Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Juha Tapio, Ellinoora ja Tuure Boelius tähdittävät 20-vuotisjuhlaansa viettäviä Ylisfestareita

Jaa

Nokian Pitkäniemen puistossa soi ensi lauantaina jälleen koko perheen päihteetön kesätapahtuma Ylisfestarit, joka järjestetään nyt 20. kerran. Ylöjärven Ylisillä aikanaan kehitysvammahuollon asiakastapahtumana syntynyt festivaali on nykyään kaikille avoin musiikkitapahtuma. Tapahtumasta vastaa Tampereen yliopistollinen sairaala.

Tämän vuoden Ylisfestareilla esiintyvät lauantaina 17.8.

  • Rags klo 11
  • Tuure Boelius klo 12
  • Hevisaurus klo 13.30
  • Ellinoora klo 15.15
  • Juha Tapio klo 17.

Portit avataan kello 10.

Tapahtuman juontaa Sami Hintsanen. Juhlavuoden kunniaksi yleisön joukossa kulkee Riesa-Pelle, joka hauskuuttaa yleisöä ja loihtii yllätyksiä. Ylisfestareilla on myös kaverikoiria, poniratsastusta, pomppulinna, seikkailurata, kasvomaalausta sekä käsityöläis- ja basaarikuja myyntikojuineen.

Taustalla yhdistävä ajatus

Ylisfestarit syntyivät 20 vuotta sitten kansainvälisen idean pohjalta. Kehitysvammahuollon asiantuntijat näkivät Tanskassa kehitysvammaisille asiakkaille suunnatun musiikkitapahtuman, johon alueen asukkaat ostivat lippuja päästäkseen mukaan.

Laitoksissa tai asuntoloissa asuvien asiakkaiden ja muiden asukkaiden yhdistäminen on ollut kantava idea myös Ylisille perustetulla festivaaleilla, ja vuosien saatossa tapahtumasta onkin muodostunut alueelle koko perheen turvallinen kesäfestari. Erityisesti tapahtuman päihteettömyys erottaa festarit muista tapahtumista.

-  Kaikki eturivin artistit ovat käyneet Ylisfestareilla, osa useamman kerran. Meillä kaikki artistit ovat täysillä mukana ja selvin päin keskellä päivää, kertoo tapahtuman musiikkivastaava Taito Roivas.

Festarit siirtyivät Ylöjärveltä Pitkäniemeen viisi vuotta sitten, kun kehitysvammahuollon palveluille rakennettiin historialliselle sairaala-alueelle uudet toimitilat. Tapahtuma on luonteeltaan edelleen ainutlaatuinen koko Suomessa.

Pitkäniemen puisto on todettu tapahtumalle hyvin toimivaksi paikaksi, joskin Pitkäniemeen kannattaa saapua lauantaina julkisilla kulkuvälineillä. Tapahtuman aikana kulkee lisäbusseja Tampereen Keskustorin ja Pitkäniemen välillä.

Liput Ylisfestareille maksavat aikuisilta 22 euroa ja 3-11 -vuotiailta lapsilta 12 euroa.

Lisätietoja tapahtumasta www.tays.fi/ylisfestarit

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja tiedotusvälineille

Elina Kinnunen, viestintäjohtaja
puh. 050 5292003
etunimi.sukunimi@pshp.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Teiskontie 35, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Olkapäämurtumien uusi hoitotapa säästäisi jopa miljoonan vuodessa19.7.2019 09:34:56 EESTTiedote

Tamperelaisjohtoinen tutkimus paljasti, että 60-vuotiailla ja sitä vanhemmilla monet olkaluun yläosan murtumat paranevat ilman leikkausta yhtä hyvin kuin leikkauksen avulla. Leikkauksen sijaan potilaat saivat ranne-kaulalenkin ja kävivät ohjatussa fysioterapiassa. Tutkimustulos koski erityisesti potilaita, joilla murtuneet luut olivat huonossa asennossa luutumisen kannalta. Perinteisesti huonoasentoiset olkaluun murtumat on leikattu asettamalla luun tueksi levy.

Psykiatriset DBS-potilaat kutsutaan kontrollikäynnille28.6.2019 08:30:00 EESTTiedote

Tays kutsuu elokuussa ylimääräiselle kontrollikäynnille kaikkiaan 14 sellaista potilasta, joille on vuosina 2010-2018 asennettu psykiatrisen sairauden hoitoa varten aivojen sähköinen stimulaattorilaite (DBS eli deep brain stimulation). Käynnin tarkoituksena on selvittää hoidosta saatu hyöty sekä käydä potilaan kanssa läpi leikkaukseen ja potilaalle asennettuun laitteeseen liittyvät yksityiskohdat. Käynti on potilaalle kokonaan ilmainen ja kutsu lähetetään henkilökohtaisesti jokaiselle kotiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme