Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Kopra: Suomen ensimmäinen kansalliskaartin kanssa solmittu yhteisymmärryspöytäkirja vahvistaa Suomen turvallisuutta

Jaa

Puolustusvoimien ja Virginian kansalliskaartin välille 2.5.2024 laadittu yhteisymmärryspöytäkirja on merkittävä uusi askel Suomen ja Yhdysvaltain välisessä puolustusyhteistyössä. Jokaisella Yhdysvaltain osavaltiolla on oma kansalliskaartinsa. Suomi ei ole aiemmin kansalliskaartien kanssa tehnyt nyt sovitun kaltaista pöytäkirjaa.

Jukka Kopra. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Jukka Kopra. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, kokoomuksen kansanedustaja Jukka Kopra toteaa, että pöytäkirja vahvistaa Suomen transatlanttisia suhteita ja siten myös Suomen kansallista turvallisuutta. Yhteistyö kansalliskaartin kanssa täydentää Suomen yhteistyötä Yhdysvaltojen asevoimien kanssa. 

"Yhteisymmärryspöytäkirja on erinomainen avaus kansalliskaartien kanssa tehtävän yhteistyön syventämisessä. Reserviläisperusteiset kansalliskaartit ovat tärkeä osa Yhdysvaltojen puolustusjärjestelmää ja Suomelle mitä luontevin yhteistyökumppani", Kopra toteaa.

Puolustusvaliokunta vieraili viime viikolla Yhdysvalloissa, ja matkalla valiokunta perehtui Virginian kansalliskaartin toimintaan ja keskusteli kaartin johdon kanssa. Vierailu vahvisti Kopran käsitystä siitä, että Virginian kansalliskaartin kyvykkyys ja osaaminen ovat erittäin korkealla tasolla. Virginian kansalliskaartiin kuuluu sekä maa- että ilmavoimakomponentti, ja kansalliskaartin ilmavoimat operoivat muun muassa F-22-kalustolla.

"On erinomaista, että Suomen hallitus on valmis hakemaan erilaisia yhteistyöjärjestelyjä erilaisten tahojen kanssa Suomen turvallisuuden ja puolustuskyvyn vahvistamiseksi. Virginian kansalliskaartin osaaminen on erittäin korkealla tasolla. Uskon, että yhteistyö vahvistaa Suomen puolustuskykyä ja auttaa varautumisessamme ulkoisiin uhkiin", Kopra painottaa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye