Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään Poikkeustilaklubin striimatut tapahtumat veteraanipäivästä vappuun, äitienpäivästä Yhden päivän juttuun

Jaa

Hyvinkään kaupungin Poikkeustilaklubilla juhlistetaan keväisiä merkkipäiviä.

Hyvinkään Mobilistien Jari Elon Austin Healey Kuva:Hyvinkään Mobilistit.
Hyvinkään Mobilistien Jari Elon Austin Healey Kuva:Hyvinkään Mobilistit.

HYVINKÄÄN KAUPUNKI
TIEDOTTAA 26.4.2021
Julkaistavissa heti

Hyvinkään Poikkeustilaklubin striimatut tapahtumat veteraanipäivästä vappuun, äitienpäivästä Yhden päivän juttuun

Hyvinkään kaupungin Poikkeustilaklubilla juhlistetaan keväisiä merkkipäiviä. Näistä ensimmäisenä vuorossa on kansallinen veteraanipäivä tiistaina 27.4., jolloin Poikkeustilaklubin kanavilla nähdään suora lähetys Hyvinkääsalista. Sopraano Johanna Rusanen-Kartanon ja pianisti Pami Karvosen konserttia siivittävät sotaveteraani Esko Mälkin, kaupunginjohtaja Jyrki Mattilan ja Hyvinkään nuorisovaltuuston puheenjohtaja Onni Pusan tervehdykset sekä prikaatikenraali Rami Saaren juhlapuhe.

Kuun vaihteessa Poikkeustilaklubi muuttuu vappuklubiksi, kun perjantaina 30.4. kanavalla vietetään SkidiVappua ja lauantaina 1.5. Hyvinkään Mobilistien kanssa yhteistyönä toteutettavaa vanhojen biilien On the road! -hurmaa. SkidiVapun ohjelmassa nähdään ilmapallokoulu, Mimin ja Kukun pehmoleludisco sekä kaksi teatteri Rollon esitystä, ”Umpimähkän valtakunta” ja ”Haloo – onx valoo?”. SkidiVappubileet tahdittaa hyvinkääläisten muusikoiden, Pasi Jääskeläisen, Sami Kujalan ja Mertsi Tuomaisen livekonsertti Hyvinkääsalista. Bändin solistina ilakoi Mika Ikonen, joka myös juontaa tapahtumapäivän. Ohjelmaa on suunniteltu yhteistyössä Aseman koulun vanhempainyhdistys Veturin kanssa ja SkidiVappu tarjotaan kaikille kaupungin varhaiskasvatuksen ja peruskoulun lapsille ja nuorille, minkä lisäksi esitys on kenen tahansa katsottavissa, myös jälkikäteen, Poikkeustilaklubin kanavissa.

On the road! vie puolestaan harrasteautojen maailmaan. Suora lähetys Kipinän pihalta alkaa lauantaina 1.5. klo 14.00 ja sen juontaa Sami Leinonen. Luvassa on leikkimielisen kaupunginjohtajatentin lisäksi vappuun perinteisesti soveltuvaa puhallinmusiikkia Jukka Palosen malliin sekä Hyvinkään Mobilistien autoherkkujen esittelyä. Ennakkoon taltioitujen harrasteautovideoiden myötä tutustutaan kuuden hyvinkääläisen mobilistin autoon ja haastatteluin mobilistiin kunkin auton takana. Vallitsevien koronarajoitusten mukaisesti tilaisuus ei ole yleisölle avoin, vaan alue on suljettu päivän ajaksi. Lähetyksen taustalla näkyy myös Vanhankirkonsillan työmaa, jossa valmistellaan sillankannen nostotöitä.

Äitienpäiväspesiaalissa sunnuntaina 9.5. klo 17.00 yllätetään äitejä! Yhteistyössä kauppakeskus Willan kanssa tuotettavan suoran lähetyksen solistina hurmaa Mikael Saari yhdessä Pasi Jääskeläisen ja Riku Kantolan kanssa. Hyvinkääläisten äitien yllätykset kuvataan ennakkoon ja nähdään osana livelähetystä. Yllätettävää äitiä on voinut ehdottaa huhtikuussa Willan ja Poikkeustilaklubin kanavien avoimessa haussa.

Äitienpäivän ohella 9.5. vietetään vuosittain Eurooppa-päivää, jonka kunniaksi Poikkeustilaklubin seuraajat saavat tervehdyksen EU-yliopiston professori Alexander Stubbilta.

Yhden päivän juttu järjestetään tänäkin keväänä virtuaalisena, kun helatorstaina 13.5. hyvinkääläinen taiteen perusopetuksen väki valtaa Poikkeustilaklubin kanavat. Rocktehdas Hyvinkään konsertilla alkava lähetys jatkuu Hakasirkuksen, Villa Artun toimijoiden, Hyvinkään musiikkiopiston, Dance Artin ja Tanssikeskus Elementin esityksillä. Terveysturvallisuussyistä osa esityksistä nähdään livelähetyksenä, osa tallenteina. Lisäksi helatorstain illassa kuullaan Sabrina ja Saarten tyttäret- sekä Lapua-Uusi-Guinea -yhtyeiden yhteinen KAUAS-konsertti, joka on samalla hyvinkääläislähtöisen Anna Kinnusen tutkintokonsertti.

Vaalipaneeleita ja Velikultia

Juhlalähetysten ohella Poikkeustilaklubi tarjoaa vielä kuukauden päivät monipuolista ja kiintoisaa kulttuuriohjelmaa. Toukokuussa vuorossa on kolme vaalipaneelia, kukin omalla teemallaan. Koulutuksen, tekniikan ja ympäristön sekä kulttuurin ja hyvinvoinnin ympärillä liikkuvat suorat lähetykset moderoi toimittaja Miia Maria Lahti. Lisäksi yhteistyössä lukiolaisten kanssa toteutetaan nuorten ehdokkaiden K-25-vaalipaneeli.

Myös tanssijalat saadaan kevään kunniaksi vipattamaan, kun rakastettu ja odotettu tanssiyhtye Sirkka ja Velikullat vierailee viimein Poikkeustilaklubin kanavilla torstaina 29.4. Syksyllä hurmioituneen vastaanoton saanut Mummodisco palaa eetteriin torstaina 6.5.

Toukokuun tullen yhteiskunta hiljalleen avautuu ja Poikkeustilaklubi sulkeutuu. Sitä ennen jäljellä on vielä kolme ensi kertaa kanavalla vierailevaa yhtyettä: Samuli Mikkola ja Kulkijat perjantaina 7.5. ja Down South Junkies sekä Blackment lauantaina 8.5. Tällä haavaa viimeinen kevään lähetyksistä on hyvinkääläisten jalkapalloseurojen, PK-09:n ja HyPS:n välinen jalkapallo-ottelu toukokuun lopulla.

Ohjelmallaan 9.–13.5. Poikkeustilaklubi osallistuu Uudenmaan liiton Uusimaa-viikkoon. Kaikkia Poikkeustilaklubin / ON AIR Hyvinkään lähetyksiä voi seurata maksutta Poikkeustilaklubin Facebook-kanavalla sekä Hyvinkään kaupungin YouTubessa. Esitykset ovat pääosin katsottavissa myös jälkikäteen.

Lisätietoja:
Kulttuuri- ja tapahtumapäällikkö Outi Ruso, outi.ruso@hyvinkaa.fi, p. 0400 929 846
Poikkeustilaklubiemäntä Charlotta Kivistö, charlotta.kivisto@hyvinkaanorkesteri.fi

Avainsanat

Kuvat

Hyvinkään Mobilistien Jari Elon Austin Healey Kuva:Hyvinkään Mobilistit.
Hyvinkään Mobilistien Jari Elon Austin Healey Kuva:Hyvinkään Mobilistit.
Lataa
Sopraano Johanna Rusanen-Kartano ja pianisti Pami KarvonenKuva: Fantastico Production Oy
Sopraano Johanna Rusanen-Kartano ja pianisti Pami KarvonenKuva: Fantastico Production Oy
Lataa
Muusikko Mikael Saari   Kuva: Teemu Heikkilä
Muusikko Mikael Saari Kuva: Teemu Heikkilä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Koronarajoituksia puretaan Hyvinkäällä: Liikuntapaikat aukeavat rajoitetusti3.5.2021 15:07:11 EEST | Tiedote

Hyvinkään kaupunki purkaa koronarajoituksia kaupungin hallinnoimien liikuntapaikkojen osalta Keusoten ohjeiden mukaisesti. Ulkoliikuntatiloissa lapset ja alle 20-vuotiaat voivat jatkaa toimintaansa kuten aiemmin kevään aikana. Sisäliikuntatilat ovat käytettävissä ohjatussa liikuntatoiminnassa alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaan kokonaisturvallisuus huomioiden. Aikuisten ulkoliikunta vapautuu 3.5.2021 alkaen, edellyttäen että turvavälejä noudatetaan ja että toiminta on osa ohjattua ryhmätoimintaa.

Hyvinkään opetuslautakunta päätti oikaisuvaatimuksesta OKM:lle – Puutteita rahoituksessa tasapuolisten koulunkäyntimahdollisuuksien turvaamiseksi28.4.2021 09:22:24 EEST | Tiedote

Hyvinkään kaupungin opetuslautakunta päätti kokouksessaan 27.4.2021 oikaisuvaatimuksen tekemisestä opetus- ja kulttuuriministeriölle (OKM). Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Hyvinkään kaupungille valtion erityisavustusta esi- ja perusopetuksen tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin ja laadun kehittämiseen vuosille 2021-2022 yhteensä 272 221,00 euroa, mikä on merkittävä pudotus suhteessa aiemmin Hyvinkäälle myönnettyihin valtionosuuksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme