Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keusote ottaa käyttöön Interventionavigaattorin nuorten palveluissa

Jaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) ottaa käyttöön Interventionavigaattorin, joka on digitaalinen työväline 13–19-vuotiaiden nuorten mielenterveyden hoidon ja tuen tarpeen arviointiin. Ensivaiheessa navigaattori otetaan käyttöön yläkouluilla ja toisen asteen opiskeluhuollossa sekä nuorisoasemilla 20.3.2024. Myöhemmin käyttöä tullaan laajentamaan.

Kaksi nuorta odottaa vuoroaan istuen käytävällä tuoleilla, toinen nuorista käyttää matkapuhelinta.
Kuva: Keusote / Kuvaaja Iiro Rautiainen

Navigaattorin avulla oikean tuen pariin pääsy nopeutuu ja hoitojen vaikuttavuus vahvistuu. Nuori ja tämän huoltaja vastaavat erikseen kysymyksiin verkossa, ja navigaattori koostaa vastauksista sujuvasti tulkittavan tulosraportin ammattilaiselle. On tärkeää, että nuori ja huoltaja käyvät tulokset läpi yhdessä ammattilaisen kanssa.

Navigaattorin avulla pyritään mahdollistamaan nuoren psyykkinen arviointi yhdellä kertaa, kun nuori saapuu ammattilaisen vastaanotolle. Navigaattori auttaa tunnistamaan paremmin ne nuoret, jotka hyötyvät varhaisen vaiheen interventioista, sekä tarkempia tutkimuksia tai intensiivisempää hoitoa tarvitsevat nuoret.

Interventionavigaattori eli Nuorten Navi löytyy osoitteesta interventionavigaattori.fi. Käyttöönotto toteutetaan Keusotessa osana Kestävä kasvu -hanketta, jonka rahoittaa Euroopan unionin kertaluotoinen elpymisväline (NextGenerationEU).

Euroopan%20unionin%20lippu%20ja%20teksti%20%22Euroopan%20unionin%20rahoittama%2C%20NextGenerationEU%22.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Taskila, interventiokoordinaattori
tiina.taskila@keusote.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Kutsu medialle: Tule tutustumaan Jokelan sote-yksikköön pilottiin torstaina 18.4. kello 1217.4.2024 09:33:29 EEST | Kutsu

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) ja Tuusulan kunta järjestävät medialle mahdollisuuden vierailla Jokelan terveysasemalla (Opintie 1, 05400 Jokela) torstaina 18.4.2024 kello 12−13. Tiloihin on suunnitteilla pilotti. Tavoitteena on, että Keusote, Tuusulan kunta, yritykset ja yhdistykset tarjoavat erilaisia palveluita Jokelan terveysaseman tiloissa vielä vuonna 2024. Alla viime viikolla julkaisemamme tiedote. Tervetuloa!

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue käynnistää yhteistoimintaneuvottelut talouden tasapainottamiseksi10.4.2024 06:51:30 EEST | Tiedote

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella aloitetaan koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Aluehallitus päätti käynnistää yhteistoimintaneuvottelut tuotannollisten ja taloudellisten syiden vuoksi. Yhteistoimintaneuvottelut käynnistyvät neuvotteluesityksellä pääluottamusmiehille 10.4.2024, ja kestävät YT-menettelyn mukaisesti vähintään kuusi viikkoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye