Quattro Mikenti Group

Kirsi Aropaltio nimitetty QMG:n henkilöstöjohtajaksi

Jaa

Talotekniikkakonserni QMG:n uutena henkilöstöjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä aloittaa 14.2.2024 Kirsi Aropaltio. Hänellä on vahva kokemus kansainvälisten btob-palveluyritysten henkilöstöjohtamisesta.

QMG vahvistaa johtoryhmäänsä nimittämällä Kirsi Aropaltion konsernin henkilöstöjohtajaksi. Drivalia Lease Finlandilta QMG:lle siirtyvä Aropaltio on työskennellyt henkilöstöjohtamisen tehtävissä pitkään myös Lindström Groupilla. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri ja kauppatieteiden kandidaatti.

– Olen toiminut erilaisissa HR-rooleissa jo 20 vuoden ajan. Vastuullani ovat olleet useissa eri yksiköissä ja maayhtiöissä muun muassa henkilöstön kehittäminen, suorituksen johtaminen ja palkitsemispolitiikka sekä kansainvälinen rekrytointi, Kirsi Aropaltio kertoo.

– QMG:lla painopisteet tulevat liittymään johtamisen ja esihenkilötyön kehittämiseen sekä henkilöstöjohtamisen käytäntöjen ja toimintamallien vahvistamiseen. Odotan, että pääsen toteuttamaan näitä yhdessä muiden QMG:läisten kanssa, hän jatkaa.

Pohjoismaista ja paikallista yrityskulttuuria rakentamassa

Sekä QMG että muut Nimlas Groupin maayhtiöt Ruotsissa ja Norjassa toimivat hajautetulla rakenteella. Se tarkoittaa, että paikallisilla tytäryhtiöillä on oma identiteetti ja paljon päätösvaltaa omassa liiketoiminnassaan.

– Konsernin poikkeuksellinen rakenne tekee henkilöstöjohtajan tehtävästä erityisen mielenkiintoisen. Jokaisella tytäryhtiöllä on omat vahvuutensa, joita kunnioitamme. Tuemme paikallisten yhtiöiden johtoa yhteisillä käytännöillä muun muassa esihenkilötyössä ja rekrytoinnissa. Aion ensi töikseni perehtyä yhtiöihin ja niiden tapoihin toimia, Kirsi Aropaltio kuvaa.

– Pohjoismainen toimintaympäristö on minulle hyvin tuttu, ja työskentelytyylit ovat näissä maissa hyvin samantapaisia. Tunnen oloni kotoisaksi keskustelevassa ja erilaisia mielipiteitä arvostavassa ympäristössä, jossa englanti on työkieli ja ruotsillakin on sijansa, hän jatkaa.

Johtoryhmän vahvistaminen osa kasvustrategiaa

Kirsi Aropaltion nimitys jatkaa QMG:n johdon vahvistamista, josta julkistettiin viime vuoden lopulla Tiina Koppisen tulo toimitusjohtajaksi 1.3.2024 alkaen sekä Vesa Vuopion nimitys vastuullisuus- ja hankintajohtajaksi 15.1.2024 alkaen.

– Johtoryhmän vahvistaminen on QMG:lle kokonaisuudessaan tärkeä ja strateginen askel. Kirsi tuo meille lisää kansainvälisen tason HR-osaamista, joka tukee kasvustrategiaamme. Saamme hänestä henkilöstöjohtamiseen vahvan vastuunottajan, toteaa QMG-konsernin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen, joka siirtyy 1.3. alkaen neuvonantajan rooliin.

Kirsi Aropaltio tulee mukaan Nimlas Groupin omistajaohjelmaan.

Lisätietoja:

Kimmo Liukkonen, QMG, toimitusjohtaja, kimmo.liukkonen@qmg.fi, 050 347 8997

Kirsi Aropaltio, QMG, henkilöstöjohtaja, kirsi.aropaltio@qmg.fi, 040 830 3729

Avainsanat

Kuvat

Kirsi Aropaltio aloittaa QMG:n henkilöstöjohtajana 14.2.2024
Kirsi Aropaltio aloittaa QMG:n henkilöstöjohtajana 14.2.2024
Lataa
Kirsi Aropaltio aloittaa QMG:n henkilöstöjohtajana 14.2.2024
Kirsi Aropaltio aloittaa QMG:n henkilöstöjohtajana 14.2.2024
Lataa
Kirsi Aropaltio aloittaa QMG:n henkilöstöjohtajana 14.2.2024
Kirsi Aropaltio aloittaa QMG:n henkilöstöjohtajana 14.2.2024
Lataa

Linkit

QMG lyhyesti

QMG-konserni on Suomen suurimpia talotekniikka-alan yrityksiä. Se toteuttaa talotekniikkaprojekteja ja -huoltopalveluita valtakunnallisesti. QMG:n palveluvalikoima kattaa kaikki talotekniikan osa-alueet. Konserniin kuuluu eri puolilla maata 46 tytäryhtiötä. Vuonna 2023 QMG:n liikevaihto oli noin 270 miljoonaa euroa (pro forma). Konsernin palveluksessa on yli 1500 talotekniikkaurakoinnin ja -huollon ammattilaista.

QMG, ruotsalainen Sandbäckens ja norjalainen Konstel muodostavat pohjoismaisen Nimlas Group -talotekniikkakonsernin. Nimlaksen pääomistaja on sijoitusyhtiö KLAR Partners, ja omistajaohjelmaan kuuluu yhtiöistä yli 500 henkilöstöomistajaa.

Päätiedot Nimlas Groupista

Nimlas Group on johtava pohjoismainen talotekniikkaurakointi- ja -palvelukonserni, joka työllistää yli 3 500 ammattilaista yli 100 toimipaikassa Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa.

Nimlas-konserni tarjoaa talotekniikkaurakointia ja -palveluita laajasti. Valikoima kattaa muun muassa LVI-, sähkö-, automaatio-, jäähdytys, kylmätekniikka-, paloturva- sekä suunnittelu- ja turvatekniikkaratkaisut. Nimlas on asettanut tavoitteekseen olla markkinoiden vastuullisin talotekniikkakonserni, joka muodostaa parhaan ympäristön alan yrityksille ja ammattilaisille. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2023 noin 8 miljardia Ruotsin kruunua (pro forma).

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Quattro Mikenti Group

LVI-Triolle ja Ilmastointi-Mikentille uudet toimitusjohtajat – fokus LV- ja IV-palveluissa sekä energiatehokkuudessa28.3.2024 08:00:00 EET | Tiedote

Pääkaupunkiseudulla LVI-Trio on QMG-konsernin suurin palveluliiketoiminnan toteuttaja, ja Ilmastointi-Mikenti on erityisen vahva suurissa ilmanvaihdon saneeraushankkeissa sekä energiatehokkuushankkeissa. Molemmat yhtiöt saavat 1.4.2024 alkaen uudet vetäjät konsernin sisältä, kun talotekniikkainsinööri Janne Korhonen aloittaa LVI-Trion toimitusjohtajana ja DI Sakari Voutilainen vastaavassa tehtävässä Ilmastointi-Mikentissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye