.

Suomeen on rakentumassa uudenlainen IT-yritysrypäs24.1.2024 10:15:00 EET | Tiedote

Suomeen rakennetaan parhaillaan uudenlaista IT-alan yritysrypästä. Krosswise-nimisen emoyhtiön alle rakentuvan kokonaisuuden tytäryhtiöistä jokainen keskittyy tarkoin valittuihin toimialoihin. Yhteistyön takana on useita kotimaisia digialan konkareita Matti Ristimäen johdolla sekä sijoittajana teknologiayhtiö Reaktor. Yritysrypäs on lähtöisin Tampereelta, ja suunnitelmissa on toimisto myös Helsinkiin vielä tämän vuoden aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye