Pohjois-Karjalan ELY-keskus

ELY-keskus myönsi Pohjois-Karjalan yrityksille ja yhteisöille tukea vuoden toisella neljänneksellä yhteensä liki 2,3 miljoonaa euroa

Jaa

Maaseuturahaston 1,3 miljoonan euron yritystuella käynnistyvät yli 3,5 miljoonan euron investoinnit. Uuden ohjelmakauden yritystukihaku on lähtenyt hyvin käyntiin, mutta päätöksiä ei olla päästy tekemään järjestelmäongelmien vuoksi.

ELY-keskus myönsi huhti–kesäkuun aikana maakunnan yrityksille ja yhteisöille yhteensä liki 2,3 miljoonaa euroa erilaista kehittämisrahoitusta. Tuesta suurin osa myönnettiin EU:n maaseuturahastosta.

Maaseuturahaston jatkuvasta hausta myönnettiin yritystukea yli 1,3 miljoonaa euroa, jolla käynnistyvät yli 3,5 miljoonan euron investoinnit. Maaseuturahaston hankerahoitusta eri yhteisöille myönnettiin yli 882 tuhatta euroa. Yritystukea myönnettiin 22 eri kohteelle ja hankerahoitusta 25 eri hankkeelle.

Rakennerahasto-ohjelmakausien vaihdos näkyy rahoituksessa siten, että yritysten kehittämisavustuspäätöksiä ei olla vuoden toisella vuosineljänneksellä päästy tekemään EURA2021-järjestelmän ongelmien vuoksi. Ensimmäiset päätökset päästään tekemään todennäköisesti syys–lokakuun aikana.

ESR+- ja EAKR-kehittämishankkeiden haut avautuivat toukokuun alussa. Ensimmäisen haun painopisteenä oli rekrytointiin ja työperäiseen mahanmuuttoon liittyvien palveluiden ja osaamisen kehittäminen, jatkuvan oppimisen edistäminen työelämässä ja koulutuksessa aliedustettujen toimintaryhmien ohjaus ja neuvonta sekä osallisuutta ja toimintakykyä edistävä.

EU:n uuden ohjelmakauden aikana jätettyjä hakemuksia on kesäkuun loppuun mennessä kertynyt yhteensä 270. Vaikka järjestelmät eivät vielä mahdollista päätöksentekoa hakemuksista, ELY-keskus on omissa sisäisissä prosesseissaan vienyt hakemuksia eteenpäin. Näin päätöksiä päästään tekemään mahdollisimman pian, kun järjestelmät tämän mahdollistavat.

Pohjoiskarjalaisille yrityksille myönnettiin erilaisten kehittämispalveluiden hankintaan tukea yli 90 tuhannella eurolla. Eniten palveluita myönnettiin kasvu, kansainvälistyminen ja uudistuminen -teemaisiin konsultointeihin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut:
Yksikön päällikkö Kalevi Pölönen, p. 0295 026 091, Etelä-Savon ELY-keskus
Rahoituspäällikkö Pekka Pelkonen, p. 0295 026 086, Etelä-Savon ELY-keskus

Euroopan sosiaalirahaston (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) hankerahoitus:
Rahoituspäällikkö Timo Ollila, p. 0295 026 695, Etelä-Savon ELY-keskus

Maaseudun yritystuki ja hankerahoitus:
Yksikön päällikkö Timo Tanskanen, p. 0295 026 170, Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Johtava asiantuntija Jarmo Heikkilä, p. 0295 021 165, Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Torikatu 36 A, PL 69
80101 Joensuu

0295 026 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-karjala

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Pohjois-Karjalassa oli lokakuun lopussa 8 456 työtöntä22.11.2022 08:00:00 EET | Tiedote

Pohjois-Karjalassa oli lokakuun lopussa 8 456 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaiseen verrattuna työttömien määrä oli laskenut 6 % (493 henkilöä). Lomautettuja Pohjois-Karjalassa oli lokakuun lopussa 364 henkilöä, lähes saman verran kuin vuosi sitten. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta (71 466 henkilöä) oli 11,8 %. Vuosi sitten työttömien osuus työvoimasta oli 12,5 %. Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli 8,8 %, vuotta aikaisemmin osuus oli 9,8 %. Työllisyyskatsaus-sivusto Pohjois-Karjalan työllisyyskatsaus kokonaisuudessaan löytyy työ- ja elinkeinoministeriön Työllisyyskatsaus-sivustolta. Sivustolla ovat myös koko maan sekä kaikkien ELY-keskusalueiden työllisyyskatsausaineistot. Työnvälitystilasto Tilastokeskuksen StatFin-palvelussa Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston keskeiset tiedot julkaistaan myös Tilastokeskuksen ilmaisessa StatFin-tilastotietokannassa (stat.fi) Pohjois-Karjalan työllisyyskatsaus ja nuorisotyöttömyyden seuranta -dokumentit Tuore työlli

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme