Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Kangasalla Kaivannon sairaalan ympäristössä harjoitellaan suuronnettomuutta 29. syyskuuta

Jaa

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Sisä-Suomen poliisilaitos ja Pirkanmaan pelastuslaitos järjestävät yhteisen suuronnettomuusharjoituksen Kangasalla Kaivannon sairaalassa ja sen lähiympäristössä torstaina 29.9.2022 noin kello 10 - 13. Sairaanhoitopiiristä harjoitukseen osallistuvat Tays Keskussairaala, Tays Valkeakoski ja Tays Hatanpää.

Suuronnettomuus on harvinainen tilanne. Suomessa tapahtuu keskimäärin vähemmän kuin kerran vuodessa onnettomuuksia, joissa vaikeasti loukkaantuneita potilaita on yli viisi. Tällaisissa onnettomuuksissa korostuvat eri viranomaisten välinen yhteistyö ja sairaaloiden kyky nostaa hoitovalmiuttaan vaaditulle tasolle nopeasti.

Koska tilanteita on tosielämässä harvoin, valmiutta täytyy harjoitella säännöllisesti.

Harjoitus voi näkyä ohikulkijoille ja vaikuttaa liikenteeseen

Harjoituspäivänä Kaivannon sairaalan alueella on useita ambulansseja, pelastuslaitoksen autoja ja poliisiautoja. Kaivannon sairaalan pihalla saattaa näkyä myös loukkaantuneiksi maskeerattuja henkilöitä.

Lisäksi harjoituksen aikana kulkee ambulanssiliikennettä Tays Päivystys Acutan ja Kaivannon välillä. Poliisi rajaa harjoitusalueen, ja liikennettä saatetaan ohjata valtatie 12:lla.

Kutsu medioille: Tule seuraamaan harjoitusta, ilmoittaudu etukäteen

Mediat voivat halutessaan tulla paikalle seuraamaan harjoitusta. Osallistumisesta pyydetään ilmoittamaan etukäteen suuronnettomuustyöryhmän puheenjohtaja Jari Kalliomäelle, jari.kalliomaki@pshp.fi. Ilmoittaudu viimeistään 21.9.2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle tarvittaessa sekä ilmoittautumiset:

Jari Kalliomäki,
suuronnettomuustyöryhmän puheenjohtaja, apulaisylilääkäri, Tays
03 311 69618, etunimi.sukunimi@pshp.fi

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella sekä psykiatrian avohoidon eri toimipisteissä. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa, Tays Sydänsairaala, Fimlab Laboratoriot ja Tays Kehitysyhtiö. Lisätietoja meistä: tays.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Ylisfestarien ”isä” Taito Roivas palkittiin Elämän tähden -palkinnolla5.12.2022 10:52:32 EET | Tiedote

Ylöjärvellä ja Nokialla järjestetyssä Ylisfestarit -tapahtumassa avainroolissa alusta lähtien toiminut mielenterveyshoitaja Taito Roivas on saanut Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitukselta Elämän tähden -palkinnon. Hän on erinomainen esimerkki siitä, kuinka iso merkitys yksittäisellä työntekijällä voi olla ihmisten yhdenvertaisuuden edistämisessä ja asenteisiin vaikuttamisessa.

Varhainen tunnistaminen parantaa haimasyövän ennustetta – yleisöluentoja ja koulutustilaisuuksia Taysissa 17.–18.11.1.11.2022 10:21:09 EET | Tiedote

Maailman haimasyöpäpäivää (World pancreatic cancer day) vietetään 17.11.2022. Tays järjestää teemaan liittyen kaksi terveydenhuollon ammattilaisille suunnattua koulutustilaisuutta 17.–18.11. sekä yleisöluentotilaisuuden perjantaina 18.11. Tilaisuuksien tarkoituksena on lisätä sekä ammattilaisten että yleisön tietoisuutta haimasyövän oireista ja hoitomuodoista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme