Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

D-rakennus kokonaan käyttöön tammikuussa

Jaa

Tays Keskussairaalan etupihakokonaisuus on kokonaan valmis, kun uuden pääsisäänkäynnin kupeessa oleva D-rakennus avataan tammikuussa. D-rakennuksessa toimivat Tays Syntymäpaikka, tuki- ja liikuntaelinkeskus, verisuoni- ja toimenpideradiologinen keskus sekä välinehuolto. Ensimmäiset tules-päivystysleikkaukset tehdään uusissa tiloissa 8.1.2020 ja ensimmäiset synnyttäjät pääsevät uusiin tiloihin 15.1. alkaen. D-rakennuksen katolla on uusi helikopterikenttä, joka mahdollistaa aiempaa suurempien helikoptereiden laskeutumisen esimerkiksi suuronnettomuustilanteissa.

D-rakennus otetaan kokonaisuudessaan käyttöön tammikuussa 2020.
D-rakennus otetaan kokonaisuudessaan käyttöön tammikuussa 2020.

Taysilla on edessään mittavat muutot, kun toimintoja siirretään vanhoista tiloista uuteen D-rakennukseen Elämänaukiolle.

Muuttojen aikanakin sairaala toimii keskeytyksettä, ja esimerkiksi synnytysyksikössä on muuttovaiheessa kaksinkertainen hätäsektiovalmius.

Tuki- ja liikuntaelinkeskuksessa toimii ortopedia, käsikirurgia sekä plastiikkakirurgia. Tiloissa on 9 salia, joissa yhteensä 12 leikkauspöytää sekä toimenpidesali pienempää kirurgiaa varten. Saleista kaksi on uudenlaisia ns. LATO-saleja, joissa useampi leikkaustiimi työskentelee yhtä aikaa. Leikkauspöytien välissä on ilmavirtaseinä, jonka avulla tila pysyy puhtaana. Tules-keskuksessa tehdään lähes 6000 leikkausta vuodessa, näistä päivystysleikkauksia on n. 60 prosenttia.

Tays Syntymäpaikka kattaa vastasyntyneiden tehohoidon, synnytykset, raskaana olevien poliklinikka- ja sairaalahoidon sekä naistentauti- ja raskauspäivystyksen. Raskaana olevien vuodeosastolla on 18 paikkaa, näistä suurin osa on yhden hengen huoneissa. Synnytyshuoneita on 19 ja leikkaussaleja 2 sekä lisäksi 5 tarkkailupaikkaa. Uutuutena Taysissa on vesisynnytysten mahdollisuus. Vastasyntyneiden tehohoitoyksikössä on 17 tehohoitopaikkaa ja 22 tarkkailupaikkaa. Taysissa syntyy vuosittain noin 4400 lasta.

Verisuoni- ja toimenpideradiologiseen keskukseen kuuluu verisuonikirurgian poliklinikka, vuodeosasto ja leikkaustoiminta sekä toimenpideradiologian toiminnot. Moniammatillinen suonensisäisten hoitojen ja hybriditekniikoiden erikoisyksikkö hyödyntää uusinta teknologiaa verisuonisairauksien sekä muiden vähäistä leikkauksellista kajoamista vaativien sairauksien hoidossa.

Välinehuolto aloitti toimintansa uusissa tiloissa jo marraskuussa. Yksikkö huolehtii sairaalan instrumenttien ja välineiden desinfioinnista, sterilisoinnista ja puhdistuksesta. Uudet tilat ovat tehostaneet prosesseja: ennen kuljetuskalusto pestiin ja desinfioitiin käsin, nykyään koneellisesti. Ainutlaatuisena Suomessa Taysin välinehuollossa on sähkösäätöinen esikäsittelypiste. Ergonomiaan on muutenkin kiinnitetty huomiota suunnitteluvaiheesta lähtien. 

Rakennuksen katolla oleva uusi helikopterikenttä parantaa Pirkanmaan suuronnettomuusvalmiutta. Aiempaa isompi helikopterikenttä mahdollistaa rajavartiolaitoksen sekä puolustusvoimien isokokoisten helikopterien laskeutumisen, nykyisellä kentällä tämä ei ole ollut mahdollista. Helikopterikenttä on valmis käyttöön 2.1.2020.

D-rakennuksen avaamisajat


Tuki- ja liikuntaelinkeskus, 7. ja 8. kerros

7.1. tuki- ja liikuntaelinkeskuksen vuodeosasto

8.1. klo 8, tuki- ja liikuntaelinkirurgian leikkausosasto sekä pehmytkirurgian päivystysleikkaustoiminta

9.1. tuki- ja liikuntaelinkirurgian poliklinikka


Tays Syntymäpaikka

14.1. vastasyntyneiden tehohoitoyksikkö, 5. krs

15.1. klo 9, synnytykset, 4. krs

16.1. klo 8 raskaana olevien vuodeosasto sekä naistentauti- ja raskauspäivystys, 3. krs

17.1. äitiyspoliklinikka, 3. krs

Verisuoni- ja toimenpideradiologia, 2. krs

24.1. klo 15, vuodeosasto

27.1. leikkaus- ja poliklinikkatoiminta

Toimenpideradiologia siirtyy uusiin tiloihin vaiheittain 27.1. alkaen.

Lisätietoja:

Tuki- ja liikuntaelinkeskus, ylilääkäri Heikki Mäenpää, puh. 03 311 67631

Verisuonikirurgia ja toimenpideradiologia, ylilääkäri Velipekka Suominen, puh. 03 311 65049

Tays Syntymäpaikka, apulaisylilääkäri Outi Palomäki, 03 311 64510

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

D-rakennus otetaan kokonaisuudessaan käyttöön tammikuussa 2020.
D-rakennus otetaan kokonaisuudessaan käyttöön tammikuussa 2020.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Eturauhassyöpä ja alaraajojen valtimotauti teemoina Tays tutuksi -luentosarjan aloituksessa 22.1.17.1.2020 11:10:40 EETTiedote

Tays tutuksi -yleisöluennot valottavat kevätkaudella uusinta tutkimusta ja hoitoa. Ensimmäinen luento pidetään 22.1. otsikolla "Miesten päivä". Professori Teuvo Tammela kertoo eturauhassyövän hoidosta ja verisuonikirurgian dosentti Velipekka Suominen ikääntyvillä miehillä yleisestä alaraajojen valtimotaudista ja sen hoidosta. Luentoja voi seurata myös verkosta.

Taysin kuvantaminen hakee uusia ratkaisuja lääketieteellisten tutkimusten käsittelyyn virtuaalitodellisuuden ja tekoälyn avulla10.1.2020 11:06:16 EETTiedote

Digitaalinen kolmiulotteinen kuvantaminen on keskeinen osa modernia lääketiedettä. Kasvojen alueen tietokoneavusteinen leikkaussuunnittelu ja 3D-tulostus ovatkin jo arkipäivää Kuvantamiskeskus- ja apteekkiliikelaitoksen S-kuvantamisen yksikössä. Muun muassa magneettitutkimus, tietokonetomografia ja kartiokeilatietokonetomografia antavat tietoa sairauksien diagnosointiin ja hoidon suunnitteluun sekä mahdollistavat tietokoneavusteisen leikkaussuunnittelun ja 3D-tulostuksen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme