Business Tampere

AirBaltic avaa Tampere-Pirkkalan lentoasemalta kuusi suoraa reittiä Euroopan kaupunkeihin

Jaa

Tampere-Pirkkalasta tulee airBalticin ensimmäinen Baltian maiden ulkopuolinen kotikenttä keväällä 2022. Toukokuusta alkaen airBaltic lentää Tampereelta kolmesti viikossa Frankfurtiin, Kööpenhaminaan, Müncheniin ja Osloon sekä kahdesti viikossa Málagaan ja Rodokselle.

Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere
Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

AirBaltic perustaa Tampere-Pirkkalaan ensimmäisen Baltian maiden ulkopuolisen base-kentän eli kotikentän, jonne se alkuvaiheessa sijoittaa yhden lentokoneen. Koneella lennetään keväästä 2022 alkaen kuutta eri suoraa reittiä Tampereelta muihin Euroopan kaupunkeihin.

Uudet suorat yhteydet palvelevat sekä Tampereen seudun elinkeinoelämää että vapaa-ajan matkailijoita. AirBalticin suorat lennot vievät matkailijoita kahteen suosittuun lomakohteeseen ja reittilennot Müncheniin ja Frankfurtiin sekä Kööpenhaminaan avaavat matkailijoille sujuvat jatkoyhteydet muun muassa mannertenvälisille lennoille ja jatkoreiteille ympäri maailmaa. 

–  Tämä on iso asia alueellemme, ja toivotammekin airBalticin ilolla tervetulleeksi Tampere-Pirkkalaan. Tampereen seudulla on nyt kaivattu pikatie muualle Eurooppaan ja maailmalle. Uudet, suorat yhteydet helpottavat sekä yritysten kansainvälistymistä, osaajien ja opiskelijoiden houkuttelua, innovointia, matkailua että koko seudun elinvoiman kasvattamista entisestään. Tampereen seudun lisäksi uudet reitit palvelevat myös muun sisäisen Suomen tarpeita, sanoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Lentoliikennettä on kehitetty Tampereen kaupunkiseudulla vuosien ajan, ja vuodesta 2015 alkaen Business Tampereen saavutettavuuden kehitysohjelmassa. Pitkäjänteinen yhteistyö suorien lentoyhteyksien saamiseksi Eurooppaan Tampere-Pirkkalan lentoasemalta on tuottanut tulosta. AirBaltic on ensimmäinen kansainvälinen reittilentoyhtiö, joka perustaa kotikentän Suomessa muualle kuin Helsinkiin.

–  Tampereen kasvu ja vetovoima ovat nostaneet sen Suomen toiseksi metropoliksi. Sen ja Helsingin muodostama Suomen ainoa todellinen kasvukäytävä vahvistuu edelleen. Metropolialueen molemmat solmupisteet tarjoavat nyt sujuvat yhteydet maailmalle. Suorat Euroopan lennot varmistavat Tampereen kaupunkiseudun menestyksen ja kehityksen vientiteollisuuden, tapahtuma- ja elämystalouden sekä tutkimuksen ja innovaatioiden keskuksena pohjoisessa Euroopassa. Markkinaehtoinen lentoliikenne vahvistuu koko Suomea ajatellen ja se on hyvä asia sekä liike- että vapaa-ajan matkustajien kannalta, sanoo Business Tampereen ja Visit Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen.

–  Kyse ei ole vain siitä, miten Tampereelta pääsee maailmalle, vaan myös siitä miten tänne pääsee. Meillä on monipuolinen ja kansainvälinen yritysten ja tutkimuksen keskittymä, joka houkuttelee uusia yrityksiä, niiden yksiköitä, pääomasijoituksia ja osaajia. Avainhenkilöiden on päästävä liikkumaan sujuvasti ja nyt yhteytemme kannaltamme tärkeisiin keskuksiin kohenevat huomattavasti, Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen toteaa.

AirBaltic on jo aiemmin lentänyt Tampere-Pirkkalasta Riikaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anna-Kaisa Ikonen
Tampereen kaupungin pormestari
p. 040 590 9575

Teppo Rantanen
Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja
Tampereen kaupunki
p. 040 023 5442
teppo.rantanen@tampere.fi

Kuvat

Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere
Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere
Lataa
Kuva: Emil Bobyrev
Kuva: Emil Bobyrev
Lataa
Kuva: Emil Bobyrev
Kuva: Emil Bobyrev
Lataa
Kuva: Emil Bobyrev
Kuva: Emil Bobyrev
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme