Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Miten kuntalaiset kehittäisivät Keusoten digiasiointia? Asukaspaneeli selvittää

Jaa

Satunnaisotannalla valittu joukko keskiuusimaalaisia kokoontuu Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) asukaspaneeliin pohtimaan digiasioinnin kehittämistä. Tavoitteena on antaa hyvinvointialueen päätöksentekijöille konkreettisia toimenpide-ehdotuksia digipalveluiden kehittämiseksi.

Keusoten ensimmäisessä asukaspaneelissa marraskuussa 2023 pohdittiin toimenpide-ehdotuksia nuorten mielen hyvinvoinnin tukemiseen. Kevään asukaspaneelissa aiheena on digiasiointi.
Keusoten ensimmäisessä asukaspaneelissa marraskuussa 2023 pohdittiin toimenpide-ehdotuksia nuorten mielen hyvinvoinnin tukemiseen. Kevään asukaspaneelissa aiheena on digiasiointi.

Keusote on viime vuosien aikana kehittänyt digitaalisia asiointimahdollisuuksia, jotta sote-palveluissa asiointi olisi mahdollisimman sujuvaa ja turvallista. Tiukassa taloustilanteessa digitaaliset palvelut ovat myös yksi tapa kehittää toimintaa kustannustehokkaasti, mikä on huomioitu esimerkiksi Keusoten palvelujen verkostosuunnitelmassa. 

Miten Keusoten alueen asukkaat kokevat digiasioinnin tällä hetkellä? Mitä tulisi huomioida, kun digipalveluita lisätään ja kehitetään? Muun muassa näitä kysymyksiä kerääntyy pohtimaan noin 50 keskiuusimaalaista, jotka on valittu Keusoten toiseen asukaspaneeliin. Heidän tehtävänsä on perehtyä aiheeseen taustamateriaalien ja asiantuntijoiden avulla sekä pohtia yhdessä kehittämistoimenpiteitä. Kolmen kokoontumisen jälkeen asukkaat luovuttavat Keusoten päättäjille jäsennellyn loppulausuman, jossa on suosituksia päätöksenteon tueksi.  

– Asukkaat ovat osallistuneet digiasioinnin kehittämiseen jo aikaisemminkin, mutta puntaroiva asukaspaneeli on kuitenkin siitä erinomainen tapa kuulla asukkaita, että näiden myötä saamme Keusoten päätöksentekijöille hyvin konkreettisia toimenpide-ehdotuksia, kertoo Keusoten johtava asiantuntija Tero Seitsonen

Puntaroidut toimenpide-ehdotukset käytäntöön 

Keusote järjesti ensimmäisen puntaroidun asukaspaneelin marraskuussa. Tuolloin asukkaat pohtivat toimenpide-ehdotuksia nuorten mielen hyvinvoinnin tukemiseen. 

– Keusoten päättäjien mielestä oli innostava kuulla asukkaiden näkemyksiä uudella tavalla. Toimenpide-ehdotukset olivat perusteellisesti pohdittuja ja hyvin kuvattuja. Yksi toimenpide-ehdotus liittyi esimerkiksi nuorten tavoittamiseen. Panelistit kokivat tärkeäksi, että nuoret löytävät helposti ajantasaisen tiedon heille suunnatuista palveluista. Tähän liittyen olemme suunnitelleet viestintäkampanjaa nuorten tavoittamiseksi, Seitsonen kertoo. 

Puntaroivat asukaspaneelit toteutetaan Keusotessa yhteistyössä Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran kanssa. Hankkeen aikana järjestetään kaksi asukaspaneelia ja testataan niiden toimivuutta ja hyödyllisyyttä hyvinvointialueella. Mikäli paneelit koetaan hyödyllisiksi, tavoitteena on vakinaistaa asukaspaneeli pysyväksi toimintamalliksi Keusoteen. 

Kutsut asukaspaneeliin on lähetetty keskiuusimaalaisille Digi- ja väestötietovirastolta saadun satunnaisotoksen perusteella, jotta asukaspaneelissa kuuluu mahdollisimman kattavasti eri-ikäisten ja eri taustoista tulevien hyvinvointialueen asukkaiden ääni. Huhtikuun asukaspaneeliin osallistujat on valittu jo syksyllä mukaan ilmoittautuneiden joukosta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tero Seitsonen
johtava asiantuntija
Hyvinvointi, terveys ja asiakkuudet
p. 050 497 2554
tero.seitsonen@keusote.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue käynnistää yhteistoimintaneuvottelut talouden tasapainottamiseksi10.4.2024 06:51:30 EEST | Tiedote

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella aloitetaan koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Aluehallitus päätti käynnistää yhteistoimintaneuvottelut tuotannollisten ja taloudellisten syiden vuoksi. Yhteistoimintaneuvottelut käynnistyvät neuvotteluesityksellä pääluottamusmiehille 10.4.2024, ja kestävät YT-menettelyn mukaisesti vähintään kuusi viikkoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye