Turkki tavoittelee lisää matkailijoita panostamalla vahvasti laatuun ja monipuolisuuteen

Jaa

Turkki on paitsi erittäin suosittu perhelomakohde myös tärkeä kulttuurikohde laatua ja monipuolisuutta hakeville matkailijoille hyvin hoidettujen hotelliensa, ystävällisen palvelunsa, aktiviteettiensa ja vieraanvaraisuutensa ansiosta. Turkin kulttuuri- ja matkailuministeriön uudessa strategiassa panostetaan investoinnein entisestään monipuolistuvaan matkatarjontaan.

Turkki pyrkii nousemaan lähitulevaisuudessa maailman kolmanneksi tärkeimmäksi matkailumaaksi. Vuonna 2023 Turkissa vieraili 56,7 miljoonaa matkailijaa ja se saavutti noin 50 miljardin euron matkailutulot. 

Tässä kehitystyössä Turkin yritykset ovat osoittaneet jatkuvaa menestystä ja innovatiivisuutta lähestymistavoissaan. Samalla Turkin kulttuuri- ja matkailuministeriön toiminta on myös ollut merkittävässä roolissa. Ministeriötä johtaa kokenut matkailualan ammattilainen Mehmet Nuri Ersoy, joka on tehnyt tärkeää työtä kehittäessään kansainvälisiä tapahtumia, kuten urheilutapahtumia ja festivaaleja, joilla voi vierailla myös vain pikavisiitin puitteissa. Nämä ovat jo nyt edistäneet laatua ja monipuolisia aktiviteetteja kaipaavien matkailijoiden matkustusta maahan. 

null

Historialliset kohteet vetonauloina

Aikomuksenaan kasvattaa turistinähtävyyksien määrää, Turkki on tehnyt esimerkiksi monista arkeologisista kaivauksistaan ympärivuotisia. Lisäksi Perintö tulevaisuudelle -projektin myötä kaivospaikkojen määrää on lisätty 172:een, sisältäen esimerkiksi Bergaman alueen. Kaivauksista ja restauroinneista hyötyvät myös paikallinen talouselämä, sillä ne tuovat niitä ympäröiville alueille matkailutuloja. 

Lisäksi ministeriö on luonut innovatiivisia konsepteja, kuten "yömuseot". Tässä konseptissa matkailijat voivat vierailla historiallisilla monumenteilla ja muinaisissa kaupungeissa tavanomaisten vierailuaikojen ulkopuolella. Tämä aloite on johtanut ennätyksellisiin kävijämääriin Aphrodisiasin kaltaisissa ulkoilmamuseoissa.’’

Turkki on monipuolinen kohde vuoden ympäri

Kulttuuri- ja matkailuministeri Mehmet Nuri Ersoy haluaa tehdä Turkista monipuolisen huippukohteen ja laajentaa matkailukauden ympärivuotiseksi houkutellen matkailijoita kaikkiin 81 maakuntaan. 

"Turkin Marmaran ja Välimeren alueet tuottavat 80 prosenttia maan matkailutuloista. Egeanmeren alueen osuus on noin 10 prosenttia, ja loput 10 prosenttia jaetaan Mustanmeren alueen ja Anatolian muiden osien kesken. Yksi tärkeimmistä tavoitteistamme on lisätä matkailijoiden määrää ja tuloja laajentaen samalla matkailua Turkin muillekin alueille”, Ersoy sanoo ja jatkaa tiivistäen kulttuuri- ja matkailuministeriön tavoitteita:

”Tässä yhteydessä yksi tärkeimmistä aiheista meille on Egeanmeren rannikko: se on potentiaalinen alue, mutta kulttuuriperinnöstään, rannikoistaan ja luonnonvaroistaan huolimatta matkailijat eivät vielä ole löytäneet sitä siinä määrin kuin toivoisimme. Jatkamme siksi ponnisteluja, jotta Egeanmeren rannikko saisi enemmän huomiota kansainvälisten matkailijoiden mielessä." 

Laatua ja monipuolisuutta hakevat sekä ympäristötietoiset turistit asettavat usein kestävän kehityksen etusijalle. Tästä syystä ministeriön tavoitteena on edistää matkailukohteiden ympäristöystävällisyyttä. Tässä suhteessa on edistytty merkittävästi, sillä yli 16 000 noin 21 000 hotellista Turkissa on saanut kestävän matkailun sertifikaatin.

Turkin matkailun edistämis- ja kehittämisvirasto (TGA) kertoo, että Turkki on paljon muutakin kuin meri-, hiekka- ja aurinkolomia. Turkki tarjoaa myös yli 60 muuta matkailumahdollisuutta, muiden muassa luonto- ja seikkailumatkoja, risteilymatkoja, pyöräilyä ja muita urheilulajeja, arkeologisia ja kulttuurikierroksia, uskonnollisia reittejä sekä gastronomisia kokemuksia. Istanbulin, Izmirin ja Bodrumin sisällyttäminen arvostettuun Michelin-oppaaseen on selkeä todiste ministeriön tavoitteiden toteutumisesta. Toinen osoitus Turkin saavutuksista näkyy Unescon maailmanperintöluettelossa olevien kohteiden kasvavana määränä. Tästä on hyvä esimerkki Ankarassa sijaitseva Gordionin muinaiskaupunki.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Arzu Emel Polat
Lähetystöneuvos, Turkin tasavallan suurlähetystö
puh. 044 988 8196
emel.polat@go-turkiye.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Olemme kokenut ja sitoutunut viestintätoimisto, joka kuuntelee asiakasta ja saa tuloksia aikaiseksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viestintätoimisto Manifesto Oy

Autoglymin uusi kolmivaikutteinen autonpesuaine helpottaa autonpesua ja luo kiiltävän lopputuloksen suojaavalla pinnalla15.4.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Ceramic Wash & Protect on kehitetty Autoglymin uudella shampoopohjaisella, keraamisella (Si02) teknologialla. Helpottaa auton maalipinnan puhdistamista ja pesun jälkeistä kuivaamista lyhentäen autonpesuun kuluvaa aikaa. Pesuaineen äärimmäisen konsentroitu, heikosti vaahtoava koostumus on erittäin riittoisa ja yksi pakkaus riittää jopa 33 pesukertaan.

Virta sai ison tilauksen Saksasta – Plaza-hotelliketjulle Virran sähköautojen latauspalvelu kaikkiin ketjun hotelleihin9.4.2024 08:30:00 EEST | Tiedote

Saksan suurimpiin hotelliketjuihin kuuluva Plaza-hotelliryhmä alkaa tarjota yhteistyössä suomalaisen Virran kanssa matkailijoilleen sähköajoneuvojen latauspalvelua (EV) kaikissa Plazan yli 50 hotellissa Saksassa, Itävallassa ja Hollannissa. Julkinen latausinfrastruktuuri tulee käyttöön vauhdilla laajentuvan Plaza-ryhmän hotelleissa lähikuukausien aikana. Uuden hotellipalvelun avulla hotellivieraat voivat ladata sähköautojaan oleskelunsa aikana, mikä tukee kestävää liikkumista ja tarjoaa lisäarvoa matkustajille.

Anatolian moskeijareitti esittelee arkkitehtoniset, puiset hypostyylimoskeijat, jotka ovat Turkin 21. Unescon maailmanperintökohde8.4.2024 09:36:13 EEST | Tiedote

Anatolian Unescon maailmanperintökohteet ovat täynnä arkkitehtuurin ihmeitä. Anatolia tarjoaa muinaisten sivilisaatioiden synnyinsijana ainutlaatuisia historiallisia ja arkkitehtonisia kokemuksia nykypäivän vierailijoille. Anatolian tarjoamiin aarteisiin kuuluvat muun muassa keskiaikaiset puiset hypostyylimoskeijat, joista tuli viime vuonna Turkin kahdeskymmenesensimmäinen Unescon maailmanperintökohde.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye