LOGOMO

Art Goes Logomo – suurin nykytaiteen ryhmänäyttely kahteen vuosikymmeneen Turussa

Jaa

Turussa on esillä suurin nykytaiteen ryhmänäyttely kahteenkymmeneen vuoteen. Art Goes Logomo esittelee 20 kansainvälistä nykytaiteilijaa meiltä ja muualta suuressa Logomo-salissa 10.6.-13.8.2017. Monet ulkomaisista, kansainvälisesti tunnetuista taiteilijoista ovat ensimmäistä kertaa esillä Suomessa ja myös suuri osa näyttelyn teoksista on ennennäkemättömiä. Tai ennenkuulemattomia, kuten Roberto Pugliesen vaikuttava La Finta Semplice. Art Goes Logomo -näyttely on koottu Logomon ja nykytaiteen galleria MAKASIINI CONTEMPORARYn yhteistyönä.

Galleristi Frej Forsblom, MAKASIINI CONTEMPORARY sekä Roberto Pugliesen teos La Finta Semplice.
Galleristi Frej Forsblom, MAKASIINI CONTEMPORARY sekä Roberto Pugliesen teos La Finta Semplice.

Valtava ääni-installaatio johtaa nykytaiteen maailmaan

Ryhmänäyttelyn kuraattorina toimii galleristi Frej Forsblom, joka on koonnut Logomo-saliin korkealaatuisen kattauksen nykytaiteen eri ilmaisumuotoja – installaatioita, videoita, valokuvia, veistoksia ja maalauksia.

Näyttelytilan keskiössä on Roberto Pugliesen erilaisista jousisoittimista koostuva La Finta Semplice -ääni-installaatio, jonka äänimaailma valtaa koko salin. Se johdattaa kävijän yhä syvemmälle nykytaiteen moniulotteiseen maailmaan.

Ennennäkemätöntä Suomessa

Näyttely on läpileikkaus sekä nuoren polven että hiukan vakiintuneemmista nykytaiteilijoista, jotka kaikki ovat kiinnostavassa vaiheessa uraansa. Monet heistä ovat maailmalla erittäin tunnettuja, ja nyt heidän teoksiaan nähdään myös täällä.

- Pugliese on nyt ensimmäistä kertaa esillä Suomessa, samoin esimerkiksi Nir Hod, Angel Otero ja Bosco Sodi, Forsblom luettelee.

Kotimaisia taiteilijoita edustavat muiden muassa Nanna Susi, Osmo Rauhala ja Katja Tukiainen.

- On hienoa nostaa kotimaista nykytaidetta kansainvälisten teosten rinnalle ja näyttää, että taustoilla ei ole sinänsä merkitystä, kun taide on tarpeeksi korkealaatuista, Forsblom kuvailee.

Logomo antaa taiteelle tilaa

Logomo tulee jatkossa olemaan vakavasti otettava lisä museo- ja galleriakenttään. Näyttelytilana toimiva Logomo-sali on korkea ja monipuolisesti muokattava tila, joka mahdollistaa ripustamisen ja näytteillepanon taiteen ehdoilla. Tavoitteena on tehdä Logomon taidenäyttelyistä jokavuotinen tapahtuma, joka tuo korkeatasoista kansainvälistä taidetta myös museoiden ulkopuolelle. Ensimmäinen Art Goes Logomo viitoittaa tälle tietä.

Art goes Logomo -ryhmänäyttely on avoinna 10.6.-13.8.2017 päivittäin (ei juhannusviikonloppuna).

Näyttelyn taiteilijat

 

Ulkomaiset: Gerald Davis (USA), Luis Gispert (USA), Nir Hod (Israel), Fabian Marcaccio (Argentiina), Bosco Sodi (Meksiko), Angel Otero (Puerto Rico), Rannva Kunoy (Färsaaret) ja Roberto Pugliese (Italia).

Suomalaiset: Viljami Heinonen, IC-98 (Visa Suonpää ja Patrik Söderlund), Ola Kolehmainen, Sami Korkiakoski, Heikki Marila, Leena Nio, Osmo Rauhala, Nanna Susi, Riiko Sakkinen, Tommi Toija, Katja Tukiainen ja Jenni Vakkilainen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa näyttelyn sisällöstä:
Frej Forsblom
MAKASIINI CONTEMPORARY
040 540 8748
frej@makasiinicontemporary

Lisätietoa Logomosta:
Päivi Rytsä
Logomo
050 596 0773
paivi.rytsa@logomo.fi

Kuvat

Galleristi Frej Forsblom, MAKASIINI CONTEMPORARY sekä Roberto Pugliesen teos La Finta Semplice.
Galleristi Frej Forsblom, MAKASIINI CONTEMPORARY sekä Roberto Pugliesen teos La Finta Semplice.
Lataa
Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä sekä MAKASIINI CONTEMPORARYn galleristi Frej Forsblom avajaispäivän tunnelmissa.
Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä sekä MAKASIINI CONTEMPORARYn galleristi Frej Forsblom avajaispäivän tunnelmissa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

LOGOMO
LOGOMO
Köydenpunojankatu 14
20100 TURKU

029 123 4800http://www.logomo.fi

Logomo on kulttuurin, taiteen ja luovan talouden keskus, joka toimii entisessä VR:n konepajassa rautatieaseman ja ydinkeskustan läheisyydessä Turussa. Logomossa järjestetään konsertteja, kokouksia, seminaareja, kongresseja, teatterinäytöksiä, messuja, näyttelyjä, elokuvaesityksiä sekä erilaisia yksityistilaisuuksia. Viime vuonna Logomossa pidettiin noin 1000 eri tilaisuutta, ja talon kävijämäärä oli 369 000 henkilöä. Logomon toimitiloissa, Byråssa ja Konttorissa, työskentelee päivittäin yli 400 ihmistä noin 70 yrityksessä. Logomossa on myös taiteilijatyöhuoneita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta LOGOMO

Uusia nimityksiä Turun Logomon kokous- ja tapahtumapalveluissa30.11.2017 10:01Tiedote

Elina Tikkakoski myyntineuvottelijaksi Logomoon Elina Tikkakoski (27) on aloittanut Logomon myyntineuvottelijana 23.10.2017. Tikkakoski vastaa kokousten ja pienempien seminaarien myynnistä ja varauksista. Tikkakoski on koulutukseltaan Bachelor of Business Administration ja viimeistelee KTM -tutkintoaan. Jonne Haavisto tuotantopäälliköksi Logomoon Jonne Haavisto (30) on aloittanut Logomon tuotantopäällikkönä 1.10.2017. Haavisto vastaa tapahtumatilojen teknisestä ylläpidosta ja tuotannon asiakaspalvelusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme