Karisto

Hyväntuulista romantiikkaa ja menneisyyden arvoitus Jylhäsalmen maisemissa

Jaa

Kirsi Pehkonen: Hiekkalinnoja Jylhäsalmella

Ilmestyy 22.4.

Missä olisi parempi hoitaa särkynyttä sydäntä kuin lapsuuskesien maisemissa? Avioerosta toipuva Selma on majoittunut sukulaisten luo Jylhäsalmelle pohtimaan seuraavaa siirtoaan.

Jylhäsalmi järjestääkin hänelle roppakaupalla muuta mietittävää; hurja kesämyrsky kaataa mäntyjä tientukkeeksi ja metsän takaisella autiolla leirintäalueella liikuskelee joku ulkopuolinen. Pian Selma huomaa tulleensa tempaistuksi puolivahingossa syntyneen retro-camping-tapahtuman valmisteluihin.

Toinen tarinalinja sinkoaa lukijan Jylhäsalmen leirintäalueen kulta-aikoihin 1970-luvulle. 17-vuotias Taina on kesätöissä leirintäalueen kioskilla. Romanttinen kohtaaminen ja pelottava pako myöhemmin hengen hädässä jäävät askarruttamaan Tainan mieltä vuosikymmeniksi.

Tuoko retroleireilijöiden kokoontuminen lopulta vastauksia vuosikymmenten takaisiin kysymyksiin?

Suosittu maalaisromanttinen sarja tuo kutkuttavien käänteiden ja aitojen henkilöhahmojen kautta esiin yhteisöllisyyden ja toisista välittämisen voimaa. Hiekkalinnoja Jylhäsalmella käsittelee myös avioerosta toipumisen monimutkaisuutta ja ikääntymiseen liittyvää lapsettomuuden kipeyttä. Silti tarina säteilee toiveikkuutta ja iloa, joka syntyy pienistä merkityksellisistä asioista.

Tuotteliaan Kirsi Pehkosen kirjallinen menestys on ollut huima: Pelkästään Jylhäsalmi-kirjoja on myyty lähes 160 000 kappaletta ja viime vuonna häneltä ilmestyi peräti kolme aikuisten kirjaa. Kahden Jylhäsalmi-romaanin lisäksi avauksen sai uusi pikkukaupunkiin sijoittuva vauhdikas Siru Valpas -sarja. Pehkosen kynästä on syntynyt myös viisiosainen tyttöjen jääkiekkosarja, jonka osat ovat olleet ehdolla Arvid Lydecken- ja Topelius-palkinnoille. Nyt ilmestyvä romaani Hiekkalinnoja Jylhäsalmella on sarjan yhdeksäs.

Kirsi Pehkonen asuu Kuopion Vehmersalmella.

Kirja ilmestyy painettuna, e- ja äänikirjana. 
Äänikirjan lukee Elina Keinonen. Kannen kuvan on ottanut Petri Jauhiainen.

Arvostelukappaleet, haastattelupyynnöt, lisätiedot: hanna-leena.soisalo@otava.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye