Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Diakin uusi toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen: ”Diak rakentaa kestävää ja tasa-arvoista maailmaa”

Jaa

Diakonia-ammattikorkeakoulun tuore toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen on aloittanut työnsä maanantaina 25. tammikuuta 2021. Hänen keskeisenä tehtävänään on luotsata Diakia uuden strategian mukaisesti.

Elina Juntunen. Kuva: Juho Vuohelainen
Elina Juntunen. Kuva: Juho Vuohelainen

Diakissa opiskelu ja työskentely tähtää kestävän ja tasa-arvoisen maailman rakentamiseen.

– Teemme työtä sen eteen, että kohtaamisen taito säilyy, kasvaa ja kehittyy yhteiskunnassa. Sitä taitoa tarvitsevat meiltä valmistuvat sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen alan ammattilaiset. Kohtaamisen taitoa tarvitaan myös yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja rakenteiden muuttamiseen niin, että moninainen yhteiskuntamme on hyvä jokaiselle sen jäsenelle, Juntunen sanoo.

Juntunen pitää Diakin uutta strategiaa tulevien vuosien askelmerkkien perustana.

– Se viitoittaa Diakin suunnan ja sen, mihin meidän tulee keskittyä. Strategiamme on haastava ja kunnianhimoinen, Juntunen kertoo.

Strategian mukaisesti Diak tulee jatkossa tarjoamaan opetusta liikkuvan kampuksen mallilla ja tiivistämään kampusverkostoaan. Diakilla on tällä hetkellä viisi kampusta ympäri Suomea: Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä, Porissa ja Turussa.

Strategian mukaisesti kampusten lukumäärä tiivistetään kolmeen lähivuosina. Vielä ei ole päätöstä siitä, millaiseksi uusi kampusrakenne muotoutuu. Diakin hallituksen on määrä tehdä päätös uudesta kampusrakenteesta viimeistään toukokuussa 2021.

– Minun tehtävänäni on rakentaa yhdessä Diakin hallituksen, johtoryhmän ja Diakin asiantuntijoiden kanssa tiekarttaa siitä, miten lähdemme toteuttamaan strategiaamme konkreettisesti ja käytännössä, Elina Juntunen linjaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Elina Juntunen. Kuva: Juho Vuohelainen
Elina Juntunen. Kuva: Juho Vuohelainen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Uudistettu karttapalvelu paljastaa hyvinvoinnin katvealueet9.2.2021 08:16:00 EETTiedote

Diakonia-ammattikorkeakoulussa on kehitetty Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelu, joka tuottaa tutkittua tietoa eri kuntien, seutukuntien ja maakuntien huono-osaisuudesta. Nyt julkaistu uusi versio tarjoaa vertailutietoa alueiden hyvinvoinnin tilanteesta maan keskitasoon verrattuna sekä hyvinvoinnin muutoksista 2010-luvulla. Palvelun avulla saadaan tietoa, millä alueilla hyvinvoinnissa on merkittäviä vajeita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme