Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään uimalan avaaminen lähestyy

Jaa

Hyvinkään Sveitsin uimalan laajennustyömaa on edennyt suunnitelmien mukaan ja vanhan uimahallin puoli voidaan avata asiakkaille syksyn 2020 aikana.

Ulkouimala heinäkuu 2020. Kuva Teemu Heikkilä
Ulkouimala heinäkuu 2020. Kuva Teemu Heikkilä

HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA
8.9.2020

 

Hyvinkään uimalan avaaminen lähestyy

Hyvinkään Sveitsin uimalan laajennustyömaa on edennyt suunnitelmien mukaan ja vanhan uimahallin puoli voidaan avata asiakkaille syksyn 2020 aikana. Täsmällisestä avaamisajankohdasta tiedotetaan erikseen syyskuun lopulla.

Vanhan osan auetessa, laajennusosan työmaa jää käyttäjille näkyviin ainoastaan allashuoneen päädyn väliaikaisena väliseinänä, joka erottaa työmaan uima-allasalueesta. Uuden allasosaston rakentaminen jatkuu vuoden 2021 puolelle.

Talviuintiallas poissa käytöstä tulevana talvena

Vaikka hallin sisätila on ulkoasultaan entisellään, on teknisissä tiloissa tehty useita muutoksia, muun muassa vedenkäsittelylaitteiden putkistot ja suodatinsäiliöt on uusittu. Myös saunatiloja on remontoitu ja saunoihin on asennettu uudet kiukaat.

- Talviuintiallasta ei valitettavasti saada tulevana talvena käyttöön, toteaa liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila.

Ulkouimalan piha-alue on edelleen työmaa-aluetta. Siellä on tehty muun muassa ulkoaltaiden putkistokanaaliin liittyviä töitä.

- Piha-aluetta kunnostetaan parhaillaan entiseen asuunsa, jotta se olisi ensi kesänä kunnossa, kertoo rakennustöiden valvoja Jyrki Kauppinen.

Vaativan luokan rakentamista

Uimalan remontoiminen on erityistä vaativan luokan rakentamista. Työmaan etenemiseen vaikuttaa erityistöiden ja kuivumisaikojen vaatimat ajat ja siitä riippuu, milloin halli saadaan kokonaisuudessaan valmiiksi ja myös uuden altaan osalta käyttöön.

- Pyrimme kuitenkin ylläpitämään mahdollisimman yhtäjaksoisen uintipalvelun tarjonnan Hyvinkäällä uimahallia ja maauimalaa hyödyntäen, sanoo Vakkila.

Koronatilanne voi aiheuttaa muutoksia palveluihin

Uimahallin palvelut voidaan toteuttaa entisen kaltaisina uintipalveluiden ja kuntosalien osalta, mutta tietysti koronaohjeistuksia noudattaen. Hygieniaohjeisin tulee kiinnittää erityistä huomiota. Asiakasmäärien rajoitukset ovat myös tässä tilanteessa mahdollisia. Odotettu uimaseurojen toiminta voidaan jälleen käynnistää Hyvinkäällä.

- Ensi kesän 2021 tavoitteemme on mahdollistaa normaalit ulkouimalapalvelut, toteaa Vakkila.

Lisätietoja:

Jarmo Vakkila, liikuntapäällikkö, p. 040 809 4386
Jyrki Kauppinen, rakennustöiden valvoja, p. 040 825 0847
Antti Nikkanen, kiinteistöjohtaja, p. 040 661 3744                

Avainsanat

Kuvat

Ulkouimala heinäkuu 2020. Kuva Teemu Heikkilä
Ulkouimala heinäkuu 2020. Kuva Teemu Heikkilä
Lataa
Liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila Hyvinkään uimalan työmaalla kesällä 2020. Kuva Teemu Heikkilä
Liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila Hyvinkään uimalan työmaalla kesällä 2020. Kuva Teemu Heikkilä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Valotapahtuma Hyvinkään Halo toteutetaan myös tänä vuonna: Kaupunkilaisia kannustetaan mukaan valaisemaan koteja ja rakennuksia18.9.2020 11:13:27 EESTTiedote

Hyvinkään Halo -valotapahtuma valaisee kaupunkia viiden päivän ajan 28.10.-1.11.2020. Toista kertaa järjestettävässä valotapahtumassa painottuu erilaisten ulkokohteiden, kuten rakennusten valaistus. Keskiviikosta sunnuntaihin ulottuvaan tapahtumaviikonloppuun kuuluu valaistuskohteiden lisäksi ulkona järjestettävää maksutonta ohjelmaa, joka mahdollistaa sen, että kaupunkilaiset voivat nauttia turvallisesti valo- ja kulttuurikokemuksesta pimeimpään vuodenaikaan. Osa kohteista pidetään valaistuna myös tapahtumaviikonlopun jälkeen marraskuun lopulle asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme