Schneider Electric

Älykoti luo mielenrauhaa Naantalin Asuntomessuilla – Honka Haiku toimii harmoniassa luonnon kanssa

Jaa
  • Naantalin Asuntomessuille valmistuu hirsitalo, jonka suunnittelun lähtökohtana on ollut hyvä elämä. Asumisen ja elämisen helppoutta on haettu harmoniasta ja kunnioituksesta luontoon.
  • Turvallisuudesta huolehditaan automaattisesti, ja liiketunnistimet huolehtivat valojen tai muiden sähkölaitteiden syttymisestä ja sammumisesta käyttäjänsä elämänrytmin mukaan.
  • Toimintojen takana on moderni älylaitteisto, jonka avulla vaikkapa aamutoimet valon ja tuoreen kahvintuoksun säestämänä syntyy yhtä nappia painamalla.
  • Älykodinkin sähkökalusteet saadaan sulautumaan osaksi erilaisia tyylisuuntia. Honka Haikuun on valittu kontrastia tuovaa antrasiittia sekä pehmeää metallin sävyä, joka sulautuu kauniisti luonnollisiin hirsipintoihin.

Tiedote 18.5.2022 – Honka Haiku on asuntomessujen hirsitalokohde, jossa käytetään älykkään asumistekniikan lisäksi innovatiivista aurinkosähköjärjestelmää sekä vähäpäästöisiä M1-luokan materiaaleja.

– Schneiderin ratkaisut toimivat taustalla kuin ihmisen mieli. Kun ihmisten asumiseen liittyviä toiveita ja haaveita on kartoitettu, nousee esille yhä useammin harmonia luonnon kanssa. Tähän tarpeeseen olemme kehittäneet asumismukavuutta ja -turvallisuutta parantavia Wiser-tuotteita. Uskon, että tulevaisuudessa älykodit tulevat olemaan uusi normi, vähän samalla tapaa kuin automaattivaihteistot autoissa. Sellaiseen tottunut ei millään vaihda enää takaisin manuaaliseen, vertaa tuotepäällikkö Juhani Hallamaa Schneider Electricilta.

Honka Haiku on asuntomessujen hirsitalokohde, jossa tavoitteena on harmonisen asumismukavuuden ohella pienentää asumisen hiilijalanjälkeä ja tukea kestävää tulevaisuutta kauniista arkkitehtuurista ja sisustusratkaisuista tinkimättä.

Turvallisuutta ja tunnelmaa automatiikalla

Valaistus on tärkeä tunnelmanluoja ja sen säätäminen on tehty helpoksi. Erilaisia asukkaalle räätälöityjä tunnelmia voidaan tallentaa järjestelmään, jolloin tunnelmasta toiseen vaihtaminen käy yhtä nappia painamalla tai ääniohjauksella. Kahvinkeitin voi käynnistyä samalla, kun aamuvalaistus napsautetaan päälle tai silitysraudan pistorasia kytkeytyä pois päältä, kun asukas lähtee töihin. Asujan omat elämäntavat voidaan opettaa järjestelmälle, jolloin koti taipuu asukkaan elämisen tyyliin eikä päinvastoin.

– Vähintään yhtä tärkeä ominaisuus on turvallisuus. Liiketunnistimet seuraavat asukasta ja varmistavat, että valot syttyvät kylpyhuoneissa, portaikoissa ja muissa tiloissa ilman, että vaikka vauvaa kantavien käsien tarvitsee hapuilla katkaisijoita, kertoo Hallamaa.

Sensoreita käytetään muuhunkin kuin valaistuksen säätämiseen. Vesivuotosensori varoittaa, mikäli kylpyhuoneessa tukkeutuu viemäri tai astianpesukoneeseen tulee vuoto. Samalla voidaan pistorasioista kytkeä virrat pois automaattisesti. Järjestelmä valvoo ja hälyttää käyttäjänsä puhelimeen poikkeamista, ylimääräisistä liikkeistä tai muusta asiaankuulumattomasta toiminnasta.

– Matkoilla ollessa mielenrauhaa syntyy siitä, että koti voidaan tehdä sen näköiseksi, että siellä asutaan. Valot voi ajastaa helposti syttymään ja sammumaan aika ajoin ja etänäkin voi kameroiden kautta omin silmin tarkistaa, että kotona on kaikki hyvin, jatkaa Hallamaa.

Energiansäästöön on monta tapaa, talo lataa Naantalin aurinkoa virtuaaliakkuihin

Uuden polven innovatiivinen aurinkosähköjärjestelmä on luotu katolle asennettavilla kevyillä ja kestävillä ohutkalvopaneeleilla, jotka ovat käytössä huomaamattomia. Aurinkosähkö varastoidaan virtuaaliakkuihin, joista virtaa löytyy pilvisten päivien varalle.

– Älykodin luoma automatiikka edesauttaa energiansäästöä, kun turhia sähkösyöppöjä ei jää päälle silloin kun niitä ei tarvita. Älykkäiden pistorasioiden avulla asukkaat saavat tarkat tiedot siitä, missä ja milloin energiaa eniten kuluu, jolloin keinot säästökohteisiin löytyvät helpommin, muistuttaa Hallamaa.

Honka Haiku -kohteessa Schneiderin järjestelmä on ollut mukana jo suunnittelupöydältä saakka, mutta sen voi ottaa käyttöön myös jo rakennetuissa kohteissa. Asennus on sujuvaa ja huomaamatonta myös jälkikäteen ja luonnistuu myös asukkaalta itseltään.

Lue lisää:

Honka Haiku, https://www.honka.fi/fi/talouutuudet-2022/
Honka Haiku on moderni hirsitalo, jonka yhteys luontoon on poikkeuksellisen voimakas. Jokainen puu tontilla on pyritty säilyttämään ja rakennus on sovitettu tontin ympäristöön herkkävireisesti. Pohjoisen luonnon voima saa puhua ja sitä halutaan myös varjella. Honka Haikulla on harvinainen energialuokka A. Ekologisessa ja vastuullisessa rakennuksessa on haluttu varmistaa energiatehokkuus ja turvallisuus pitkäikäisillä ja älykkäillä ratkaisuilla. Älytalon aurinkosähköjärjestelmä sekä kulutuksen- ja kosteudenvalvonta tuovat mielenrauhaa ja auttavat säästämään energiaa.

Wiser Älykotijärjestelmä,https://www.se.com/fi/fi/home/smart-home/local/wiser/homeowner.jsp
Wiser Älykotiratkaisut luovat uudenlaista asumismukavuutta. Automaattisilla toiminnoilla asumiseen luodaan lisää viihtyisyyttä, huolettomuutta ja turvallisuutta sekä energiansäästöä. Älykäs ja kestäviä arvoja tukeva koti säästää aikaa ja rahaa sekä tekee kodista viihtyisän – tämän kaiken tarjoaa Wiser. Älypuhelimesta tai tabletista tulee kodin hallintapaneeli, jonka avulla voit etäohjata ja säätää kodin laitteita mistä tahansa.

Lisätietoja:

Juhani Hallamaa, juhani.hallamaa@se.com, 050 327 8388
Sara Orre, sara.orre@se.com, 044 550 4434

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Wiser sopii moneen sisustustyyliin
Wiser sopii moneen sisustustyyliin
Lataa
Asennat langattoman painikkeen vaikka peiliin
Asennat langattoman painikkeen vaikka peiliin
Lataa
Keittiön arkikin helpottuu älykodin avulla
Keittiön arkikin helpottuu älykodin avulla
Lataa
Leffailtaan sopiva tunnelma helposti Wiserilla
Leffailtaan sopiva tunnelma helposti Wiserilla
Lataa
Voit luoda sisustukseesi sopivan älykodin Exxact-sarjan avulla
Voit luoda sisustukseesi sopivan älykodin Exxact-sarjan avulla
Lataa
Wiser-kameroilla näet helposti mitä kotona tapahtuu
Wiser-kameroilla näet helposti mitä kotona tapahtuu
Lataa
Wiser-keskusyksikkö on helppo asentaa seinälle tai nojaamaan pöydälle telineeseen
Wiser-keskusyksikkö on helppo asentaa seinälle tai nojaamaan pöydälle telineeseen
Lataa
Wiser- langaton painike helpottaa nukkumaan menoa
Wiser- langaton painike helpottaa nukkumaan menoa
Lataa
Wiser-älykoti sopii myös mökille
Wiser-älykoti sopii myös mökille
Lataa
Wiser-ratkaisu
Wiser-ratkaisu
Lataa
Honka Haiku Naantalissa
Honka Haiku Naantalissa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Huipputunnustus Microsoftilta: Schneider Electric on vuoden 2022 energian ja kestävän kehityksen kärkikumppani1.7.2022 10:31:02 EEST | Tiedote

Schneider Electricin EcoStruxure™-ohjelmistoratkaisut erottuivat edukseen yli 3 900 ehdotuksen joukosta. Ehdotuksia saapui Microsoftille yli sadasta maasta. Energy & Sustainability 2022 Microsoft Partner of the Year -palkinnon voitto on uusi osoitus siitä, että Schneider Electricin ratkaisut ja palvelut auttavat asiakkaita saavuttamaan omat hiilineutraaliustavoitteensa. Tiedote, 1.7.2022 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric on voittanut Energy & Sustainability 2022 Microsoft Partner of the Year -palkinnon. Microsoft valitsi Schneider Electricin innovatiiviset EcoStruxure™-ohjelmistoratkaisut voittajaksi lukuisien kansainvälisten toimijoiden joukosta. Schneider Electric palkittiin edistyksellisistä asiakasratkaisuista ja -palveluista energian ja kestävän kehityksen alalla. Microsoftin Partner of the Year -palkinnoilla annetaan tunnustusta kumppaneille, jotka ovat kehittäneet ja ottaneet käyttöön poikkeuksellisen onnistuneita Microsoft-pohjaisia

Tunnustusta yhdenvertaisuudesta – Schneider Electric Equileapin sadan tasa-arvoisimman yrityksen listalla29.6.2022 09:30:00 EEST | Tiedote

Schneider Electric nousi 20. sijalle Equileapin kansainvälisessä 2022 Gender Equality -raportissa, jossa seurattiin sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumista yrityksissä. Viidettä kertaa julkaistussa raportissa tarkasteltiin kansainvälisiä yrityksiä yhdeksällätoista mittarilla. Tiedote, 29.6.2022 – Schneider Electric on 20 parhaan yrityksen joukossa Equileapin viidennessä vuosittaisessa Gender Equality Global Report & Ranking -raportissa. Equileap listasi sata kansainvälistä yritystä, joissa sukupuolten tasa-arvo toteutuu parhaiten. Equileapin raportti tarjoaa kokonaiskatsauksen eri maiden ja liiketoiminta-alueiden tilanteeseen sukupuolten tasa-arvon saralla. Tasa-arvon toteutumista tarkasteltiin yhteensä 19 kriteerillä, kuten palkkatasa-arvo, naispuolisten työntekijöiden määrä yrityksessä ja mahdollisuus maksettuun vanhempainvapaaseen sekä käytössä olevat toimenpiteet ja toimintaohjeet häirinnän torjumiseksi. Equileapin arvioinnissa oli mukana 3 895 yritystä, jotka toimivat 23 maass

Kimmo Vehviläinen hankki kotiinsa hotellimukavuutta – piiloon lisätty äly tuo kiksejä arkeen28.6.2022 09:19:33 EEST | Tiedote

Valaistus on keskeinen tunnelmantekijä. Schneider Electricin Wiser-älykotiratkaisun avulla erilaisia tunnelmia luodaan yhtä nappia painamalla. Järjestelmän asentaminen käy helposti ja huomaamattomasti myös jälkiasennuksena. Automaattiset toiminnot luovat koteihin lisää viihtyisyyttä ja turvallisuutta ja älykodin ohjaus toimii kätevällä älypuhelinsovelluksella. Tiedote, 28.6.2022 – Nehän on eri ihmisillä erilaisia. Esimerkiksi, että on lempinojatuoli ja lukuvalo. Siihen vielä vaikka takkatuli ja pikku pöydällä vieressä kuppi kuumaa kaakaota, maalailee Kimmo Vehviläinen mielikuvaa viihtyisästä kodin tunnelmasta. Vehviläisen kotiin on asennettu Schneider Electricin Wiser-älykotiratkaisuja, jotka sopivat viihtyisyyttä ja hyvää tunnelmaa arvostavalle perheelle. Kovimmalla kulutuksella ovat kylpyhuoneisiin asennetut liiketunnistimella toimivat valaisimet, joiden avulla valot syttyvät ja sammuvat automaattisesti. – Tuntuu pieneltä jutulta, mutta on sellaista mieltä ylentävää arjen luksusta. Y

Schneider Electricin EcoStruxure Automation Expert 22.0 on entistä joustavampi ratkaisu ohjelmistokeskeiseen automaatioon21.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Uraauurtava ohjelmistokeskeinen automaatiojärjestelmä parantaa ratkaisevasti toiminnan tuottavuutta sekä investoinneista saatavaa hyötyä. Tiedote, 21.6.2022 – Energianhallinnan ja automaatioratkaisuiden suunnannäyttäjä Schneider Electric on lanseerannut EcoStruxure™ Automation Expert -järjestelmän version 22.0. Uuden version avulla seuraavan sukupolven automaatiovalmiuksia voidaan hyödyntää kappaletavara-automaatiossa, logistiikassa sekä veden ja jäteveden käsittelyssä entistä paremmin. EcoStruxure Automation Expert on maailman ensimmäinen avoin ohjelmistokeskeinen automaatiojärjestelmä, jonka käyttö on ennennäkemättömän joustavaa. Versiossa 22.0 järjestelmää on kehitetty entisestään parantamalla seuraavia ominaisuuksia: segmenttien komentojen ja energianhallintalaitteiden sisältökirjastoja laajennettu graafisen käyttöliittymän muutokset joustavaan koodinkehitykseen tietoturvaa parannettu entisestään Excel bulk-engineering -tuki DEXPI-liityntärajapinta PI&D-suunnitteluympäristöön laaje

Schneider Electricin uusilla EcoStruxure™-ratkaisuilla kohti kiinteistöjen hiilineutraaliutta20.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

EcoStruxure Building Operation 2022 helpottaa kiinteistöjen teknisten järjestelmien ja datan yhdistämistä sisäisesti ja ulkoisesti. Sen avulla kiinteistö voidaan myös integroida vaivattomasti uusiutuviin energianlähteisiin. SpaceLogic Insight -sensori kerää jäsenneltyä olosuhdedataa, mikä parantaa toiminnan tehokkuutta ja auttaa ympäristö- ja hyvinvointisertifikaattien hakemisessa. Tiedote, 20.6.2022 – Kestävän kehityksen, energianhallinnan ja automaation digitalisoinnin edelläkävijä Schneider Electric on lanseerannut kaksi uutta ratkaisua, jotka parantavat kiinteistöjen energiatehokkuutta, asumismukavuutta ja hiilineutraaliutta. EcoStruxure™ Building Operation 2022 on avoin ja helposti integroitava älykäs kiinteistönhallintajärjestelmä, ja SpaceLogic™ Insight -huonesensori mahdollistaa tilojen ja huoneiden käyttäjämääriin pohjautuvan olosuhteiden ohjaamisen ja valvonnan. EcoStruxure Building -ratkaisut tuovat asiakkaille jopa 40 %:n säästön1 energiankulutukseen, tehostavat tilojen käy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme