Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Husulan tietunnelit suljetaan pelastusharjoituksen vuoksi 12.10.2021 klo 8.00-24.00

Jaa

Valtatien 7 / E18 Haminan ohikulkutien Husulan tunnelissa järjestetään pelastusharjoitus 12.10.2021 klo 8.00‒24.00 välisenä aikana. Tunneli on harjoituksen ajan suljettuna liikenteeltä ja liikenne ohjataan kiertotielle. Kiertoteinä toimivat alueen muut maantiet.

Husulan maantietunnelin kiertotie
Husulan maantietunnelin kiertotie

Harjoitustilanne pyritään tekemään mahdollisimman todentuntuiseksi onnettomuustilanteen ja pelastusreittien osalta. Jotta harjoituksesta ei aiheutuisi liikenteelle liikaa haittaa, suljetaan moottoritien tunnelit molempiin ajosuuntiin ja liikenne ohjataan kiertotielle kiertotieopastein ja kiinteiden sulkujen avulla. Harjoituksen pitämisessä otetaan huomioon vallitsevat keliolosuhteet.

Harjoitukseen osallistuvat alueen pelastuslaitos, poliisi, ensihoito, hätäkeskus, maanteiden hoitourakoitsija YIT ja Fintraffic Tie Oy:n tieliikennekeskus, sekä Kaakkois-Suomen ELY-keskus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

ELY-keskus, tunneleiden:
• hallinnointi: Tero Tiensuu, puh. 050 396 2253, tero.tiensuu(at)ely-keskus.fi
• turvallisuusvastuu: Kimmo Toivonen, puh. 0295 029 216, kimmo.toivonen(at)ely-keskus.fi

Kymenlaakson pelastuslaitos:
harjoituksen johtaja, palopäällikkö Asko Rouhiainen, puh. 044 702 6223, asko.rouhiainen(at)kympe.fi

Tieliikennekeskus:
liikennekeskuspäällikkö Eero Sauramäki, puh. 050 353 4010, eero.sauramaki(at)fintraffic.fi

Kuvat

Husulan maantietunnelin kiertotie
Husulan maantietunnelin kiertotie
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus, elokuu 202121.9.2021 08:37:40 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen työllisyystilanne on elokuun lopussa melko samanlainen kuin heinäkuussa. Työttömyys on laskenut 19 prosentin verran viime vuodesta ja on suunnilleen vuoden 2019 elokuun tasolla. Kehitys on koko maan tilanteeseen verrattuna parempi. Lomautettujen määrä on laskenut edelleen selvästi sekä edellisvuodesta että edelliskuukausista. Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömyys laski viime vuodesta 35 prosenttia eli enemmän kuin kokonaistyöttömyys. Uusia työpaikkoja oli elokuun aikana auki 49 prosenttia vuodentakaista enemmän.

Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuussuunnitelma päivitetään – kerro mielipiteesi riskiryhmistä, ongelmista ja tehokkaimmista keinoista!3.9.2021 11:16:38 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on käynnistänyt vuonna 2013 valmistuneen alueen liikenneturvallisuussuunnitelman päivityksen. Suunnitelmassa asetetaan pitkän aikavälin tavoitteet ja painotukset vuoteen 2030 sekä kuvataan konkreettiset toimenpiteet vuosille 2022–2026. Suunnitelma laaditaan yhteistyössä muiden viranomaistahojen (mm. Liikenneturva, poliisi, pelastuslaitokset, kunnat jne.) kanssa. Suunnitelma valmistuu kesäkuussa 2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme