Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Juha Tapio, Ellinoora ja Tuure Boelius tähdittävät 20-vuotisjuhlaansa viettäviä Ylisfestareita

Jaa

Nokian Pitkäniemen puistossa soi ensi lauantaina jälleen koko perheen päihteetön kesätapahtuma Ylisfestarit, joka järjestetään nyt 20. kerran. Ylöjärven Ylisillä aikanaan kehitysvammahuollon asiakastapahtumana syntynyt festivaali on nykyään kaikille avoin musiikkitapahtuma. Tapahtumasta vastaa Tampereen yliopistollinen sairaala.

Tämän vuoden Ylisfestareilla esiintyvät lauantaina 17.8.

  • Rags klo 11
  • Tuure Boelius klo 12
  • Hevisaurus klo 13.30
  • Ellinoora klo 15.15
  • Juha Tapio klo 17.

Portit avataan kello 10.

Tapahtuman juontaa Sami Hintsanen. Juhlavuoden kunniaksi yleisön joukossa kulkee Riesa-Pelle, joka hauskuuttaa yleisöä ja loihtii yllätyksiä. Ylisfestareilla on myös kaverikoiria, poniratsastusta, pomppulinna, seikkailurata, kasvomaalausta sekä käsityöläis- ja basaarikuja myyntikojuineen.

Taustalla yhdistävä ajatus

Ylisfestarit syntyivät 20 vuotta sitten kansainvälisen idean pohjalta. Kehitysvammahuollon asiantuntijat näkivät Tanskassa kehitysvammaisille asiakkaille suunnatun musiikkitapahtuman, johon alueen asukkaat ostivat lippuja päästäkseen mukaan.

Laitoksissa tai asuntoloissa asuvien asiakkaiden ja muiden asukkaiden yhdistäminen on ollut kantava idea myös Ylisille perustetulla festivaaleilla, ja vuosien saatossa tapahtumasta onkin muodostunut alueelle koko perheen turvallinen kesäfestari. Erityisesti tapahtuman päihteettömyys erottaa festarit muista tapahtumista.

-  Kaikki eturivin artistit ovat käyneet Ylisfestareilla, osa useamman kerran. Meillä kaikki artistit ovat täysillä mukana ja selvin päin keskellä päivää, kertoo tapahtuman musiikkivastaava Taito Roivas.

Festarit siirtyivät Ylöjärveltä Pitkäniemeen viisi vuotta sitten, kun kehitysvammahuollon palveluille rakennettiin historialliselle sairaala-alueelle uudet toimitilat. Tapahtuma on luonteeltaan edelleen ainutlaatuinen koko Suomessa.

Pitkäniemen puisto on todettu tapahtumalle hyvin toimivaksi paikaksi, joskin Pitkäniemeen kannattaa saapua lauantaina julkisilla kulkuvälineillä. Tapahtuman aikana kulkee lisäbusseja Tampereen Keskustorin ja Pitkäniemen välillä.

Liput Ylisfestareille maksavat aikuisilta 22 euroa ja 3-11 -vuotiailta lapsilta 12 euroa.

Lisätietoja tapahtumasta www.tays.fi/ylisfestarit

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja tiedotusvälineille

Elina Kinnunen, viestintäjohtaja
puh. 050 5292003
etunimi.sukunimi@pshp.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Uusia tiloja valmistuu ‒ alijäämästä kattamissuunnitelma11.11.2019 15:36:11 EETTiedote

Ensi vuoden aluksi Tays Keskussairaalassa otetaan käyttöön etupihan uudistamiseen sisältyvä D-rakennus, jossa on uudet tilat muun muassa synnyttäjille, tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidolle sekä verisuoni- ja toimenpideradiologian toiminnalle. Rakenteilla on myös verisairauksien ja kliinisen isotooppilääketieteen käyttöön tuleva F-rakennus Teiskontien puolelle. Heti vuoden alussa valmistuu myös kehitysvammahuollon terapiatilojen uudisrakennus Pitkäniemeen.

Taysissa erikoistuvien lääkärien tueksi palkattu uudet koulutusvastuulääkärit1.11.2019 08:43:10 EETTiedote

Erikoislääkärikoulutuksessa on Tampereella otettu tämän vuoden aikana isoja askelia eteenpäin, sillä Taysissa on aloittanut 24 erikoistumiskoulutuksesta vastaavaa lääkäriä. Suomen ensimmäiset koulutusvastuulääkärit eli ns. kova-lääkärit ovat koulutuksen asiantuntijoita, jotka osana omaa työtään koordinoivat ja kehittävät erikoislääkärikoulutusta omalla alallaan.

Tays Syöpäkeskus sai kansainvälisen laatusertifikaatin - hoito ja tutkimus Euroopan huippua14.10.2019 09:50:52 EESTTiedote

Tays Syöpäkeskuksen osaaminen, hoidon laatu ja tutkimus ovat saaneet tunnustuksen Euroopan syöpäinstituuttien (OECI) vertaisarvioinnissa. Tampereen yliopistollisesta sairaalasta ja Tampereen yliopistosta muodostuvalle Tays Syöpäkeskukselle myönnettiin eurooppalainen OECI Cancer Center –status, joka vahvistaa Tays Syöpäkeskuksen asemaa merkittävänä syövän hoidon osaajana Euroopassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme