Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

Kutsu medialle: Tekoäly työelämässä -webinaarissa 6.6. “Menestyksen tiede” ja Fabian Braesemann

Jaa

Etla julkistaa torstaina 6. kesäkuuta tuoreita tuloksia ChatGPT:n vaikutuksista työn kysyntään verkon alustatyömarkkinoilla. Webinaarin puhujaksi saapuu Oxfordin yliopiston lehtori ja tutkija Fabian Braesemann, joka esittelee kuusi tärkeintä motivaatioulottuvuutta tekoälyn käyttämisessä.

ChatGPT ja muut generatiivisen tekoälyn työkalut on suunniteltu tuottamaan ihmisen kaltaista sisältöä, ja niiden tuottavuutta parantavat ominaisuudet ovat laajalti tunnustettuja. Jotta sovellusten potentiaali voitaisiin kuitenkin täysin hyödyntää, on ymmärrettävä, miten ihmiset havaitsevat ja käyttävät niitä.

Fabian Braesemann on laskennallisen yhteiskuntatieteen tutkija, joka työskentelee Oxfordin yliopiston Oxford Internet Institutessa. Hän vetää parhaillaan tutkimushanketta, joka hyödyntää datatieteen menetelmiä menestyksen tieteen tutkimiseen. Tavoitteena on paljastaa menestyksen taustatekijöitä eri aloilla, kuten menestyneiden yrittäjien työurissa, startup-yritysten kasvussa, sekä innovaatioekosysteemien luomisessa.

Braesemannin tutkimuksia on julkaistu johtavissa akateemisissa julkaisuissa, ja hän on esitellyt ajatuksiaan myös kansainvälisessä uutismediassa, kuten Die Zeitissa, Washington Postissa, Business Insiderissa ja The Timesissa. Hän toimii myös perustamansa teknologiayritys DWG Datenwissenschaftliche Gesellschaft Berlinin toimitusjohtajana. DWG kerää ja analysoi dataa erilaisista verkkolähteistä, sekä kehittää datatieteen teknologioita ja menetelmiä näyttöön perustuvaa päätöksentekoa varten.
 
Tilaisuus on englanninkielinen. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan menestyksen avaimista ja tekoälyn hyödyntämisestä!

Aika: Torstaina 6.6. klo 10.30–11.30
Paikka: Teams

Ilmoittaudu täällä!

Tilaisuuden alustava ohjelma:

10:30   Tervetuloa / Viestintäjohtaja Tytti Sulander, Etla

10:35   Korvaako generatiivinen tekoäly ihmistyötä: mitä voimme oppia alustatyömarkkinoilta? / Tutkija Otto Kässi, Etla

10:50   Kuka käyttää generatiivista tekoälyä, ja miksi? / tutkija Fabian Braesemann, Oxford Internet Institute, Oxfordin yliopisto

11:10   Kysymyksiä, keskustelua

11:30  Tilaisuus päättyy

Ilmoittautuminen torstaihin 6.6.2024 klo 10.00 mennessä.

Lämpimästi tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla

Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI
09 609 900
http://www.etla.fi

ETLA eli Elinkeinoelämän tutkimuslaitos tutkii, ennustaa ja arvioi. Etla on yksityinen, voittoa tavoittelematon asiantuntijaorganisaatio.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

Etla: Palvelualoilla merkittävää vaihtelua digitalisaation käyttöönotossa – hotelli- ja ravintola-ala sekä kuljetus ja varastointi jääneet digissä jälkeen11.6.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Digitaalisten teknologioiden käyttöönotossa sekä hyödyntämisessä palvelualoilla on merkittävää vaihtelua, käy ilmi tuoreesta Etla-tutkimuksesta. Informaation ja viestinnän sekä ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan toimialat ovat vahvasti digitalisoituneita. Sen sijaan hotelli- ja ravintola-ala sekä kuljetus ja varastointi ovat jääneet digitalisaatiossa jälkeen. Tutkimus havaitsi vahvan positiivisen yhteyden digitalisaation ja liikevaihdon välillä.

Etla: Tekoälysovellukset muuttavat työn kysyntää - joissakin tehtävissä avoimet työpaikat lisääntyvät, toisissa vähenevät merkittävästi6.6.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Tekoälysovellus ChatGPT ei ole lyhyellä aikavälillä tarkasteltuna vähentänyt työvoiman kysyntää kokonaisuudessaan, vaan vain muuttanut työn kysynnän rakennetta. Tuoreen Etla-tutkimuksen mukaan tekoälystä hyötyvien ja tekoälylle altistumattomien työpaikkojen kysyntä verkon alustatyömarkkinoilla kasvoi merkittävästi ChatGPT:n julkaisun jälkeen. Samalla kuitenkin vähenivät sellaiset avoimet työpaikat, jotka tekoäly pystyisi teoriassa tekemään ilman ihmisapua. Tulosten perusteella ihmistyö ei häviä, mutta työtehtävien jakaumaan tekoälyllä on vaikutusta.

Suuri talouskeskustelu SuomiAreenassa: Huippuekonomistit ja poliitikot ratkovat tulevaisuuden kestävää kasvua Etlan ja Finnveran keskustelussa27.5.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Miten ikääntyvän Suomen talous saadaan nousuun ja maailman onnellisin maa jälleen voittavalle uralle - myös niin, että ihmiset, yritykset ja ilmasto voivat hyvin tulevaisuudessakin? Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ja Finnvera tuovat kesäkuussa Porin SuomiAreenaan maan ykkösekonomistit yhteen lavalle hallitus- ja oppositiopuolueiden edustajien kanssa. Suuressa talouskeskustelussa torstaina 27. kesäkuuta Vaakunan lavalla Suomen kestävän kasvun yhtälöä ratkovat Vihreiden Sofia Virta ja Kokoomuksen Matias Marttinen, yhdessä Etlan Päivi Puontin ja Finnveran Mauri Kotamäen kanssa.

Suomen elintarviketeollisuus yllättää kilpailukyvyllään, mutta keskitymme kilpailijamaita vähemmän vientiin16.5.2024 08:15:00 EEST | Tiedote

Suomalaisen elintarviketeollisuuden kilpailukyky on Euroopan huipputasoa. Elintarviketeollisuuden kannattavuus on jo hyvällä tasolla ja jalostusaste on kansainvälisesti huipputasoa. Korkean arvonlisäyksen tuotteiden vientiä edistämällä alan yritykset voisivat löytää paljon uusia kasvumahdollisuuksia, käy ilmi Etlan ja Laboren tuoreesta selvityksestä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye