Pohjois-Karjalan ELY-keskus

ELY-keskuksissa tehdään vaikuttavaa työtä alueen parhaaksi

Jaa

Sidosryhmätutkimuksen tulosten mukaan ELY-keskukset koetaan asiantunteviksi, yhteistyökykyisiksi ja helposti lähestyttäviksi kumppaneiksi. Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen tulokset olivat parhaiden joukossa.

ELY-keskusten sidosryhmille toteutettiin laaja kysely syksyn 2021 aikana. Kahden vuoden välein toteutettavan sidosryhmätutkimuksen tulokset osoittavat, että sidosryhmät kokevat ELY-keskuksen kanssa tehdyn yhteistyön tärkeäksi tuloksen ollessa asteikolla 1–5 peräti 4,48.  Lähes yhdentoista toimintavuotensa aikana ELY-keskukset ovat tulleet myös alueensa sidosryhmille tutuiksi.  ELY-keskukset koetaan asiantunteviksi, yhteistyökykyisiksi ja helposti lähestyttäviksi kumppaneiksi.

Vaikuttavuuden osalta ELY-keskuksien nähtiin onnistuneen toimillaan vaikuttamaan myös työllisyysasteen myönteiseen kehitykseen (3,62). ELY-keskukset koettiin omilla keinovalikoimillaan myös aktiivisiksi vaikuttajiksi ilmastomuutoksen hillinnässä (3,52) sekä digitaalisuuden kehittämisessä (3,67).

Korona-ajan yhteistyö yrityspuolen kanssa koettiin hyväksi ja myös tukimuodot ovat toimineet alkuvaikeuksien jälkeen kohtuullisen hyvin. Yksittäisillä alueilla koettiin myös, että työllisyyskokeilujen alettua yhteistyö on jatkunut saumattomana ELY-keskuksen kuten myös TE-toimistonkin kanssa. Ilmastonsuojeluasioiden neuvottelupäivät ja ilmastoyhteistyö maakuntaliittojen ja ELY-keskusten kanssa on koettu hyväksi yhteistyömuodoksi. Yhteiset säännölliset TEAMS-palaverit yrityspalvelutoimijoiden kanssa oli aloitettu korona-aikana monella alueella. Sähköisten asiointijärjestelmien koettiin nopeuttaneen käsittely- ja päätöksentekoprosesseja.

Kehittämiskohteiksi nähtiin vielä vahvempi alueellisen kehittäjäroolin edistäminen. ELY-keskusten toivottiin ottavan entistä vahvempaa roolia alueellisessa ratkaisukeskeisyyteen perustuvassa vaikuttamisessa. Huolta vastaajat kantoivat ELY-keskusten riittävän ammattitaitoisen henkilöstön riittävyydestä. Tämän nähtiin voivan olla monella tapaa osin myös pullonkaulana.

Koska ELY-keskusten toimintakenttä ja palvelut ovat hyvin moninaiset, näkyi tämä vastaajien mielestä samalla sisäisen yhteistyön sekä vastuiden jaon osalta kehittämisen paikkana. Sidosryhmät korostivat kokonaiskuvan muodostamista ja kokonaisvaltaista asioiden käsittelyä.

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen tulokset parhaiden joukossa

Pohjois-Karjalan ELY-keskukselle annettu kokonaistyytyväisyysarvosana oli valtakunnallisesti neljänneksi paras ollen 4,14. Kokonaistyytyväisyys kaikkien ELY-keskusten toimintaan oli myös hyvä 4,00. Luku on lähes samalla tasolla vuoden 2019 tutkimuksen kanssa (4,01). Tulosten säilyessä samalla korkealla tasolla voidaankin pitää hyvänä onnistumisena huomioiden lähes kahden viime vuoden poikkeuksellinen Covid19 -ajanjakso. Vastaajamäärä 1792 (vastausaktiivisuus 30 %) on pysynyt edellisten vuosien tasolla.              

ELY-keskusten väliset kokonaistyytyväisyysarvosanat vaihtelivat 3,85–4,25 välillä. Erot ovat ELY-keskusten välillä pienentyneet aikaisempaa nähden. Onnistumisina nousi vahvasti esille sujuva ja mutkaton yhteistyö sekä asiantuntijatasolla tehtävä erinomainen yhteistyö. Uusi sidosryhmätutkimus julkaistiin 17.11.2021 ja ELY-keskusten sidosryhmätyön onnistumisia kannattaa seurata myös alueellisesti. Kaiken kaikkiaan yhteistyöhön ELY-keskusten kanssa ollaan tyytyväisiä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

LISÄTIETOJA tutkimuksesta:
Jussi Kleemola, BroadScope Management Consulting Oy, 050 308 7870
Teija Junttila, KEHA-keskus, kehittämisasiantuntija, p. 0295 020 277

Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Ylijohtaja Ari Niiranen, puh. 0295 026 060
Team Finland kasvu- ja kansainvälistymiskoordinaattori Tapio Kinnunen, puh. 0295 026 063
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Torikatu 36 A, PL 69
80101 Joensuu

0295 026 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-karjala

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Karjalan ELY-keskus

ELY-keskuksen rahoituksella tukea työllisyyden ja digiosaamisen edistämiseen sekä ilmastonmuutokseen sopeutumiseen9.5.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

ELY-keskus myönsi Pohjois-Karjalaan alkuvuodesta kehittämisrahoitusta yli 4,7 miljoonaa euroa. Eniten tukea myönnettiin digiosaamista, työllisyyttä ja osallisuutta parantavaan toimintaan. Maaseuturahaston vajaan puolen miljoonan euron tuella käynnistyvät yli miljoonan euron investoinnit. Uuden ohjelmakauden yritystukihaku on lähtenyt hyvin käyntiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme