Vihreät asetti ensimmäiset ehdokkaat kevään 2025 kuntavaaleihin Helsingissä

Jaa

Helsingin Vihreät on asettanut 18 ehdokasta kevään 2025 kuntavaaleihin yhdistyksen kokouksessa 20.4.2024. Ehdolle asettuivat muun muassa Helsingin vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Amanda Pasanen ja kaupunginvaltuutettu Shawn Huff. 

"Kuntavaalityömme on hyvässä vauhdissa, ja se alkaa konkretisoitua nyt ensimmäisten ehdokkaiden myötä. On ilo nähdä jo heti mukana niin paljon kaupunkipolitiikasta tuttuja nimiä – se kertoo siitä, että nykyiset poliitikkomme ovat todella sitoutuneita työhön vihreämmän Helsingin puolesta”, toteaa Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Salla Merikukka.

18 nimetystä ehdokkaasta suuri osa on kuluvan kauden vihreitä valtuutettuja, ehdolla ovat mm. Mari Holopainen, Shawn Huff, Otso Kivekäs, Johanna Nuorteva, Amanda Pasanen ja Tuomas Rantanen.

Vihreiden tavoitteena kevään 2205 kuntavaaleihin Helsingissä on paitsi täysi, myös monipuolinen lista, joka kuvastaa koko kirjoa helsinkiläisiä.

“Haluamme löytää mahdollisuuksien Helsingin rakentajia eri kaupunginosista, ammattiryhmistä, ikäluokista ja muista taustoista mukaan vihreiden riveihin. Kaupunkia kehitetään meille kaikille, joten erilaisten näkökulmien ja ideoiden näkyminen listalla on meille tärkeää”, Salla Merikukka sanoo.

Vihreät asettaa kevään 2025 kuntavaaleihin ehdokkaita seuraavan kerran ylimääräisessä yhdistyksen kokouksessa 18.6.2024. Jos haluat ehdolle tai tiedät sopivan ehdokkaan, voit kertoa siitä tällä lomakkeella. Kuntavaalit käydään 13.4.2025

Kaikki 20.4. asetetut ehdokkaat, iät vaalipäivän ikiä (boldatut nimet ovat nykyisen valtuustoryhmän jäseniä).

Bhatia Riina 32 Kannelmäki
Chydenius Jussi 52 Töölö
Harjunpää Johanna 41 Myllypuro
Holopainen Mari 44 Kulosaari
Huff Shawn 40 Vuosaari
Kivekäs Otso 45 Kumpula
Laine Anna 57 Pitäjänmäki
Lehto Matti 35 Kallio
Miettinen Nina 32 Herttoniemi
Niinimäki Touko 34 Keski-Pasila
Nuorteva Johanna 45 Toukola
Pasanen Amanda 30 Vallila
Pulkkinen Suvi 37 Herttoniemenranta
Rantanen Tuomas 59 Roihuvuori
Rossi Saana 32 Lauttasaari
Silvennoinen Oula 54 Kontula
Tuominen Aino 49 Lauttasaari
Vilavaara Auni-Marja 73 Lauttasaari

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Vihreät ry

Helsingin Vihreät: Joukkoliikenteen lipun hintoja tulee laskea, ei nostaa17.6.2024 10:13:00 EEST | Tiedote

Petteri Orpon oikeistohallituksen korotukset joukkoliikenteen arvonlisäveroon aiheuttavat Helsingin seudun joukkoliikenteessä poikkeuksellisen kovan paineen nostaa lipunhintoja. HSL ilmoitti viime viikolla, että suunnittelee jopa kahdeksan prosentin korotuksia lippujen hintoihin. Tämän myötä AB-alueen kausilipun hinta nousisi nykyisestä 66,60 eurosta noin 72 euroon. “Vihreät eivät tule kannattamaan tällaisia joukkoliikenteen lippujen hintojen korotuksia”, toteaa vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Amanda Pasanen. “Kokoomusjohtoinen hallitus on tehnyt arvovalinnan ja käyttänyt satoja miljoonia kaikkien veronmaksajien rahoja autoilun tukemiseen samaan aikaan kun se tekee joukkoliikenteestä kalliimpaa. Tämä on erityisen törkeää aikana, jolloin monien pienituloisten ihmisten arjen kustannukset ovat yleisen elinkustannusten nousun myötä jo todella korkealla. Valtion tulee korvata joukkoliikenteen arvonlisäveron nosto HSL:lle”, Pasanen vaatii. “Joukkoliikenteen käyttäjiä on erityisen paljo

Helsingin Vihreät: Toisen asteen maksuttomuudesta on pidettävä kiinni – “Helsingin on oltava kaupunki, joka pitää huolta nuoristaan”20.4.2024 15:20:37 EEST | Tiedote

Helsingin Vihreät esittää, että toisen asteen maksuttomuudesta pidetään Helsingissä jatkossakin kiinni, vaikka Petteri Orpon hallitus rajaisi lukion ja ammattiopintojen maksuttomuuden täysi-ikäisyyteen. Hallitus esitti kuluvalla viikolla, että se rajaa oppivelvollisten maksuttomat oppimateriaalit sen vuoden loppuun, jonka kuluessa opiskelija täyttää 18 vuotta. Tällä hetkellä toisen asteen maksuttomuus päättyy kaksi vuotta myöhemmin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye