Karisto

Mukaansatempaavaa historiallista viihdettä 1700-luvun Skotlannista

Jaa

Kaisa Viitalan Klaanin vieraana -romaani aloittaa Nummien kutsu -sarjan.

Kaisa Viitala: Klaanin vieraana

Ilmestyy 18.3.

 

Arvostetun lontoolaisperheen tytär Agnes muuttaa setänsä luo Edinburghiin. Kun hän kohtaa tanssiaisissa ylämaalaispäällikkö Fingal MacTorrianin, hän päättää, että tapaaminen saa jäädä viimeiseksi. Agnesin on vaikea ymmärtää, mitä muut röyhkeässä vuoriston villissä näkevät – mieshän on jakobiittikapinallinen. Kun klaanipäällikkö tahtoo Agnesin pöytäseurakseen, ei Agnes tiedä, mitä ajatella. Hän ei odota kenenkään kiinnostuvan itsestään romanttisessa mielessä.

Kohtalokkaan valheen vuoksi Agnes päätyy kuitenkin viettämään talvea Fingalin suvun linnassa, kaukana kotoa. Pian hän huomaa olevansa keskellä mutkikasta valtataistelua klaanin herruudesta.

Kaisa Viitalan historiallinen romaani herättää 1700-luvun tapahtumat ja ylämaalaiset maisemat nummineen ja linnoineen värikkäästi eloon ja sopii hyvin mm. Diana Gabaldonin kirjoista pitäville. Liikuntarajoitteisen päähenkilön mukana lukija kokee vahvasti ympäristön ennakkoasenteet ja arkielämän monet haasteet, jotka Viitalan mukaan eivät 300 vuoden jälkeenkään ole merkittävästi muuttuneet.

Kaisa Viitala on viestintäsuunnittelija, historiantutkija ja kirjailija, joka on aiemmin julkaissut tyttönimellään Ikola. Koulutukseltaan Viitala on filosofian maisteri. Klaanin vieraana -romaanin päähenkilön Agnesin taustalla ovat Viitalan omat kokemukset elämästä synnynnäisen tuki- ja liikuntaelinsairauden kanssa.

Kirja ilmestyy painettuna sekä e- ja äänikirjana. Äänikirjan lukee Emma Louhivuori.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karisto

Hyväntuulista romantiikkaa ja menneisyyden arvoitus Jylhäsalmen maisemissa26.3.2024 08:00:00 EET | Tiedote

Kirsi Pehkonen: Hiekkalinnoja Jylhäsalmella Ilmestyy 22.4. Missä olisi parempi hoitaa särkynyttä sydäntä kuin lapsuuskesien maisemissa? Avioerosta toipuva Selma on majoittunut sukulaisten luo Jylhäsalmelle pohtimaan seuraavaa siirtoaan. Jylhäsalmi järjestääkin hänelle roppakaupalla muuta mietittävää; hurja kesämyrsky kaataa mäntyjä tientukkeeksi ja metsän takaisella autiolla leirintäalueella liikuskelee joku ulkopuolinen. Pian Selma huomaa tulleensa tempaistuksi puolivahingossa syntyneen retro-camping-tapahtuman valmisteluihin. Toinen tarinalinja sinkoaa lukijan Jylhäsalmen leirintäalueen kulta-aikoihin 1970-luvulle. 17-vuotias Taina on kesätöissä leirintäalueen kioskilla. Romanttinen kohtaaminen ja pelottava pako myöhemmin hengen hädässä jäävät askarruttamaan Tainan mieltä vuosikymmeniksi. Tuoko retroleireilijöiden kokoontuminen lopulta vastauksia vuosikymmenten takaisiin kysymyksiin? Suosittu maalaisromanttinen sarja tuo kutkuttavien käänteiden ja aitojen henkilöhahmojen kautta esiin

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye