Hartela

Hartela Etelä-Suomi Oy:lle kaksoisvoitto Uudenmaan työturvallisuuskilpailussa 2019

Jaa

Hartela Etelä-Suomi Oy voitti yrityssarjassa isojen talonrakennusyritysten sarjan. Kilpailumittaukset tehtiin useammalla Hartelan työmaalla. Tämän lisäksi talonrakennusalan työmaasarjassa isojen rakennusyritysten voiton vei Hartela Etelä-Suomi Oy:n työmaa Asunto Oy Helsingin Poukama.

Kuva Janne Gren. Oikealla Poukama, vasemmalla sisarhanke Tuulensuoja.
Kuva Janne Gren. Oikealla Poukama, vasemmalla sisarhanke Tuulensuoja.

Turvallisesti 2000-luvulla -työturvallisuuskilpailu  

Työturvallisuuskilpailun järjestivät alan keskeiset toimijat Talonrakennusteollisuuden Uudenmaan piiri, INFRA ry, Rakennusliitto, Ammattiliitto PRO, Etelä-Suomen aluehallintovirasto/työsuojelun vastuualue, Työturvallisuuskeskus ja RAKLI ry.   

Talonrakennusyritysten sarjassa Etelä-Suomen aluehallintoviraston luovuttaman kiertopalkinnon saa Hartela Etelä-Suomi Oy. Kiertopalkinto annetaan yritykselle, jonka työmailla mitatut turvallisuuden tasoa ilmaisevat TR- tai MVR-indeksien tulokset ovat keskimääräisesti kaikkein korkeimmat.  

Koronaviruksen takia erillisiä palkitsemisseremonioita ei tällä kertaa järjestetä, vaan palkinnot toimitetaan suoraan voittajille. 

Pitkäjänteinen työ turvallisuuden eteen kannattaa 

Kilpailussa arvioitiin työmaiden turvallisuustasoa tr-mittaustuloksien ja muuttuvassa osiossa materiaalien siirtojen suunnitelmien sekä työmaan ergonomian avulla. Lisäksi arviointiin vaikutti yrityksen tapaturmataajuus. 

Hartelassa on panostettu järjestelmällisesti ja suunnitelmallisesti työturvallisuuden kehittämiseen jo useamman vuoden ajan. Järjestämme säännöllisesti turvallisuuskoulutuksia ja huolehdimme, että niin omat työntekijämme kuin myös aliurakoitsijoiden edustajat ovat suorittaneet ePerehdytyksen, kertoo Hartelan työturvallisuuspäällikkö Sirpa Ek.  

Merkittävä työ on tehty koko organisaatiossamme turvallisuuskulttuurin kehittämisessä sekä asenteiden muokkauksessa. Toivomme, että koko henkilöstömme kokee turvallisuuden ykkösasiaksi ja muistaa, että puuttumalla turvallisuusongelmiin, osoitetaan välittämistä. Työmailla käydään säännöllisesti yhdessä läpi mitä voidaan oppia jo sattuneista tapaturmista. Työturvallisuusviestinnässä tärkeä merkitys on myös infonäytöillä, joita löytyy kaikilta työmailtamme.  

Hartela Etelä-Suomi Oy:n toimitusjohtaja Matti Aho kiittelee, että ”työmaat ovat tehneet erinomaista työturvallisuustyötä ja toteaa, että vuosi on lähtenyt jopa viime vuotta paremmin käyntiin. Meillä on tapahtunut vain yksi oma tapaturma vuoden 2020 ensimmäisen kvartaalin aikana ja tr-taso on noussut. Otimme myös tavoitteeksi tehdä enemmän turvahavaintoja, koska niillä on suora vaikutus niin työturvallisuuteen kuin kannattavuuteenkin”. 

Kysyttäessä turvallisen työmaan menestystekijöitä vastaava mestari Markku Vesala kertoi, että Poukaman työmaan alkaessa runkourakoitsija oli mukana ennakkosuunnittelussa ja yhdessä tekemisen kautta he omaksuivat ja sitoutuivat Hartelan tapaan toimia työmaalla. Motivaatio pitää työmaa siistinä on kaikkien yhteinen. Työmaalla on kokeneita Hartelan omia työntekijöitä, jotka erinomaisella asenteella ja esimerkillä pitävät huolta työmaan turvallisuudesta. Työt on suunniteltu voittajatyömaalla huolellisesti ja työmaa on aikataulussa”. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hartela Etelä-Suomi Oy, toimitusjohtaja Matti Aho, matti.k.aho@hartela.fi, 050 380 9983

Hartela-yhtiöt Oy, työturvallisuuspäällikkö Sirpa Ek, sirpa.ek@hartela.fi, 0400 455 971

Kuvat

Kuva Janne Gren. Oikealla Poukama, vasemmalla sisarhanke Tuulensuoja.
Kuva Janne Gren. Oikealla Poukama, vasemmalla sisarhanke Tuulensuoja.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hartela
Hartela
Ilmalantori 1
00240 HELSINKI

010 5613 000http://www.hartela.fi

Hartela on kotimainen perheyhtiö, joka työllistää noin 600 rakentamisen ammattilaista. Olemme rakentaneet koteja, toimitiloja ja alueita vuodesta 1942. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Lahdessa, Turussa, Tampereella, Raumalla ja Oulussa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hartela

Hartelan kehittämä toimistotalo rakennetaan monipaikkaisen työn tarpeisiin vetovoimaiseen Ilmalaan16.3.2022 09:00:02 EET | Tiedote

Hartela aloittaa uuden ajan toimitilakiinteistön rakentamisen Helsingin Ilmalaan tulevana kesänä. Kiinteistön muuntojoustavuus ja monipuoliset palvelut yhteiskäyttötiloineen ovat omiaan vastaamaan tulevaisuuden työn ja tekijöiden tarpeisiin. Vuonna 2024 valmistuvan toimistotalon 17300 bruttoneliömetristä vuokrattuna on jo 70 prosenttia. Ilmalan Auraksi nimetty toimitilarakennus tarjoaa mahdollisuuden myös rentoutumiseen ja tuo työn tekemiseen sopivia hengähdyshetkiä.

Hartela kestävästi kohti 80-v juhlavuotta16.2.2022 10:58:23 EET | Tiedote

Hartelalle vuosi 2021 oli taloudellisesti onnistunut kaikilla rintamilla; kaikki tytäryhtiöt tekivät vähintään hyvän tuloksen ja samalla onnistuttiin kasvattamaan tonttivarantoa tulevaisuuden projekteja varten. Hartelan tuloksesta kerrotaan tarkemmin tuoreessa vuosikertomuksessa, jossa avataan myös yrityksen vastuullisuuspolitiikkaa. Jatkossa vastuullisuus saa entistä suuremman näkyvyyden Hartelan toiminnassa, kun ympäristövastuuta sekä sosiaalista ja taloudellista vastuuta käsitellään yhtenä kokonaisuutena. 80-vuotisjuhlavuoteen lähdettäessä kestävä kehitys ilmenee yrityksessä jo nyt monin tavoin.

Hartelalta taloudellisesti vahva vuosi 202127.1.2022 08:59:14 EET | Tiedote

Vuosi 2021 oli Hartelalle hyvä huolimatta korona-pandemian aiheuttamista vaikeuksista. Koronan vaikutukset taloudelliseen tulokseen jäivät kuitenkin hyvin maltillisiksi, koska asuntojen kysyntä säilyi hyvänä sekä kuluttajien että sijoittajien osalta ja julkisten hankintojen volyymitaso pysyi korkeana. Rakennuskustannusten huomattava nousu ei ehtinyt vaikuttaa merkittävästi vuoden 2021 tulokseen, vaikka se asettikin paineita uusien käynnistyvien hankkeiden katetasoihin ja aikatauluihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme