Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keusote kehittänyt nuorten aikuisten kuntouttavaa asumispalvelua

Jaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalveluyksikköön Tähkään on kehitetty nuorille aikuisille suunnattu kuntouttava asumispalvelu. Tähkässä nuoret aikuiset saavat tukea ja ohjausta asumisen taitoihin sekä arjenhallintaan psykiatrisen sairauden kanssa.

Kuvituskuva

Kuntouttavan asumispalvelun kohderyhmä on ensisijaisesti 18–25-vuotiaat psykoosisairautta sairastavat nuoret. Palvelu on osa Tähkän yhteisöllisen asumisen yksikköä, josta yksi solu on nyt varattu nuorten aikuisten käyttöön. 

Nuorten aikuisten kuntouttavaa asumispalvelua on kehitetty syksystä 2023 lähtien. 

– Ensimmäiset soluun muuttaneet asiakkaat ovat päässeet osallistumaan kehittämistyöhön mm. vaikuttamalla solun käytäntöihin, toimintaan ja sisustukseen. Haluamme myös jatkaa nuorten aikuisten osallisuutta palvelun kehittämisessä, kertoo nuorten aikuisten solun sairaanhoitaja Hanna Partanen

Tavoitteena itsenäinen arki 

Asumispalvelut ei vastaa asiakkaan psykiatrisesta hoidosta, mutta tukee osaltaan hoidon onnistumista tarjoamalla kuntouttavaa tukea arjen sujumiseen. Tiivistä yhteistyötä tehdään asiakkaan oman verkoston kanssa, esimerkiksi HUSin erikoissairaanhoidon kanssa. 

Tähkän nuorten asumispalvelussa asiakkaille nimetään aina omaohjaaja, joka työskentelee tiiviisti asiakkaan kanssa, rakentaa luottamusta, pyrkii sitouttamaan nuorta aikuista asumispalvelun tukeen ja käytäntöihin sekä selvittää tarkemmin asiakkaan vahvuuksia ja tuen tarpeita. 

– Yksilöllisen tuen rinnalla meillä on asumisyksikössä yhteisöllistä toimintaa, ja asiakkaat saavatkin toisiltaan arvokasta vertaistukea. Tavoitteena meillä on asiakkaiden kuntoutuminen mahdollisimman itsenäiseen asumiseen ja arkeen, kertoo asumispalvelun esihenkilö Mea Hannila-Niemelä

Nuorten aikuisten kuntouttavaan asumispalveluun hakeudutaan aina Keusoten työntekijän ohjaamana. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mea Hannila-Niemelä
asumispalvelun esimies
p. 050 497 0551

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Kutsu medialle: Tule tutustumaan Jokelan sote-yksikköön pilottiin torstaina 18.4. kello 1217.4.2024 09:33:29 EEST | Kutsu

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) ja Tuusulan kunta järjestävät medialle mahdollisuuden vierailla Jokelan terveysasemalla (Opintie 1, 05400 Jokela) torstaina 18.4.2024 kello 12−13. Tiloihin on suunnitteilla pilotti. Tavoitteena on, että Keusote, Tuusulan kunta, yritykset ja yhdistykset tarjoavat erilaisia palveluita Jokelan terveysaseman tiloissa vielä vuonna 2024. Alla viime viikolla julkaisemamme tiedote. Tervetuloa!

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue käynnistää yhteistoimintaneuvottelut talouden tasapainottamiseksi10.4.2024 06:51:30 EEST | Tiedote

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella aloitetaan koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Aluehallitus päätti käynnistää yhteistoimintaneuvottelut tuotannollisten ja taloudellisten syiden vuoksi. Yhteistoimintaneuvottelut käynnistyvät neuvotteluesityksellä pääluottamusmiehille 10.4.2024, ja kestävät YT-menettelyn mukaisesti vähintään kuusi viikkoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye