Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo on jälleen Suomen toiseksi suosituin kongressikaupunki

Jaa

Espoolla on syytä juhlaan kongressirintamalla: Kaupungissa järjestettiin vuonna 2017 yhteensä 82 kansainvälistä kongressia, joihin osallistui noin 6800 delegaattia. Kansainvälisistä kongresseista saatu matkailutulo Espoolle oli yli 9 miljoonaa euroa. Samalla Espoo saavutti takaisin asemansa Suomen toiseksi suosituimpana kongressikaupunkina.

Suomessa järjestettiin vuonna 2017 enemmän kongresseja kuin koskaan aiemmin. Viime vuoden aikana järjestettiin kaikkiaan 791 kansainvälistä järjestökongressia, joissa vieraili ennätykselliset 111 188 kongressikävijää. Kasvua edellisvuoteen syntyi 22 prosenttia. Kokonaismatkailutulovaikutus Suomessa oli noin 149 miljoonaa euroa.

Valtaosa Suomen kongresseista järjestettiin pääkaupunkiseudulla. Järjestökongressien lukumäärä Espoossa kasvoi vuonna 2017 yli 54 prosenttia ja Helsingissä yli 28 prosenttia. Espoon huikean kasvuluvun taustalla on kaupungin tärkeimpien kongressitalojen, Dipolin ja Hanasaaren peruskorjauksien valmistuminen ja talojen avautuminen kongressiasiakkaille.

- Espoolla oli hieno kongressivuosi 2017. Ennen kaikkea olen iloinen, että saavutimme aiempien vuosien tason kongressien määrässä ja nousimme takaisin Suomen toiseksi suosituimmaksi kongressikaupungiksi. Suomen 100-vuotisjuhlavuodella oli varmasti myös oma vaikutuksensa positiiviseen kehitykseen. Kaiken kaikkiaan Suomi nähdään tällä hetkellä erittäin kiinnostavana kohteena kansainvälisille kongresseille, kertoo Visit Espoon kongressipäällikkö Miikka Valo.

Kongresseilla on suuri imagollinen merkitys Espoolle

Kansainväliset kongressit ja yritystapahtumat ovat erinomainen keino tuoda esille espoolaista osaamista kansainväliselle yleisölle ja rakentaa Espoon imagoa tutkimuksen edelläkävijänä ja innovaatioiden syntyalustana. Kongressit lisäävät kansallista ja kansainvälistä verkostoitumista ja vuorovaikutusta sekä kasvattaa luonnollisesti kaupungin ja yliopiston mainetta ja tunnettavuutta. Kongressit edesauttavat parhaassa tapauksessa myös uusien tutkimushankkeiden syntymistä sekä lisää tutkija- ja opiskelijavaihtoa yliopistojen ja tutkimuslaitosten välillä.

- Perinteisesti Espoon kongressimaailma on ollut teknologiapainotteinen, mutta Aalto-yliopiston kaikkien ydintoimintojen keskittäminen Espooseen avaa meille uusia mahdollisuuksia myös kauppatieteiden ja taiteen kongressien suuntaan. Jo tulevana kesänä Espoossa järjestetään huomattava taiteen alan kongressi InSEA, johon järjestäjä odottaa noin 500 osallistujaa, iloitsee Valo.

Espoo kestävän kehityksen edelläkävijöiden joukossa kongressialalla

Espoon kaupunki on tutkitusti Euroopan taloudellisesti, sosiaalisesti, kulttuurisesti ja ekologisesti kestävin kaupunki. Kaupungin Convention Bureau eli Visit Espoo haluaa olla myös kokous- ja kongressitoimialan edelläkävijänä kestävän kehityksen saralla. Global Destination Sustainability -indeksi mittaa kaupungin ympäristötekoja ja paikallisen Convention Bureaun toimintaa sekä palveluntarjoajien sitoutumista kestävyyden näkökulmasta. Tuoreimmassa GDS-listauksessa Espoo on sijalla 14.

Espoo haluaa erottautua kestävän kehityksen markkinointiviestinnällään myös kotimaan kokousmarkkinassa. 11.-12.4. järjestettävillä Kongressimessuilla Visit Espoo viestii kestävämpien ja ympäristöystävällisempien kokousten ja tapahtumien järjestämisestä ja jakaa käytännön vinkkejä tapahtumajärjestäjille. Kongressimessut ovat kokous- ja tapahtuma-alan merkittävin tapahtuma kotimaassa.

- Meille on erittäin tärkeää viestiä vastuullisuudesta kokousten ja kongressien järjestämiseen liittyen. Olemme olleet vuodesta 2010 alkaen rakentamassa pohjoismaista maailman ensimmäistä vastuullisten kokousten aluetta ja tätä työtä haluamme jatkaa, Valo sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Visit Espoo:
Kongressipäällikkö Miikka Valo
Puh. 043 824 6038
sposti: miikka.valo@espoo.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Visit Espoon keskeinen tehtävä on edistää ja kehittää matkailua sekä kokous- ja kongressitoimintaa Espoossa. Matkailuun, kulttuuriin sekä kokous- ja kongressitoimintaan liittyvien markkinointipalvelujen tuottaminen on ydinosaamistamme. Matkailukohteiden, -tuotteiden ja -tapahtumien markkinoinnissa teemme tiivistä ja aktiivista yhteistyötä matkailuyritysten kanssa. Haemme myös aktiivisesti erilaisia kokous- ja kongressitapahtumia kaupunkiin.

Visit Espoo on osa Espoon kaupungin markkinointiyhtiötä, Espoo Marketing Oy:tä. Yhtiön tehtävänä on Espoo-tarinan tavoitteiden mukaisesti vahvistaa Espoon vetovoimaa ja tunnettuutta kansainvälisesti kiinnostavana osaamisen, tieteen, taiteen ja talouden innovaatioympäristönä sekä houkuttelevana vierailukohteena. Tavoitteena on saada alueelle uusia yrityksiä, työpaikkoja, tutkimustoimintaa ja vierailijoita sekä auttaa yrityksiä menestymään. Yhtiö markkinoi Espoota sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme