Karisto

Suosittu Piirretään satuja iholle -sarja jatkuu: Kuukeinu on kokoelma ihania unisatuja

Jaa

On aika keinua kohti lempeitä unia. Rauhoittavassa satukirjassa tarinat heräävät eloon eri aistien kautta.

Ilmestyy 24.5.

Ilta on saapunut taikametsään. Lennähdä Keijun ja pikkupöllöjen kanssa mielikuvitusmatkalle metsän siimekseen. Siellä viimeinenkin auto huristelee parkkipaikalle nukkumaan, etana nauttii iltateen ja äitipupu laulaa kehtolaulun. Yö on täynnä tarinoita, tähtiä ja unipölyä!

Metsän väki ja pieni lukija rauhoittuvat nukkumaan iholle piirrettävien satujen ja mielikuvaharjoitusten avulla, joihin löytyy helpot ohjeet kirjan sivuilta.

Monipuolisesti lastenkulttuurin parissa työskentelevien Nora Lehtisen ja Jenni Skyttä-Forssellin Kuukeinu-uutuuskirja jatkaa kaksikon suosittua iholle piirrettävien satujen sarjaa. Nyt keskiössä on nukkumaan rauhoittuminen ja unisadut.

Rauhoittavat mielikuvamatkat ovat kirjan erikoisuus: niitä kuunnellessa kaikenikäiset kuulijat voivat sulkea silmät ja lähteä rentouttavalle tarinamatkalle.

”Vaikka ilta onkin rauhoittumisen aikaa, halusimme tuoda esiin myös illan ja yön taikaa sekä kiinnostavia asioita, joita tapahtuu öiseen aikaan. Kuten esimerkiksi eläinten yökoulu tai pöllöjen tarkkailulento. Käymme myös kurkistamassa Keijun kanssa öiseen metsään”, tekijät kertovat.

”Rauhoittuminen ja nukkumaanmeno ovat helpottuneet kirjojen myötä”

Kuten aiemmatkin Piirretään satuja iholle -sarjan kirjat, Kuukeinu on suunnattu kaikenikäisille lapsille. Tekijät suosittelevat kirjaa niin koteihin, mummolaan, päiväkoteihin kuin mökillekin, sillä mukavan lyhyet tarinat soveltuvat yhteisiin rauhoittumishetkiin myös päiväsaikaan.

Sarjan aiemmilla osilla on vankka fanikuntansa, ja niin varhaiskasvatuksessa kuin perheissäkin on kiitelty, kuinka kirjojen sadut ja niihin liittyvä toiminnallisuus ovat auttaneet rauhoittamaan erityisesti levottomien lasten iltapuuhia.

”Ajattelemme, että tässä ajassa on tärkeää harjoitella hetkeen pysähtymisen taitoja, aitoa toisen ihmisen kohtaamista ja rauhoittumista omien ajatusten äärelle ilman häiriötekijöitä. Tämän kirjan avulla näihin teemoihin pääsee käsiksi niin lapsi kuin aikuinenkin.”

Kirjan on kuvittanut Reetta Niemensivu, jonka käsialaa ovat myös sarjan aiempien osien hurmaavat kuvitukset.

Kirjailijat Nora Lehtinen ja Jenni Skyttä-Forssell innostuvat kokemuksellisesta tarinankerronnasta. He kannustavat lapsia ja nuoria lukemisen pariin toiminnallisin keinoin, mielikuvitusmatkalle omilla siivillä. Tutustu myös piirtosatukirjoihin Hattaratuuli, Taika-aurinko ja Pilvilaiva. 

Haastattelupyynnöt, arvostelukappaleet ja lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Jenni Skyttä-Forssell ja Nora Lehtinen
Jenni Skyttä-Forssell ja Nora Lehtinen
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karisto

Anu Holopaisen Salome kertoo kolmiodraamasta, jonka yhtenä osapuolena onkin kone – Äänikirjassa Salomen osuudet lukee tekoäly30.5.2024 12:26:04 EEST | Tiedote

Salome on ravisuttava kuvaus rakkaudesta, tekoälystä ja ihmisyydestä. Millainen on parisuhde koneen kanssa? Mitä tapahtuu, kun ihmiseltä oppivan koneen oma tietoisuus herää? Voiko kone olla mustasukkainen? Entä voiko sen kriisin tullen vain sammuttaa? Salomen äänen on antanut äänikirjaan näyttelijä Jane Kääriäinen. Ääni on tuotettu tekoälyllä.

Kariston hyvän mielen kesäkirjat20.5.2024 08:30:00 EEST | Tiedote

Kirsi Pehkonen: Hiukan hukassa – Siru Valpas, Matkalla Jylhäsalmelle Siru Valpas -sarja on Kirsi Pehkosen vauhdikas ja ronski viihdesarja, jossa Siru pyörittää omalaatuista etsintätoimisto Vitosta. Nyt ilmestyy sarjan toinen osa, Hiukan hukassa, jossa railakas meno jatkuu. Petollinen ex-mies suututtaa, ja ympärillä pyörii monenlaisia ihailijoita. Nyt Sirun pitäisikin päättää, kumpi houkuttelee enemmän: rosvo vai poliisi? Juhannukselle Kirsi Pehkoselta ilmestyy myös arkistojen kätköistä löytynyt todellinen aarre, Jylhäsalmi-sarjaa edeltävä lyhytkertomus Matkalla Jylhäsalmelle. Hiukan hukassa ilmestyy painettuna (14.6.), e- ja äänikirjana. Äänikirjan lukee Anni Kajos. Matkalla Jylhäsalmelle -teos ilmestyy e- ja äänikirjana (20.6.). Emily Henry: Lempipaikka Booktok-ilmiöksi nousseen suosikkikirjailijan romaanissa rakkaus ja yhteiset muistot marinoidaan viinissä ja jätetään hautumaan lomaviikon lämpöön. Harriet ja Wyn ovat täydellinen pari. Paitsi että he erosivat jo puoli vuotta sitten ei

Hyväntuulista romantiikkaa ja menneisyyden arvoitus Jylhäsalmen maisemissa26.3.2024 08:00:00 EET | Tiedote

Kirsi Pehkonen: Hiekkalinnoja Jylhäsalmella Ilmestyy 22.4. Missä olisi parempi hoitaa särkynyttä sydäntä kuin lapsuuskesien maisemissa? Avioerosta toipuva Selma on majoittunut sukulaisten luo Jylhäsalmelle pohtimaan seuraavaa siirtoaan. Jylhäsalmi järjestääkin hänelle roppakaupalla muuta mietittävää; hurja kesämyrsky kaataa mäntyjä tientukkeeksi ja metsän takaisella autiolla leirintäalueella liikuskelee joku ulkopuolinen. Pian Selma huomaa tulleensa tempaistuksi puolivahingossa syntyneen retro-camping-tapahtuman valmisteluihin. Toinen tarinalinja sinkoaa lukijan Jylhäsalmen leirintäalueen kulta-aikoihin 1970-luvulle. 17-vuotias Taina on kesätöissä leirintäalueen kioskilla. Romanttinen kohtaaminen ja pelottava pako myöhemmin hengen hädässä jäävät askarruttamaan Tainan mieltä vuosikymmeniksi. Tuoko retroleireilijöiden kokoontuminen lopulta vastauksia vuosikymmenten takaisiin kysymyksiin? Suosittu maalaisromanttinen sarja tuo kutkuttavien käänteiden ja aitojen henkilöhahmojen kautta esiin

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye